:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,542
Активни 491
Страници 1,987
За един ден 1,302,066

САЩ били разочаровани от новите ръководители в ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Новоизбраният президент на ЕС и настоящ премиер на Белгия Херман ван Ромпой (вляво) участва в заседание на неговата фламандска Християндемократическа партия в Брюксел. Съпартийците му го поздравиха за новото назначение.
Вашингтон е разочарован от избора на хората, които бяха избрани да заемат новите ръководни постове на ЕС - президент и външен министър, писа в. "Файненшъл таймс". Изданието твърди, че не били изпълнени очакванията на САЩ в този "ключов избор за развитието на европейските структури" - Брюксел да може да действа "сложно и единодушно" на световната политическа сцена.

Новоизбраният президент на ЕС, белгиецът Херман ван Ромпой, и министърът на външните работи Катрин Аштън сега ще трябва да се докажат пред американците, отбелязва "Файненшъл таймс". Според вестника това щяло да бъде много по-тежко за британката.

Междувременно бившият френски делегиран министър по европейските въпроси Пиер Московиси заяви, че е много шокиран от избора на баронеса Катрин Аштън за външен министър на ЕС, предаде АФП. Според него британката била напълно некомпетентна и лишена от политически и дипломатически опит. "Не мога да си представя тя да бъде истински събеседник на американския държавен секретар Хилари Клинтън", казва френският депутат социалист. За Пиер Московиси изборът на британка за първи външен министър на ЕС е "символ за натовизацията на Европа и никой президент на Франция, като изключим Никола Саркози, не би приел това".

Московиси е скептично настроен и към първия президент на ЕС Херман ван Ромпой. "Не мога да си го представя и за една секунда да бъде като равен с Барак Обама" или да накара да "се разтреперят", както и да "противоречи на Никола Саркози и на Ангела Меркел", коментира той.
10
1604
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
24 Ноември 2009 00:29
""Не мога да си го представя и за една секунда да бъде като равен с Барак Обама" или да накара да "се разтреперят", както и да "противоречи на Никола Саркози и на Ангела Меркел".

Нали именно за това го (ги) избраха с Аштон - да не противоречат - компромисните решения водят именно до това ! С което Европа "олеква" на межд. арена, за кой ли път.
24 Ноември 2009 04:36
САЩ били разочаровани от новите ръководители на страните от ЕС
24 Ноември 2009 08:02
Та точно такива пластелинови човечета им трябват.
Макар и пуделът щеше да свърши мръсната работа.
-----------------------------------
Блогът на Генек
24 Ноември 2009 09:42
А на мене тоя Рампой ми изглежда страшно хлъзгава риба... бюрократ-зубрач, с такива да си нямаш работа. кога ли ще правим преки избори за президент на Европа?
24 Ноември 2009 12:09
Много интересно дали има смисъл да се чака тия хора да се доказват, след като в самото начало ги отхвърлят. А според Весела Чернева се оказва, че такъв избор е кофти за България

Натиснете тук
24 Ноември 2009 12:16
Новоизбраният президент на ЕС, белгиецът Херман ван Ромпой, и министърът на външните работи Катрин Аштън сега ще трябва да се докажат пред американците


Окъде накъде? Трябва да се докажат пред европейците, към американците задължения не са поемали. Друг е въпросът дали са добър избор за европейците или не.
24 Ноември 2009 15:47
М-даа, старите навици, трудно се
забравят!
24 Ноември 2009 16:33
"САЩ били разочаровани......"
-----------------------------------
Пак ли, милите!?!?! Мъкааааа.....довечера си лягам с чепиците!!!!
24 Ноември 2009 20:58
Явно тукашните зрители нямат грам хабер от американска външна политика.

Редактирано от - The Spy на 24/11/2009 г/ 20:59:54

26 Ноември 2009 21:21
И какво твърдите Spy, че бидейки природно ограничени, тъмните балкански субекти не са годни да разберат (по-скоро да робуват на) висшата американска политика?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД