:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Олимпийците ни обличат позната марка за Ванкувър

"Агресия" ще издокара българската делегация за трети пореден път
Снимка: архив "Сега"
Белчо Горанов (вдясно)
Модна къща "Агресия" ще облече с официални дрехи българските участници на зимните олимпийски игри във Ванкувър през февруари. Реномираната марка бе предпочетена измежду няколко водещи български фирми за облекло в съвместен конкурс на олимпийския комитет (БОК) и Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС).

"Агресия" получава правото да облече официално българската делегация на втора зимна и общо трета поредна олимпиада. Марката стоеше върху облеклото на нашите в Торино '06 и Пекин '08. Очаква се костюмите за Ванкувър '10 да бъдат от по-леки материи, съобразени с климата в Канада през февруари и факта, че откриването на игрите на 4 февруари ще се проведе на закрито.

Все още не се знае числеността на делегацията ни. Тя е в пряка зависимост от броя на спортистите, които спечелят квоти. Засега това право имат 16 състезатели, но от БОК обявиха, че очакват поне 21 квоти.

Преди "Агресия" дрехите за олимпийците ни бяха доставяни от дизайнерката Жени Живкова. Тя осигури официалните премени за две летни - в Сидни 2000 и Атина '04, и една зимна олимпиада - в Солт Лейк Сити '02.

Както стана ясно още миналата година, спортната екипировка на българските олимпийци за Ванкувър ще бъде произведена от германската фирма "Цинер", с която БОК има дългосрочен договор. Състезателните униформи на българите ще са в черно-бели нюанси.

Същевременно от МФВС потвърдиха изцяло финансовите си ангажименти за делегацията ни. Министър Свилен Нейков и ръководеният от него държавен орган са превели по график първата вноска от необходимите средства на олимпийската ни централа за участието във Ванкувър. Поисканата от БОК сума за участие на "бялата" олимпиада е одобрена изцяло без корекции.

"Това е потвърждение на отличната ни съвместна работа с МФВС", коментира генералният секретар на БОК Белчо Горанов.
752
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД