:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 431
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Рупърт Мърдок
"Майкрософт" и Рупърт Мърдок планират

общ съюз срещу Google, писа в. "Файненшъл таймс". Софтуерният гигант на Бил Гейтс и медийната група "Нюз корп." на Мърдок правят онлайн съюз, който ще предоставя определено медийно съдържание чрез собствена търсачка "Бинг". Разговорите са започнали по идея на "Нюз корп.", но били в съвсем начален етап. Вероятно "Майкрософт" ще плати на Мърдок, за да получи ексклузивното право да разпространява чрез собствената си търсачка медийно съдържание от изданията на "Нюз корп."





Сериозен прогрес в преговорите



за Нагорни Карабах били постигнали президентите на Азербайджан Илхам Алиев и на Армения Серж Саркисян, които в неделя се срещнаха в Мюнхен. Това твърди посредникът от името на ЕС по преговорите - френският дипломат Барнар Фасе, който е и представител на ОССЕ, цитиран от агенциите. Фасе обаче допълни, че все пак имало "определени проблеми". Алиев и Саркисян обаче не коментираха. Президентът на Азербайджан заяви преди срещата, че ако не бъдат постигнати резултати, Баку ще използва военна сила. Междувременно цивилен азербайджанец бе убит от сеператистките сили в Нагорни Карабах.



Берлин иска имигрантите да подписват "интеграционен договор",

обвързан с германските "ценности", съобщи германският министър по имиграцията, бежанците и интеграцията Мария Бьомер, цитирана от АФП. "Това включва научаване на немски език, както и готовност за участие в обществото", обясни министърката. В замяна на това имигрантите "могат да очакват помощ и подкрепа".



Внукът на Тито оглави



Нова сръбска комунистическа партия, предаде радио Б92. На учредителния конгрес, който се състоя в Нови Сад, Йосип Броз заяви, че целта му е да възстанови достойнството на младите, на жителите на селата, на работниците и на семейството. "Нашата идеология е тази на ЕС, но ние няма да приемем на всяка цена шантажите на съюза", уточни внукът на Тито.
731
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД