:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 306
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах

1.Цб1! (важен ход) - труден, съгласно теорията на полетата. Не обаче и 1.Цб2 (открийте сами защо!?) Цб7, 2.Це1 Цц7, 3.Цд1, Цд7 4.Це2! Цц8, 5.Цд2 Цд7 (взаимно дебнене), 6.Це3! Це7, 7.Цд3!, с който белите печелят!



Бридж

Най-вероятно за да играе така, декларантът ви е пласирал с пика Q(!), поради което ловко играе с пика х до J-то - сигурно под АК. Знае и за купа К у вас, а никак не е изключено да има и подозрения за 4 коза у вас, като например с ръка от вида 4-2-5-2.

Не особено трудно е да се види, че пропускането с пика Q не е никак добро, коректно. Най-вече от комуникационен аспект - спечелване с пика Q, а нататък - какво?

В тази ситуация е съвсем ясно, че Юг е с 5 коза на АК, както и с купа К в ръка. Играете ли сега още едно каро, второ цакане, той ще цака в ръка, ще изтегли пика J, ще влезе с купа за А-то си и след пика А и пика К ще инкасира 10 взятки. Да се играе втори коз е също слабо.

Следователно единственият ви ход е в купа, но... забележете! - с купа К!! Странен, наглед парадоксален ход, но и единствен за евентуалния провал на контракта! Това продължение с жертва на печелившата купа К като по-късен уинер (печеливша взятка) ще ви се върне с лихва: 4 взятки за вас и без 1 за Юг. С хода се прекъсва важна връзка (бърза!) за ръката на Юг, довеждащо до споменатия резултат. Отличен, макар и по-рядък, "Мери-Мак ку", който невинаги е очевиден.

Ръката на Юг: пика: АК7хх, купа: А9х, каро: Jхх, трефа: Qх.
569
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД