:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,503
Активни 530
Страници 1,948
За един ден 1,302,066

Доган даде 100 дни толеранс на кабинета

Въпреки решението на ДПС да не подкрепи правителството на Бойко Борисов лидерът на движението Ахмед Доган даде вчера изненадващ бонус от 100 дни на кабинета "да покаже какво може в кадровата си политика, в дефинирането на приоритетите, да демонстрира воля". Доган обясни, че държавата е в деликатно положение, което не е чак толкова тежко, но предполага превантивни действия.

Доган се отрече от думите си, че дава една година живот на новата власт, и обясни, че не е бил разбран правилно. "Първата година-година и половина ще бъдат много тежки от гледна точка на адекватна политика за преодоляване на кризата", съобщи той. Да се говори за криза, без да се знаят параметрите, било "аматьорска работа". Лидерът на ДПС призна, че има тенденция за увеличаване на дела на несъбираемостта в приходната част на бюджета, която за последния месец е около 320 млн. лв. Затова през септември или октомври трябва да има актуализиране на бюджета.

"Опитът от последните 20 г. показва, че едно парламентарно малцинство рискува твърде много във времето от гледна точка на по-тежки решения на парламента", обясни още Доган. Той припомни как преди време народните представители на "Новото време" напуснаха НДСВ и до какви усложнения доведе това. "ГЕРБ има 116 депутати, 115 от които нямат никакъв парламентарен опит. Ще бъде много неприятно, ако парламентът се превърне във функция на правителството", обяви още Доган. И намекна, че има индикатори как правителството може да стане нечия функция, без да навлиза в подробности. "Ние трябва да внимаваме, затова сме дефинитивна опозиция с ясен профил", заяви Доган.

Ахмед Доган не пропусна да отбележи, че не бива да се допуска реваншизъм. Но се съгласи, че където е нарушен законът, трябва да има санкции. Не трябвало да се допуска преследване на определени фигури като него самия, които явно пречат със самото си съществуване.
17
2280
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
28 Юли 2009 02:53
Догане, пътнико свиден, а на себе си колко дни даваш ?
По-важнин грижи имаш сега от това да раздаваш кредири на доверие, той и плана сигурно е изготвен вече
28 Юли 2009 03:51
Тоя дали ще е все още на свобода след 100 дни ?
28 Юли 2009 07:40
Ахмед Доган даде вчера изненадващ бонус от 100 дни на кабинета "да покаже какво може в кадровата си политика, в дефинирането на приоритетите, да демонстрира воля"

Тоя се изживява като ментор още!
Или просто пробва ще хване ли декиш опита му за намеса.
Обърнете внимание - от първия ден червени и турци започнаха да дават акъл как да се работи. То, вярно, че на тая Цецка да й диктуваш - пак ще гледа тъпо, ама победените да учат победителите? Че и да искат /гея/ да се продължава политиката им? Та нали затова ви изхвърлиха хората!
28 Юли 2009 08:41
Не е открил топлата вода. Няма какво да дава. Те им се полагат.
28 Юли 2009 08:42
Охоо, още много ще даде той.
Всичко ще дава, даже и д#пе, само и само да получи малко милост.
Само че в обществото няма никакъв толеранс останал към пладнешките разбойници в Депесе. Те носят (п)огромна вина за корумпирането на държавата и трябва да си я понесат, за да има изчистване.
Без наказание - няма изчистване.
Ще сме все изцапани - всички.
28 Юли 2009 08:57
Кадровата политика? Опит за сделка.
Щом назначенията са били етнически, уволненията може да изглеждат също етнически, но в същност не са. Редно е, да се назначат адекватни на съответната длъжност кадри. Разбира се, Бойко от своя страна също може да назначи партийни тъпанари. С военния министър го показа. Някой може да ми възрази, че Младенов не е "тъпанар". Щом е приел този пост, значи е такъв. Мен лично, ако ми предложат директор на някой театър, ще откажа. Да ставам за резил, ли?
28 Юли 2009 09:05
Духан Сопол дава нещо което никой не му е искал.Мазният, гаден, лигав резняк още не разбира какво е станало.Гнусната гадина още се изживява като ментор, свикнал около него да пърхат мюретата от бСП и той сладко да и нарежда и пошляпва по червените задници.Изрод!
28 Юли 2009 10:27
Доган даде 100 дни толеранс на кабинета с 38 гласа против
28 Юли 2009 10:29
изненадващ бонус от 100 дни на кабинета "да покаже какво може в кадровата си политика,

Значи ако новото правителство не закача хората на ДПС и те си останат на синекурните длъжности, даващи им възможност да точат държавата, тогава кадровата им политика сигурно ще удовлетвори Доган и компания и те ще удължат подкрепата си.
Ще бъде много неприятно, ако парламентът се превърне във функция на правителството"

Ами през изтеклия мандат на парламента, той не беше ли функция на Тройната коалиция, сиреч на правителството ? Четири години Народното събрание само утвърждаваше решенията на правителството.Защо Доган не се загрижи тогава за парламента , а сега лее крокодилски сълзи?
Ахмед Доган не пропусна да отбележи, че не бива да се допуска реваншизъм. Но се съгласи, че където е нарушен законът, трябва да има санкции.

Ами какво правим, ако излезе че най- големият нарушител на законите е самият Доган? Реваншизъм ли ще е, ако трябва да се опандизи?Или политическа чистка, а?
28 Юли 2009 10:41
Когато навремето бай тошо падна мнозина не можиха да повярват какъв прост селяк ги е клатил цял живот. Докато беше на власт, от благодетел, до най- силното - тарикат, а измежду тях народен човек.. и прочие бълвоч
Вчера гледам Сокола, критикува церемонията. Не била по протокола. Опита, казва стария философ, опита бил ценен.
За кой опит, не казва. И как се трупа опит с отсъствие от заседания, никой журналист не го попита. Какво общо има Борисов с церемонията, освен да присъства и изпълнява каквото му кажат, също не става ясно.
А иначе Соккола давал. От това по голям виц, здраве. Той познава само операциите събиране и умножение. На операцията изваждане е бил болен в училище.
Абе, не ставаме. За това ни яхат.
28 Юли 2009 10:50
Доганят е хитряга: "Мухи с мед се ловят".
мазник гледа па да се уреди с нещо.
28 Юли 2009 15:07
Доган има голям опит-за 20 години е ходил 30 пъти в Парламента.Сега да го видим!-не трябва да отсъства....Как ще печели 366 000 лв.от "други дейности"?... Сеира-за нас....
28 Юли 2009 15:40
Ако Бойко не разрита кочинките на Доган и Серж за 100 дни, ще сваля толеранса си за кабинета му
28 Юли 2009 16:00
И като минат стоте дни какво ще прави Доган? Ще започне да плаши с етнически размирици ли? Най-добре е да не се кокошини излишно, а да се радва на рахата, който си е създал и да си пие уискито /щото шербет той не ще/.
28 Юли 2009 17:03
Доган дал 100 дни !?!
Теб пък кой те пита, бе терлик!
28 Юли 2009 19:00
Четири години той давал, той раздавал. Просто човека по навик пак си продължава. Пък и още не е преболедувал загубата на копанката. То сега само перченето им остана. Дори и за балансьор вече не става.
28 Юли 2009 21:48
Духан Сопола вече може да балансира само нечии топки.......
Най-добре да ходи да си поръчва раирания костюм и шапчица. Вазелина, може да му се достави и по пощата ....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД