:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КАТ още не проверява за незаконни сини лампи

На столичния КАТ още не е разпоредено да започне да отнема незаконните полицейски сини лампи, които използват ВИП-персони, като Христо Стоичков, установи проверка на "Сега".

В събота след многократни напомняния от "Сега", че националният селекционер незаконно ползва "буркан" и вътрешният министър е длъжен да спази закона, като му го вземе, Румен Петков заяви, че предприема мерки. Той ще предложи на МС да се отнемат сините лампи не само на отбраните хора като Стоичков, но и на служители на различни ведомства, които нямат специални функции. И сега по закон "буркани" могат да ползват само коли на полицията, "Бърза помощ", НСО и други автомобили със специален режим на движение. Петков дори отнел лампите на двама от заместниците си.

Той обаче се измъкна по странен начин от законовия си ангажимент да разпореди да бъде взета лампата, с която Стоичков кара джипа си. "Можех веднага да я взема, но Стоичков не е проблем на престъпността", коментира министърът.

Пътни полицаи коментираха обаче, че очакват скоро той да разпореди акция "Синя лампа" заради големия шум, който се вдигна в медиите.
7
965
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
17 Октомври 2005 23:40
Малко хора знаят, ама Ицата преди 7-8 годинки го беше гонила полиция след неспиране при подаден сигнал със стоппалка...Та след като без малко не прегазва полицая с палката, със скорост около 80-100 км/ч по улиците на един голям град, ПИЯНИЯ като кирка Стоичков продължава извън града, но там се нанизва на полицейски шипове и спира ще не ще...И след като куките виждат кой излиза от возилото, случая се потулва за широката общественост...БЕЗ КОМЕНТАР
17 Октомври 2005 23:50
В събота вечер се спускам по "Драган Цанков" за да ида на кино в центъра. Току след края на наклона - зверско задръстване. Група полицаи запрели движението, а няколко мутренски, министерски и на други "богопосрани" личности джипа влизат към стадиона на ЦСКА, нарушавайки всякакъв закон и ред, за норми на приличие и шофьорска етика да не говорим, щото са закъснели явно за мача. Около 100-на коли на обикновени данъкоплатци от двете посоки стоят и чакат. По-надоле на ъгъла дето се завива към канала - още по-зверски хаос. 90% от нормалните шофьори седят и си чакат на светофара, а обичайните 10% тарикати минават на червено. Кьорав полицай обаче няма - нали няма джипове там. Продължавам вече по графа след кръстовището - опппа - на пресечката с "Любен Каравелов" стои полицеиската кола, а трима гащници полицаи люпят семки и разглеждат мацките. Мааалко по-натам пък по пресечката спряла една нива с полицаи и охранява на бате Бойко пред местоживеенето.
Какъв е извода ? Извода е, че полицията служи само на себе си, а не на обществото. Най-много да даде нЕкоя синя лампа на видни личности като Стоичков да не закъсняват за погребението на Г.Илиев.
А гражданското общество - то да си е%е к'вото намери там...
P.S. Ако и бота ме затрие - евалла !
18 Октомври 2005 01:32
А кога ще почне акция " Кисели краставички". Айде, че ракията чака.....
18 Октомври 2005 01:47
"Синята лампа" го върза на запад още в началото на сериала. За нас останаха червените фенери, червените кхмери.
18 Октомври 2005 03:16
Тия дембели нямат ли задължение да осигуряват спазването на ЗЗМПС и правилника за приложението му като цяло, или за всеки конкретен член и алинея трябва да им се дават специални разпореждания?!
18 Октомври 2005 08:34
Абе защо на Стойчов ще дават син буркан? Тогава да дадът на Боян Радев, Весо Топалов, Нешка, Марков , Оцетова, Костадинова, Киряков и.т.н. Ние обикновените водачи ще си сложим зелени буркани. Чуждите граждани ще светят в розово-като бурканите ще ги получават на границата. Може и да се помисили за различни сирени.Така полицията ще ни различава! Ефекта ще бъде коледен.Пътища, като елхи с украса.Да се помисли и за глобите-според цвета на буркана!
18 Октомври 2005 21:02
Понеже проблемът "синя лампа" стана най-важния в държавата, предлагам следната поправка в ЗДП: вместо лампи, на ВИП персоните да се назначи по един безработен циганин. Ще се вози на покрива на колата и при "необходимост" ще размахва знаменца. Звуков сигнал може да бъде подаван вербално.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД