:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дончева напада Велчев с "червено юпи"

Гаврийски прави антикорупционен план за действие в общината
снимка: Юлиян Савчев
Лявата кандидатка Татяна Дончева нападна жълтия си опонент Милен Велчев с думите, че е "червено юпи, записало се в жълтата партия". Това стана по време на дебата между двамата по Би Ти Ви. Дончева обаче не обясни защо смята за тежък грях принадлежността към червените юпита, отгледани от собствената й партия.

Лявата кандидатка се позова на опита си като зам.-прокурор на София през 90-те като доказателство, че познава технологията на корупцията и знае как да се пребори с нея. "По какъв начин сте се преборила с корупцията като зам.-прокурор, когато стана голямото изтичане на червени капитали зад граница?", контраатакува Велчев.

"Познавайки собствената си биография, ще се съгласите, че няма аз да ви обяснявам за назначаването на червения капитал и за правенето на юпита", върна му го Дончева.

Спорът прерасна в заяждане за това с какви пари са строени хотелите на Велчевия брат и одобрява ли Дончева политиката на "неопитния" Станишев.

Велчев отново напомни, че БСП-активисти са в бордовете на скандални общински фирми и попита опонентката си как точно смята да се бори с корупцията, след като БСП е част от модела."Аз нямам намерение да правя химическо чистене на съветниците на БСП в изминалите 10 г. Вярно е това, че ако те бяха по-опозиционно действали, моделът "Софиянски" щеше да стане известен много преди това", призна тя.

"Обещанията, които правите, г-жо Дончева, ще останат нереализирани по същия начин, както остават нереализирани и социалните обещания на БСП", заключи Велчев. Той определи Дончева като негов основен опонент на вота, тъй като тя е олицетворението на лявата политика, а той - на дясната.

След корупцията Дончева се закани да се справи и с нередностите в софийските маршрутки. След среща с транспортния министър Петър Мутафчиев тя настоя ДАИ да започне проверки и обясни как шофьорите на маршрутките махали седалките с оправданието, че правят място за инвалидни колички. А пътниците се тъпчели като сардели. Договорите им нямало да се преразглеждат, но ще се затегнат условията при новите конкурси.

Строг контрол върху маршрутките обеща и ДСБ кандидатът Светослав Гаврийски. На среща с жители от кв. "Слатина" той представи антикорупционния си план за действие в общината. Той предвижда общинските служители да декларират имущественото си състояние всяка година и възнагражденията им да се определят според резултатите от работата им.

На фона на масовото застрояване на градинките синият кандидат Минко Герджиков обяви вчера намерението на кметството да започне изграждането на детски площадки върху общински терени. Самият той откри вчера площадка в квартал "Младост 1А".

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Тримата кандидати за кмет на столицата, които са заявили, че ще борят корупцията - Татяна Дончева, Милен Велчев и Бойко Борисов, да поискат незабавно спиране на сделката за магистрала "Люлин". За това призоваха от сдружение "Граждани за София". Според председателя на организацията арх. Димитър Димитров така те ще докажат, че имат сериозни намерения за преборването й в общината.

Трасето, което министър Валентин Церовски е избрал, е най-скъпото, неподходящо и унищожително за природата, смятат гражданите. Избраният път щял да доведе до екологична катастрофа в районите на Банкя и Мало и Голямо Бучино и ще вкара поток от десетки хиляди коли по софийските булеварди. Арх. Димитров е категоричен, че експертите от екоминистерството са били манипулирани от Церовски да променят оценката си за проекта. По този начин планът е прокаран пред инвеститора - програма ИСПА на Европейската комисия.
 
Синият кандидат-кмет Минко Герджиков откри третата за тази година детска площадка в кв. "Младост".
23
1109
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
17 Октомври 2005 21:38
Гледам, че г-на Гаврийски е подписал т.нар. "Договор за София". Опитах да задам въпросите си на сайта http://www.gavriiski.info, но, поради технически причини, въпросите останаха незададени. Ето ги и тях:
--------------
1. Нарочно, или без да искате, сте пропуснал секцята "Отговорност, санкции и неустойки" в прокламирания от вас Договор за София?
2. Такива ли смятате да бадат договорите с под-доставчици, сключени от името на общината?
3. Защо, по дяволите, трябва да се попълва формуляра за въпросите (http://www.gavriiski.info/form.html) с латински букви?
4. Хората, имащи достап до информацията от този формуляр, регистрирани ли са по закона за защита на личните данни?

Редактирано от - гошо на 17/10/2005 г/ 21:39:58

17 Октомври 2005 22:36
"По какъв начин сте се преборила с корупцията като зам.-прокурор, когато стана голямото изтичане на червени капитали зад граница?", контраатакува Велчев.
"Познавайки собствената си биография, ще се съгласите, че няма аз да ви обяснявам за назначаването на червения капитал и за правенето на юпита", върна му го Дончева.
Ха ха ха ха ха ха ха
Е, казаха ли ви го и двамата какво е ставало в последните 15 години или още трябва да ви го набиват в главите на червени, жълти, сини и тем подобни номенклатурни креатури?
17 Октомври 2005 22:55
Това е положениео- за кокошка няма прошка ...
той пита за ...стотин милиони тя отговаря за 10-20 хиляди
18 Октомври 2005 00:54
Тази комунистическа пикла става все по отвратителна!
18 Октомври 2005 01:23
Велчев е ЧЕРВЕНО юпи. това го знае всеки средн интелигентен българин.
Велчев е много добър на белот/аж/, особено около Монако. Във София обаче картажии не вървят - няма да има белот/аж/ за тях.
За Дончева скоро прочетох много добро определение - жената плямп.
18 Октомври 2005 01:30
Тъмно, а ако ги оставим още малко да си поговорят, те всичко ще си кажат... ... Най умното е да изчакаме и тогава да се обади главния прокурор. Жалкото е че той ще се направи на ударен. Това стана с ДПС лидера Доган, след изявлението по телевизията. Филчев, ти четеш ли вестници......
18 Октомври 2005 01:31
Лявата ливада Татяна Дончева нападна жълтия си онанент Милен Велчев...
18 Октомври 2005 02:21
Агенция "Скала" :
"...В сегашната ситуация най-вероятен изглежда балотаж Борисов - Дончева, а генералът е възможният победител на първи тур. Но - със засилващи се съмнения относно ресурсa на Борисов да удържи преднината си до края на кампанията."
18 Октомври 2005 07:12
Ми това е положението, червените кандидатури хем са много, хем са сравнително по-добрите от наличните кандидати за кмет. Дори СДС извади майор за кандидат и "мощните антикомунисти" го подкрепиха и след смяната на натка. А пък ДСБ-мургавото направо извади един красавЕц с много меки китки за конкурент И какво са ви виновни червендалестите, че се възползват ли? Ми те и ще ви ши..т, ако им паднете, "антикомунисти" бледни!
18 Октомври 2005 08:03
...от 56 години съм софиянец...
...в началото се оправяха последиците от англоамериканските бомбардировки...
...после надойде електорат, откъде ли не и му построиха ЖК-та...
...сега той избира...
...три пъти избирА софянцки...
...името му лесно се помни...
...сега двама от кандидатите трябва да прикрият нишката на поразиите му...
...и мустакатия и чикиджията фитнесират без да знаят с какво ще се занимават...
...розовите пък насила карат Дончева да словодиалекти за да не вземе да я изберат...
...Велчев пък тича по пистата на софянски, без да си дава сметка че след Филчев пак ще има Атърни Дженерал...
18 Октомври 2005 08:29
Ако приемем, че гласуването е морално задължение, то единственият избор е Велчев. Всички други са гола-вода. Обаче вие критикарите от този форум ще гласувате за Дончева. Между другото откраднаха ми чистачките преди няколко дена... само 2 месеце след като комунистите са върнаха на власт Само си чешете езиците. А пък тези от вас дето са в чужбина да пишат по чуждестранните форуми и да обсъждат местните политици а не тези дето са далеч от тях.
18 Октомври 2005 09:27
Антикорупционен план на Гаврийски! Костов ли му го е написал?!
18 Октомври 2005 10:05
Дончева, попитай Миленчо не друго, а с какви пари беше закупен първия хотел на семейството му в Южна Африка.
И понеже не съм сигурен, че ще ти отговори ще ти кажа. С парите на БАЛКАН.
В този хотел бяха длъжни да спят всички екипажи на БАЛКАН при полетите до Хараре. Хотелът изплатен с парите на Балкан бе продаден по късно за около 500 000 щ.д. и тези пари бяха вложени в първият им хотел в България.
А нали знаеш "не ме питай за първия милион"...
18 Октомври 2005 10:45
Простич,
На мен по времето на Костича ми ги крадоха 2 пъти, а за 800 дни на сенилния дедо - 4
18 Октомври 2005 12:05
Простак
Неква метросексуалност цари в тези постове....като гледам и вие не знаете дали искате да го пъхнете или да се надупите. Продължавайте с изследванията и след като си изберете някоя тиква за кмет, ще плачете във форума, че са ви изоставили след акта.
"След съешаване тварите са тъжни..."
18 Октомври 2005 15:53
Престанете да се базикате с Велчев.
Тои е почнал с 200 $ в USA))
Поне така казва. А ние като с 200 не моjе даjе и 1 ден да изкараме в
УСА (100 Хотел + 100 за ядене) - кои ни е виновен че сега не сме министри или собственици на хотели?
Я стига сте се оплаквали щом е способно момчето)
18 Октомври 2005 15:57
НЦИОМ: Бойко Борисов - 35 %, Татяна Дончева - 17, 4 %, Милен Велчев и Светослав Гаврийски - 8, 4 %
18 октомври 2005 |
Агенция "Фокус"
София. Независимият кандидат за кмет Бойко Борисов е временният лидер сред кандидатите за столичен градоначалник. Това сочи проучване, направено по поръчка и изработено от екипа на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), съобщи на пресконференция Лидия Йорданова, ръководител на НЦИОМ, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
От тези, които възнамеряват да гласуват на изборите на 29 октомври, 35 % получава Бойко Борисов. Основен опонент на Борисов остава Татяна Дончева, издигната от Коалиция за България, със 17, 4 %. С еднакви шансове след тях са Милен Велчев, кандидат на НДСВ, и Светослав Гаврийски, издигнат от ДСБ, – с по 8, 4 %.
Минко Герджиков получава 7, 5 %, Велизар Енчев – 1, 9 %. На последно място е Венцеслав Димитров – 1, 5 %.
Според Лидия Йорданова обаче тези данни ще се променят тотално няколко дни преди изборите, тъй като някои от кандидатите са започнали по-късно от останалите своята кампания.
Бойко Борисов и Татяна Дончева са сред кандидатите, към които хората имат пълно доверие, че ще променят тотално управленския модел. 28, 7 % вярват, че Борисов ще направи необходимата промяна, а 14, 4 % застават зад кандидатурата на Татяна Дончева като кмет, който може да промени начина на управление на столицата...
18 Октомври 2005 16:08
От статистиката по-горе единственото ясно нещо е, че докараха провинцията в София. Доброто старо софийско жителство...малко ми липсва.
18 Октомври 2005 16:31
Спирането на ІІІ и ІV блок ще вдигне тока на АЕЦ “Козлодуй” с 56 на сто
18 Октомври 2005-МЕДИАПУЛ

С 56 на сто ще нарастне цената на произведената в АЕЦ “Козлодуй” електроенергия след затварянето на ІІІ и ІV блок на централата, бе обявено по време на заседанието на парламентарната комисия по енергетика, проведено в атомната компания.

За поскъпването на продажната цена на тока от централата влияние ще окаже и покриването на кредита за модернизацията на V и VІ блок. Спирането на Малките блокове ще наруши енергийния баланс и на Балканите, тъй като България вече няма да може да покрива недостига от електроенергия, посочи Иван Иванов, изпълнителен директор на дружеството. Той припомни, че в Глава "33" от Договора за присъединяване с ЕС е записано "датата на закриването на блоковете да бъде свързана с изграждането на нова мощност", респективно АЕЦ "Белене".

Народни представители повдигнаха и въпроса какво ще стане с ІІІ и ІV блок, чието спиране е обвързано с приемането на България в ЕС, ако задейства предпазната клауза и влизането ни в Евросъюза се отложи с година...
......................................... ......................................... .........................
Ама НЕ е ли пределно ясно, че тази "предпазна клауза" я измислиха еврокомисарите ТЪКМО и само заради 3-4 блокове на АЕЦ "Козлудуй" ?!
А това стана възможно, тъй като Кобургготски, Паси, Кунева и Ковачев ПОДПИСАХА с ЕС п-р-о-т-и-в-о-к-о-н-с-т-и-т-у-ц-и-о-н-н-о за България споразумение! Те подписаха за "затваряне на 3-4 блокове НАЙ-КЪСНО до 31.12.2006 г.", въпеки, че Решението на българския Парламент беше да подпишат за "затваряне на 3-4 блокове СЛЕД РЕАЛНО ЧЛЕНСТВО на България в ЕС" !!! А когато Изпълнителната Власт в една държава НЕ изпълни решение на Законодателната Власт/Парламента/, това е РАЗНОЗНАЧНО на "безкръвен ПРЕВРАТ"!!! Ерго, горните четирима са за ЗАТВОРА !
Сега ЕС нарочно ще увърта и ще бави, за да види дали ще изпълним подписаното от "превратаджиите"! Сиреч, ще изчака първо да си затвори България 3-4 блокове на АЕЦ-а, а пък после... После, ЩЕ ВИДИМ!!!


Редактирано от - paragraph39 на 18/10/2005 г/ 16:33:39

18 Октомври 2005 17:12
Ако тая тетка мекаща земе да ни стане кмет, аз пък ще се самообявя за монтанчанка..
18 Октомври 2005 17:42
Толкова голяма дандания по средствата за масова ДЕЗинформация за избора на един кмет!? И то за година и нещо. Все едно , че ще има избори за президент на Републиката. Да му мислят софиянци. Горко на ... избирателите!
18 Октомври 2005 18:32
НЦИОМ: Дончева и Борисов на балотаж?

Шансовете за класиране на балотаж на този етап са най-високи за двойката Бойко Борисов – Татяна Дончева, като 31 % от хората виждат този вариант като най-възможен. Втора по вероятност според общественото мнение е двойката Велчев – Борисов, но според НЦИОМ за това има много малка вероятност, защото двамата реално делят един и същи електорат и по-добър успех за единия означава по-слаб за другия.
При балотаж между Борисов и Дончева, дамата в компанията би получила 2/3 от собствения си електорат, а Борисов ще вземе 27 процента от гласовете на БСП. Около 2/3 от СДС, на Атака и НДСВ ще подкрепят Борисов, ако другият участник е Татяна Дончева.

18 Октомври 2005 18:32
Роден съм на 18 декември 1948 г. в Свищов. От малък живея в София. Завърших 23-та гимназия, след това през 1972 г. се дипломирах във Висшия икономически институт. Оттогава до 1997 г. работя в Министерството на финансите, като в периода 1991-1997 г. бях заместник министър**. През 1997 г.

** Зам. Министър при Беров, Виденов-това ли са ви КАДРИТЕ Г-Н КОСТОВ
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД