:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 476
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДНК тест разплита делото за смъртта на варненската студентка

По 10 вещи, които са били собственост на убитата варненска студентка Радостина Евтимова, са намерени следи, които сочат ДНК профила на обвиняемия Георги Цветанов. Това заяви вчера пред съда Борис Шарков, който е извършил експертизата. ДНК тестът се очертава ключов по разплитането на убийството. Шарков разясни, че е взел биологичен материал от часовника и ноктите на младото момиче. Изследвани са още косми, отверка, 12-сантиметров нож, пластмасова дръжка, марли и други вещи.

Адвокат Илиян Василев, който защитава Цветанов, попита дали има начин да се повтори ДНК анализът. Оказа се, че това е невъзможно, тъй като биологичният материал се е изчерпал.

В съдебната зала стана ясно, че Цветанов и съквартирантката на Радостина - Живка Иванова, поддържали интимни отношения, които се състояли в прегръдки и целувки. Живка каза, че в компания Георги пушел марихуана. Ден преди трагедията тя отпътувала за родната Каварна.

Живка оповести и една мистериозна случка, за която мълча досега. На 11 март, т.е. няколко дни след като Цветанов бе арестуван, получила съобщение в Skype от неговия профил. Човекът, който й писал, не се представил, но попитал дали архивът от Skype може да се използва като доказателство в съда. След три месеца получила нов въпрос: "Жоро човек ли е?"
5
2078
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
02 Октомври 2009 00:31
Българският съд признава ли ДНК експертизите като доказателства? Аз имам чувството, че там работят полуидиоти, за които закон но 1. е да не допуснат дори подозрение за някакъв технически гаф, дори ако се наложи на черното да кажат бяло за което.
02 Октомври 2009 01:17
Само наркоман може да стигне до садизам.
02 Октомври 2009 03:16
За съжаление не си прав.
02 Октомври 2009 10:31
Адвокат Илиян Василев, който защитава Цветанов, попита дали има начин да се повтори ДНК анализът. Оказа се, че това е невъзможно, тъй като биологичният материал се е изчерпал.

Което значи, че защитата ще поиска нова експертиза, която обаче няма как да бъде направена без материал. И не се знае как ще бъде извъртяно делото. Не сме забравили как онова момче, дето закла цялото си семейство в София се оказа невинно заради процесуална грешка.
06 Октомври 2009 20:32
Иване, за какъв технически гаф говориш?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД