:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 430,371,868
Активни 79
Страници 7,608
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах1.Од4 (1.Оц6+? заради: 1...Цб8, 2.Од4 Кф5) Кх5, (ако 1...Тг3, 2.Оц6+ Цб8, 3.Ое5+) 2.Оц6+ Цб8, 3.Ое4 К7ф6, 4.Ца4! Тх 3, 5.Ое5+ Ца7, 6.Од4+= (6...Ца6, 7.Оф5).Бридж

Имате готови 7 взятки от червените цветове. В един рунд може да бъде освободена и взятка в пика, но с това ще имате вече 8 взятки. А 9-тата?!

Съществува възможност за импас срещу пика J в Запад - морът ви е дал вилицата К10; при неуспех може остатъкът да е в защитата 3:3. А може би пък да се отиграе и взятка в трефа, след излизане на Асото и К-та? Е, какво избрахте?

Важно е да се направи добра темпова оценка на играта. За взятка в трефа вероятно явно ще се наложи да отдадете 3 пъти хода на защитата: 2 пъти в трефа и 1 път за взятката в пика. Междувременно обаче сигурно ще ви бъдат съборени останалите 2 стопера в купа. Всичко това обуславя залагането най-вече на цвета пика. Но внимание! След взятката в купа минете в ръка с каро и играйте малка пика до К10 в мора. При малка от запад - от мора К-та! Ако ли сега:

1. Спечелите ли взятка, то веднага се насочвате към трефата - откраднато е темпо за освобождаване на 1 трефа;

2. К-та губи от Асо в Изток, който настоява и с втора купа. Печелите и изтегляте пика Q (!). Падне ли J-то (при Jх), то 9-тата ви взятка е 10-та; при малки карти от защитата игра е се и 3-та пика до 10х в мора. печели се в крайна сметка при: сек пика Асо (където и да е), разпределение на остатъка 4:2 и разделени фигури, както и при АJхх в Запад; накрая при остатък 3:3, където и да са J-то и Асото (заедно или не); при АJххх в Запад. Забелязахте, нали - играта на I-ви рунд до пика Q с евтл. Слагане и при загуба импас срещу J в Запад е по-слабата, посредствена маневра. Но 100% сигурност, естествено, няма.
262
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД