:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 560
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутати от ГЕРБ искат забрана за преливане на гласове

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Сред първите законодателни инициативи на ГЕРБ най-вероятно ще е изработването на нов избирателен кодекс.
Смолянските депутати от ГЕРБ Николай Мелемов и д-р Даниела Дариткова поискаха да се забрани преливането на гласове от чужбина. Вчера те внесоха подписка в парламента с парафите на над 6400 души от област Смолян с искане за промяна на изборното законодателство.

Още след парламентарния вот на 5 юли в областта започна протестна подписка срещу гласовете от Турция. Така ДПС получи 2 мандата - също колкото и хората на Борисов, вместо един, както се очакваше.

Според Мелемов не може човек, който плаща данъци и живее в друга държава, да определя съдбата в друг регион и друга държава. Пред радио "Фокус" той разказа, че шефът на парламента Цецка Цачева е обещала да се запознае с мотивите в подписката, както и да ги разпространи сред колегите си. Едва след това ще се прецени дали искането на двамата депутати ще залегне сред другите предложения на ГЕРБ за промени. Хората на Бойко Борисов вече обявиха, че сред първите им инициативи ще е изработването на нов избирателен закон. Едно от намеренията на ГЕРБ е да се въведе преференциален вот за парламентарните избори, но с много нисък праг. Според Цачева той трябва да е между 3 и 5%.
8
2162
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
28 Юли 2009 07:38
Според Мелемов не може човек, който плаща данъци и живее в друга държава, да определя съдбата в друг регион и друга държава.

Има здрава логика! И, за да не рипнат колегите от чужбинско, подчертавам - КОЙТО ПЛАЩА ДАНЪЦИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА!
Това е основата, материалното участие в предприятието. Иначе, какво става? Отива някой и започва да нарежда кой да е шеф на фирмата, кой какво. Защото, видите ли, някога живял на това място, та имал сантименти.
Данъци - гражданство.
Останалото са мили картинки на разбирателство между хора от една кръв, пръснати по белия свят.
28 Юли 2009 10:22
Чудесно казано! Само акционерите на фирмата имат право да решават кой да бъде в Управителния съвет, другите са си странични хора без право на глас. Колкото до сантиментите - като им е толкова мила България, да се върнат и да помагат с труд, данъци и обществена активност да я изправим на крака.
28 Юли 2009 10:34
не може човек, който плаща данъци и живее в друга държава, да определя съдбата в друг регион и друга държава.

Ей това е истината.Всичко друго е намеса във вътрешните работи на България.
28 Юли 2009 14:50
Ама те данъците не са само "доход", има и за притежаваните тук имоти...
"Депутати от ГЕРБ искат забрана за преливане на гласове"
Ами... щом го искат..., сигур и ще го получат?
Само трябва да се помисли, как да не се обидят и отблъснат истинските българи в чужбина.
А на "набедените" българи да се даде възможност да концентрират любовта си върху истинската си родина, като същевременно им се пази и достойнството - да не ги употребяват за маша на нечии интереси.
Имам пред вид И много НОВИ американци, които плюят през рамо като чуят за България. Обаче идват тук да си извадят апендикса и да си направят мостовете.
Сега, ако САЩ, примерно, не позволяват двойно гражданство, ние кои сме, че да имаме различно мнение?
28 Юли 2009 14:52
Няма да е справедливо, но ще е най-полезно на практика за населението на страната…”Да имат право на глас само пребиваващите в страната в деня на изборите и живеещи в България 6 месеца последователно преди изборите. Отсъстващите нямат право на глас, независимо от причините за това.”
Имигрантите се покъсват да пишат из форумите и да дават акъл.Печелете си милионите, изкарайте си там пенсиите и елате да ги харчите тук….Пък и предприятия с нови технологии може да пренесете! Ще ви работим усърдно!Но да миете чинии, да паркирате коли и да ни давате акъл!...Мерси….
28 Юли 2009 17:07
Най после един в парламента да каже това, което тук във форума пишем като луди вече с години.
Абе, хора, нещо Параграфа се позагуби, да не са го взели да помага там, тези думи съм ги чел в негови постинги.
Ха дано.
28 Юли 2009 21:45
Точно така ..
Аз съм за такова ограничение, живея и плащам данъци на друга държава. Нека българите в България сами определят съдбата си...
29 Юли 2009 00:13
KEMPES,
/:/ "...Абе, хора, нещо Параграфа се позагуби, да не са го взели да помага там, тези думи съм ги чел в негови постинги..."
......................................... .....................................
ПРАВ си- това е моя Позиция отпреди много години тук/ и НЕ само тук!/, та и до ден днешен! Аз НЕ съм против Двойното/тройното и т.н. / Гражданство! Аз съм против човекът да има Права на гражданин на съотвеутната държава, а да НЯМА Задължения към нея! Сиреч, щом искаш да ползваш Права от една държава, трябва да участваш с Данък "Доходи" в нейната Издръжка! Или, образно, щом искаш да си СЪсобственик на имот, трябва да участваш, НАРАВНО с другите Съсобственици, в общите разходи за този имот! НЯМА значение дали реално го ползваш този имот или не! А ако НЕ искаш да плащаш- отказваш се от Съсобствеността!
И още нещо: сега България е член на ЕС- и плаща Членски Внос от близо 700 милиона евро годишно! Тази сума я плащат българските Граждани, които плащат Данъци/ вкл. Данък "Доходи"!/ в българския държавен бюджет- и, срещу това плащане, те имат Права на Граждани на ЕС, нали! Да, но и българските Граждани с двойно Гражданство, които НЕ плащат данъци/вкл. Данък "Доходи"/ в българския държавен бюджет, а в бюджета на друга държава НЕчленка на ЕС, само поради това, че имат и български паспорт/Гражданство/ имат Правата на Граждани на ЕС, но БЕЗ да участват в Издръжката на органите на ЕС! Излиза, че българските Граждани с повече от едно Гражданство имат Привилегии/ да НЕ плащат за Правата си на Граждани на ЕС/ пред "простосмъртните" едногражданствени български Граждани-НЕемигранти! А, нали, Привилегиите при Демокрацията са ЗАБРАНЕНИ?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД