:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 551
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Държавата Израел"

е исторически очерк от Андре Шураки за израелската история (изд. "Кама"). Подреден е в 3 глави: Създаване на държавата Израел, Възходът на Израел и Икономическо възраждане. "Авторът е един от големите френски специалисти по историята и културата на еврейския народ, един от привържениците и участниците в еврейско-арабския диалог", изтъква в предговора нашият историк Румен Генов.



"Опасно за живота"

- поредният Фридрих Незнански с поредното изпитание за следователя по особено важни дела към Главна прокуратура Александър Турецки (изд. "Атика"). Банда наркотърговци зарибява московския пазар с новия коварен продукт "китайски белтък". Следите водят към казиното "Терек", чиято собственичка е съпруга на голям шеф от министерството. "Опасно за живота!" е надписът над застрелян следовател.



"Смъртоносен изстрел"

е от 37-те романа на Елмор Ленард (изд. "Сиела"). Силно предпочитаният за филмиране от Тарантино писател е с 50-годишна кариера в бранша, носител на наградата "Едгар" за най-добър кримироман. Единият му герой е ченгето - самотно, депресирано, току-що е останало без жилище, без приятелка, а евентуално и без службата си. Другият е параноичен убиец - застрелва хора - понякога за пари, понякога - ей така.



"Чудният свят на танца или как се стига до магията"

е чудно оформена книга на Мария Илиева, директор на Националния балет (изд. "Пан"). Пестеливо и с обилни цветни илюстрации тя въвежда малките си последователи в историята и философията на балета, в техниките за обличане, обуване, упражнения, движения и основните позиции на сцената... Добавила е и речник на главните термини в класическия танц.



"Защото"

е чисто ново списание. Излиза в Пловдив, редактори: Андрей Пантев и Иван Кулеков, мото: "Човек е и това, което чете". "Ние искаме да помогнем на хората да открият себе си", заявява главната редакторка Екатерина Колева. Първи в първия брой е човекът на в. "Сега" Димитри Иванов, нататък са редакторите, художника Цанко Лавренов, Блага Димитрова, водещ географ, етнограф, медик, изкуствовед и т.н.



"Голямата надпревара"

Том Кланси почва романа си с първото кацане на земен екипаж на Марс, което се превръща в трагедия (изд. "Прозорец"). Ала спестява малко от читателските нерви: то се оказва виртуално. Виртуална по-нататък е световната Мрежа, в която се е вмъкнал поредният, но този път особено опасен крадец. Съвсем невиртуални обаче са агентите от Нет Форс, които пазят тази Мрежа и особено една агентка, която...



"Зоя"

Няма грешка, новата героиня на Даниел Стийл не само е с руско име, тя си е рускинче (изд. "Бард"). Революцията сварва издънката на аристократична санктпетербургска фамилия в ранна възраст и с мечтата да стане балерина. Вихърът я отнася в Париж. Тук пристига известната трупа на Дягилев и се отваря шанс за старата мечта. Ала Париж е и град на любовта, идва и съдбовната среща...
416
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД