:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СКИ

Еберхартер бит от сънародник в спускането

Снимка: Ройтерс
Абсолютният фаворит в ски-спускането Щефан Еберхартер (Ав) завърши трети, но друг австриец - Фриц Щробл, грабна златото. На коварната писта "Гризли" (3016 метра) в Сноубейсин новият олимпийски шампион се пусна за 1:39,13 мин. пред Ласе Кюс (Нор) - 1:39,35 мин., и Еберхартер - 1:39,41 мин. Носителят на злато в супер-Г от Албервил'92 Киетил Андре Аамодт (Нор) финишира 4-и на 0,65 сек. от най-бързия.

"На игрите в Нагано бях настанен в стая N11 и се класирах 11-и. Сега живея в стая 111 и знаех, че не мога да завърша на това място", обясни Щробл, който донесе първата олимпийска титла за Австрия в спускането след 10-годишна суша. На въпроса "Защо австрийците са най-добрите спускачи в момента?" той отвърна: "Ние имаме добри треньори и тренираме жестоко през лятото. А след това на състезанията просто си вършим работата."

Успехът му донесе печалба от $ 50 на коменданта на българската делегация Павел Щърбанов. Той заложи на Щробл срещу познанията на най-добрите ни алпийци Стефан Георгиев и Ангел Пумпалов, които твърдяха, че победител ще е Еберхартер.
300
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД