:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов държи в тайна зам.-министрите още няколко дни

Ширин Местан сама напусна агенцията за децата
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Ширин Местан сама пожела да напусне агенцията за децата. В момента тя е в болничен отпуск.
Бойко Борисов ще държи в напрежение още няколко дни хората, които се готвят за зам.-министри.

Вчера обаче стана ясно, че шефката на държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ширин Местан е подала оставка. За това съобщиха от ДПС. Местан заемаше този пост 8 г. От години се чуват гласове, че агенцията е създадена специално за жената на видния ДПС функционер Лютви Местан и трябва да бъде закрита. До голямата степен функциите й се дублират с отдела за закрила на детето към Агенцията за социално подпомагане. ДАЗД няма и свои социални работници, а при проблем използва специалистите на АСП. Твърде е възможно обаче структурата да остане и при новата власт, защото според експерти от ЕС искали ясна държавна политика за закрила на детето, която да се ръководи от един контролен орган.

Вчера сутринта Сергей Станишев разписа заповеди за освобождаване на всички зам.-министри. На церемонията по встъпване в длъжност в МС дойдоха голяма част от новите заместници, но Бойко Борисов не издаде заповеди за назначаването им. Очаква се това да стане в следващите дни. По информации в медиите поне двама общински съветници на ГЕРБ ще станат зам.-министри. Шефът на стопанската комисия в градския парламент Данаил Кирилов, който в предишния общински съвет бе представител на БСП, е поканен да влезе в екипа на новия министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Иво Маринов пък най-вероятно ще поеме ресор "туризъм" в мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Самият Росен Плевнелиев съобщи, че ще има двама заместници. Парламентарен секретар на МРРБ ще бъде Павел Анастасов, който идва от военното министерство. Там се е занимавал с политиката за сигурност и отбрана. Шеф на политическия кабинет става Екатерина Захариева, която е била шеф на дирекция "Правна" в МОСВ.

Със сигурност Румяна Бъчварова, шеф на социологическата агенция "Маркет линкс", ще бъде началник на премиерския кабинет, съобщиха от МС. За нов главен секретар на правителството се спряга името на началника на дирекция "Стратегическо планиране" в МС Снежана Димитрова. Ако тя бъде номинирана, няма да има нужда от конкурс, защото това ще бъде просто издигане в йерархията. Това обаче не важи за външна кандидатура, тъй като е най-висшата административна длъжност в държавата. Ресорът на бившето вече министерство на държавната администрация отива под шапката на МС, като все още се мисли дали управляващият орган на оперативната програма да не премине към финансовото ведомство.

------ВРЪЗКИ

Николай Боев, който досега е бил главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността" на Столичната община, ще оглави правителствената информационна служба. Той ще бъде и говорител. Новият премиер обаче предпочита сам да обявява важните новини и да прави коментарите, а качествата на Боев били ценни заради добрата му комуникация с медиите.
7
7215
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
28 Юли 2009 07:31
От години се чуват гласове, че агенцията е създадена специално за жената на видния ДПС функционер Лютви Местан и трябва да бъде закрита.

Какви гласове - то отдавна всички го знаят?
Ей такива паразитни структури ядат парите за образование, здравеопазване, култура!

Редактирано от - генек на 28/7/2009 г/ 07:32:19

28 Юли 2009 10:50
И не само това, колега Генек. Тази агенция е известна с дейноста нищоправене, а в същото време и с едни от най-високите заплати сред държавните служители в страната. И то доста по-високи от на данъчни, полицаи, учители и т.н.
28 Юли 2009 10:53
То и сега създадоха специална длъжност за Божидар Димитров, ама той пък може да поеме сериозно тая работа и наистина да свърши нещо.
28 Юли 2009 11:43
Може и да бъркам, но единственото, с което свързвам държавната агенция за закрила на детето е един случай в Столипиново, когато 20-ина год. българин заживя с непълнолетно ромско моме, при това със съгласието на родителите й.
И Ширин се развихри и дори го даде под съд, понеже действително това противоречи на Семейния кодекс.
Но пък Местнката така и не видя хилядите случаи на малолетни булки и майки, когато двойките бяха изцяло ромски или турски.
.
Като гледам снимката - май наистина отговорната държавна служба изхабява - преди 8 год. Ширин беше една красива туркиня, а сега...
28 Юли 2009 12:22
Не берете грижа за семейство Местан! Няма да умрат от глад.Все са спестили нещичко от заплати. Да не мислите, че Ширин ще нахлуе шалвари, а Лютви ще сложи такенце и ще се юрнат по тютюна. Не, те са родени за феодали на малограмотното стадо, плашено от бейове, ходжи и кметове-ДПС активисти…
28 Юли 2009 13:43
Годишнина от първия брой на "Държавен вестник"
На 28 юли 1879 г. излиза брой 1 "Държавен вестник" - изданието е официалното издание на българската държава до ден днешен. Обявява влизането в сила на нормативните актове, регистрира официални актове и публикува официални съобщения. Първоначално излиза веднъж седмично, от г. III – 2 пъти, от г. ХII – всеки присъствен ден.

През първите 12 години има характер на държавно информационно издание, като помества официални съобщения, новини и телеграми от чужбина. По-късно се ориентира към публикуване на влезлите в сила нормативни актове – закони, укази, постановления и други, регистрира официални документи – конвенции, договори и други. В неофициалната си част предоставя място за публикации на различни съдебни институции.

От 1950 г. до 1962 г. излиза под името "Известия на Президиума на Народното събрание". С Указ 2948 за "Държавен вестник" от 27 декември 1974 г. в него се публикуват актове на Народното събрание, на Държавния съвет, на Министерския съвет и на други ведомства. На 21 септември 37-ото Народно събрание приема Закон за "Държавен вестник". От 1 юли 2008 г. "Държавен вестник" поддържа интернет страница съгласно Закона за изменение и допълнение на Закона за "Държавен вестник", приет от 40-ото Народно събрание на 31 януари 2008 г.
По Конституцията от 1879 г., ДВ не фигурира като официално печатно издание на Народното Събрание.Следователно, това понятие не е правно, а политическо.За да бъде правно понятие, е редно да се преименува на РЕПУБЛИКАНСКИ ВЕСТНИК с нова вътрешна огранизация на публикациите него. Тоест, трябва да се промени в Конституцията този стар и прастар текст.
28 Юли 2009 15:00
Още никой не ми се обажда... Жалко, пак ще минат без мен. А иначе имам малко по-ентелегентен вид от Ширинчето...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД