:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кога МВР ще отговори сериозно на наглите провокации на престъпността?

С няколко изстрела в центъра на София бяха убити всички хвалби на управляващите, че са се справили с бандитите
Снимка: Архив "Сега"
Боби Цанков бе голям шарлатанин, но доста хора повярваха на обещанията му за големи награди и бяха измамени. Прокуратурата обаче така и не успя да го прати зад решетките.
Всички хвалби на управляващите покрай акциите "Нагли" 1,2, 3 ... и "Апаши" могат спокойно да бъдат хвърлени в коша. Защото убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков минава в графата "пореден поръчков и показен разстрел" и вече отекна в западните медии и в ЕК много по-силно от шумните предколедни операции на полицията.

Във вътрешен план пък разстрелът е симптоматичен и е много нагло намигване на престъпността към властта. Той се случва в разгара на операциите на МВР, службите и прокуратурата срещу групите за отвличания и магистрални грабежи. Насред неспирни интервюта как са ударени най-високите етажи на организираната престъпност, как няма да има вече отвличания и тежки въоръжени грабежи, как държавата е показала, че е по-силна от мафията. И че съвсем скоро престъпността ще бъде сложена под пълен контрол. Точно в този момент в центъра на София, на метри от Съдебната палата и СДВР, от партийните централи на БСП и ДПС, на метри дори от премиера Бойко Борисов бе застрелян Боби Цанков и бяха ранени още двама души.



Жертвата е добре подбрана



- покрай нея със сигурност ще се вдигне достатъчно шум, защото бе оплетена в множество сложни и неясни взаимоотношения и с висши представители на властта, и с познати по света и у нас мафиоти. Всъщност единственото що-годе сигурно нещо около Боби Цанков е, че той измами доста хора с игри по радио и телевизии - срещу него има десетки дела, даже има една условна присъда. А най-видимото - че живее на широка нога с неясни доходи. Движеше се с брониран "Мерцедес" с показателния номер 0002. Преди години заради него бяха уволнени 14 служители на елитната Национална служба за охрана, които в работно време са охранявали президента и главния прокурор, а в свободното си време - Боби Цанков. Случката доведе до оставката на тогавашния шеф на НСО. Защо данъчните не се заинтересуваха от доходите му е загадка.

Цанков парадираше и с много контакти - със застреляните Антон Милтенов-Клюна, Иво Карамански, Константин Димитров - Самоковеца. През последните месеци той разказваше от първо лице за престъпния свят, дори написа книга - "Тайните на мутрите". За да е съспенсът още по-голям, по негов сигнал преди два месеца антимафиоти задържаха ромския бос Сако, който го бил заплашвал заради писанията. По-късно Сако бе освободен.

Всъщност, ако държавата ни беше нормална,



Боби Цанков отдавна трябваше да е в затвора



- за това имаше доста поводи през годините. Той нашумя през лятото на 2003 г., когато бе арестуван по сигнал на бизнес дамата Ваня Червенкова, която се оплака, че я е завлякъл с 50 000 лв. Малко по-късно срещу оплакалата се бе извършено покушение, като една от версиите бе, че стрелбата е свързана с жалбата й. В последните години срещу Цанков имаше два неуспешни бомбени атентата, които приличаха повече на сплашване.

За осем години обаче правосъдието не отбеляза точка срещу Цанков. Срещу него имаше десетки сигнали и проверки за измами. Има и няколко наказателни производства. Години наред Цанков прескачаше от радио в радио, от телевизия в телевизия и разиграваше една и съща схема - обещаваше десетки хиляди лева печалба в игри, събираше "гаранции" от "победителите" и никога не се разплащаше с тях. В едно от последните си интервюта той призна, че радио и тв игри всъщност са били добре смазана схема за пране на пари. Въпреки всичко това резултатът е една условна присъда и няколко споразумения с прокуратурата.

На парламентарните избори миналото лято Цанков дори бе водач на сливенската листа на "Обединени български патриоти". Застъпник на кандидат от тази партия бе Златомир Иванов - Златко Баретата, обвиняем за организиране на престъпна група за наркоразпространение и за убийство. Баретата е в ареста от миналия февруари, а Цанков се возеше в един от неговите джипове.

Със сигурност може да се прогнозира, че



поръчителите на убийството едва ли някога ще бъдат разкрити.



МВР вече почна да прибира в ареста обичайните заподозрени - братята Маргини, Демби, Сако... Така се случва след всяко знаково убийство. След това обаче се оказва, че няма доказателства за повдигане на обвинение. И арестуваните си отиват по живо по здраво. До следващата стрелба. Как тогава истинските извършители и поръчители да се респектират от властта? Как обикновените хора да са сигурни за живота и здравето си - та последният разстрел стана на оживено място посред бял ден, откъдето минават десетки граждани? Как чуждите инвеститори, дето толкова ухажваме да вложат парите си у нас, да се чувстват защитени и спокойни? И как Брюксел да повярва, че властта наистина се бори с мафията?

И не е ли време всички служби с няколко милиарда лева бюджет да поработят. Ама истински, а не само за ПР!
53
5116
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
06 Януари 2010 23:45
"Кога МВР ще отговори сериозно..."
Отговор: няма да е скоро.
Един от извършителите на отвличанията (Наглите 1, 2, ...1543 и т.н.) е човек който излежава присъда от 12г. Отговорността, затоврниците да стоят в затвора е на изпълнителната власт, съдебната в слуачя е свършила работата. Т.е. за бой е директора на затвора (споменте си и барбекю-то на Митьо Очите), а негов началник е Мин. на кривосъдието, чийто пък началник е лично ББ.
И още - защо не се сещам в последно време за престъпна група БЕЗ участието на един или повече МВР служители? Ами извода е прост : МВР по правило е организатор на престъпността, и тя, вече организирана е и прикривана от същата изпълнителна власт. На тоя фон, безобразията в съда са семки, не че и съдийският змиярник не е за разтуряне. Ето затова БГ е провалена държава с измиращо население и т.н. все ясни за всеки гражданин нещица, дето даже ме мързи да отбелязвам.
07 Януари 2010 00:15
... да има повече подобни "намигвания" ...
07 Януари 2010 00:49
..нема угодия, другаре!
Ако приберат някой - било пиар и от 'обичайните заподозрени'.Ако не задъражт никой - не работила власта и т.н.
Чудя се, що ли ей така за 'пиар' Миков или Фонтанчо не направиха една 'акция' за некви 'нагли' освен за светлини и грайфери на гумите!
Последния барабар с партията си беше ногу пристрастен към дупнишките спонсори!
Май за 'пиар' пред ЕС преди членството прибраха Маргините за да ги пазят!
То се виде цирка с тях!Щели да гърмят по некъв си старчок!Голем смех!
07 Януари 2010 00:59
Бобчо явно е бил топла връзка между похитителите/покровителите и роднините на жертвите, които е трябвало да снасят честно заработените милиони, за да си освободят роднините си. Ерго, дойде време да се скъса тази връвчица. Най-много се смях на твърдението на това жълто пиле, че бил личен познат с босовете от подземния свят, сред които е бил и Иво Карамански. Карамански се спомина през 1998, а Бобито е бил на 19 годин тогаз. Освен да е работил като компаньон за забавления и Карамана да си го ценил и поръчвал. Лошото е, че Карамански мразеше да плаща каквото и да било. Доста близки трябва да са били наистина, безплатно при това, от едната чиста либоф дет се вика.
07 Януари 2010 03:37
За осем години обаче правосъдието не отбеляза точка срещу Цанков. Срещу него имаше десетки сигнали и проверки за измами

Ей с това правилно твърдение автора си обезсмисля заглавието без да иска.
Ама то като са ти дали трибуна трябва и да мислиш.
07 Януари 2010 03:38
Защо данъчните не се заинтересуваха от доходите му е загадка.

А че това е възможно в бг, разбрахме последните 2-3 месеца
07 Януари 2010 04:23
Как Цанков доведе полицаите до “Наглите”
Как мафията отстранява неудобните свидетели - Натиснете тук
Скандалният радиоводещ имал среща с брата и съпругата на Хамстера- Натиснете тук
07 Януари 2010 05:06
Всъщност, ако държавата ни беше нормална,

Боби Цанков отдавна трябваше да е в затвора

Абсолютно вярно, не само за Боби Цанков(лека му пръст), но и за много други, като задържания вчера негов съпартиец Ивайло Дражев.
Нямам никакви съмнения относно интелектуалната немощ на пожарникаря и физкултурника, но все пак "Наглите" и "Апашите" са някакви успехи, трябва да се признае. Дано сега прокуратура и съд довършат акцията.
07 Януари 2010 06:42
Що бе др.Енгелс да му е лека пръстта?Защото 15 или16 години се занимава България с един келеш, който разврати цяло поколение?ТЦъ, не съм съгласен.
07 Януари 2010 06:51
Какво вдигате толкова много шум около убиството на този мошеник, толкова много хора е завлякъл с пари, видя се, че за него няма закони и съд не го лови! Ако бяха убили някой нормален честен човек, който си плаща чинно данъците, нямаше и да се спомене и на последна страница във весниците! Но щом е боклук ще тръбим един месец, ще правим всякакви предавания за него! Извинявам се за израза но егати журналистиката!
07 Януари 2010 06:51
Оказа се, че малка България е пълна с момчета, които са готови срещу два сребърника да извършват убийства. Да ликвидираш някого от засада се искат качества като човеконенавистничество, безразличие, смразяващо безочие. Бедността и безработицата не могат да бъдат основание за някого да отнеме живота на друг. Мен този факт ме обезпокоява много повече от всичко останало, защото той говори за пълното деградане на обществото ни, за липсата на морални устои.
07 Януари 2010 07:03
Всички хвалби на управляващите покрай акциите "Нагли" 1, 2, 3 ... и "Апаши" могат спокойно да бъдат хвърлени в коша. ...

И не е ли време всички служби с няколко милиарда лева бюджет да поработят. Ама истински, а не само за ПР!

Мирише на цръвен дудук, та се не трае. Ламби да не е прописал и статийки?
07 Януари 2010 07:05
Друже Анастаси, една поправка "с един от многото келеши които развратиха Бъгария".
Иначе си прав, естествено.
07 Януари 2010 07:42
Твърде елементарно - представата за някакви хора, дето седят и се чудят как да предизвикат държавата е добра за селска кръчма.
Провокация срещу нормалните хора е и бандитизмът /от открадната кокошка до заграбен дом/, и безразличието на охранителните органи.
Обаче, по-дружко си е да се гради в съзнанието на публиката картината за някаква група, дето провокира властта, пък анализира, пък после прави друг опит, пък си играят на котка и мишка...
Няма ПРОВОКАЦИИ - има "нормална" РЕАЛНОСТ!
--------------------------------------
Блогът на Генек

07 Януари 2010 08:05
Тезата , че щом в София в центъра са убили показно престъпен тип значи МВР не си върши работата е само и единствено изява на подценяване на читателите. От непредубедените читатели никой не си е и помислял че бандюгите за няколко месеца се стъписват , спират дейност и се записват в бюрата за безработица.
07 Януари 2010 08:13
Кога МВР ще отговори сериозно на наглите провокации на престъпността?
Когато прибере на топло ВПС на БСП за начало.
07 Януари 2010 08:38
В момента престъпниците отговарят с акция "Клоуните". По традиция.
07 Януари 2010 09:38
Кога МВР ще отговори сериозно на наглите провокации на престъпността?
Ами , никогаш! Защото работещите в самото МВР, са престъпници! А, които не са такиви са пед.....и.
07 Януари 2010 09:39
Твърдо убеден съм, че гледането на много телевизия води до прогресивно оглупяване. Сега обаче за сетен път се убеждавам, че и четенето на вестници е опасно за интелекта на читателите. Да вземем например не само българската, но и европейската преса - Боби Цанков бил известен български журналист и писател за мафията. А стига бе аз никога през живата си не съм чел и една статия от Боби Цанков, а и не съм известен ако и някога през живата си да е нисал една статия къде е публикувана. Или писател на мафията - тоя човек изобщо някога през живота си една книга написал ли е? Дори и да е написал в какъв тираж я е издал и колоко човека са я купили? Единственото с което Боби Цанков е известен в България са несприните му измами. Ама не се продава вестник със заглавие застреляха известен измамник, друго си е писател, журналист, борец срещу мафията и друг подобни глупости. Та скъпи приятели много внимателно работете с вестникарските в това число и блогърски умотворения, че много станаха известните "писатели" в България.
07 Януари 2010 09:43
Две тези се защитават.
Първата.Получи си заслуженото един шарлатанин , той не е журналист , а е радио водещ.
Втората , да предадем с думите на автора. "пореден поръчков и показен разстрел", разстрелът е симптоматичен и е много нагло намигване на престъпността към властта.
Двете си приличат като две капки вода. Обединява ги изгодното преобразуване на събитието.Криминалната държава създава впечатление , че това не става вътре в нея , а става вън от нея , с тези и онези .
Особено опасна е втората теза.Ако така се намигва на властта и онези почнат ежедневно да намигат , голяма жмичка ще се получи
А събитието не е толкова сложно.Криминалният терор в криминалната държава се намират в синхрон.Не е сложно , но пък е много опасно.Това намигване , щом бута властта , ще потърси и по удобни мишени.Ще стане масов терор.Даже ще бъде оправдан този терор.Нали народа е мърша и съставен от некачествен материал.
А главното е друго.Боби Цанков показа цялата перверзност , цялата духовна нищета , цялата гангренясалост на духовното пространство , което е завладяна от необразовани и хора без морал и нравственост.
Голяма цена заплати , но беше фигура , не беше мижитурка , не беше слуга.Най важното не му липсваше кураж.Дори и само уродливата страна да е показал , било с поведението си , било с действията си , пак е за предпочитане , пред тези треперещите от страх и пълнещи памперсите заради хляба които получават от Господарите им.
Мир на прахът му.Така им свали гащите , че ще се чудят десетилетия наред как да си прикриват задниците?
07 Януари 2010 10:25
Очевидно има партийно - медийна кампания която цели да издокара един измамник и бездарен драскач до степен на "хроникьор" на мафията или нещо с което да се умаловажи дейсността на МВР! От подобен пасквил има интерес само БСП и прочие със затихващи функиции. Иначе с няколко изстрела просто са си разчистили сметките окончателно, ама когато измамниците не ги хваща Закона - хващат ги измамениет : нищо необичайно не се е случило .....
07 Януари 2010 10:45
Ами аз си спомням, че от шифовете на МВР /и бивши и настоящи/ непрекъснато се пробутва тезата, че всъщност у нас няма организирана престъпност. Има само "някакви групички" от престъпници, които ни тревожат, ама толкоз. А това, че посред бял ден в центъра на столицата, на метри от правораздавателните, полицейските и партийни институции може да бъде застрелян човек, какъвто и да е той, само по себе си е безкрайно тревожен знак. И МВР няма защо да омаловажава случилото се и да го представя само като "разчистване на сметки" между престъпници!
07 Януари 2010 11:39
Нищо не ми пречи да си помисля, че :
“няма никакво убийство” ;
“ т.н. убит си е изпълнил превъзходно ролята, поради което го прераждаме (включително чрез пластични операции) и хоп- с нова самоличност”
“за разнообразие преминава следващият специален курс за единично обучение”
“следват нови роли” ……….
Горното са непраилности
07 Януари 2010 11:59
Факт е, че инициаторите на убийството са го направили по много демостративен начин. И не може да не са си давали сметка, че предизвикват сприхавия ни Бойко.
От друга страна, знаем ли какви са им били мотивите и информацията? Може да са искали бързо да го отстранят, а да са имали инфо само за посещението при адвоката.
Така че да почакаме още месец-два, и тогава да кажем, дали полицейската държава на Бойко лови мишки.
07 Януари 2010 12:07
...как държавата е показала, че е по-силна от мафията...

Аз пък не мисля, че едно убииство показва, че държавата е загубила, а мафиата е победила тотално. Държавата спечели ТРИ битки (наглите), а мафиата ЕДНА, И ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА.
След това обаче се оказва, че няма доказателства за повдигане на обвинение. И арестуваните си отиват по живо по здраво...

И в това няма нищо чудно! Как да арестуваш някого, за когото няма доказатеслтва за извършено престъпление? Престъплението мисля няма да бъде разкрито, понеже тези убиици НЕ‌ са аматьори и предполагам няма да има доказателства. Убииството е траело няколко секунди. Как тогава да има доказателства с/у някого? Дори и убиеца сам да се предаде, няма как да се докаже, че точно той е човека...
07 Януари 2010 12:39
Тънката лайсна:
"пълното деградане на обществото ни, за липсата на морални устои".


"Рибата се вмирисва откъм главата !" - прекрасна и изключително точна наша поговорка, която нагледно обяснява това явление, за което пишеш и с което съм много съгласен !!!
07 Януари 2010 12:49
Относно "демонстративния начин", все пак е хубаво да погледнем фактите. Това лекенце пътува с брониран джип, последните месеци /сам съм свидетел/ се движеше само в района около адвоката си. Практически нямаше къде другаде да го хванат. А дали е провокация, много силно се съмнявам. По-скоро позакъсняло раздаване на правосъдие, агресивната глупост и нахалство, дори в най-цивилизованите краища на света се наказват често по този радикален начин. А с BMW съм абсолютно съгласен, просто няма какво да се добави
07 Януари 2010 12:51
Като цяло съм доволен от клиповете за Наглите, но имам забележки към техния режисьор. Щеше да е по-страшно, ако празната къща на ужасите се атакува през тъмната част на деня. Полицаите влизат през отворения прозорец, не е ясно защо оттам. Първият от тях мята вътре граната или димка, ама не носи противогаз, после чупи стъклата, явно стратегически. Прословутата ножица май стоеше в същата стая, където е отвлеченият, сигурно за удобство. Не беше необходимо да слушаме коментари от типа "Това е камера" и "Това е полицейска каска". За съжаление, по телевизията не показаха клиповете с друга къща в Бистрица на невинно семейство с 2 деца, която е атакувана през нощта (имаше само една статия за този случай), и случаят, при който полицай се самопрострелва.
07 Януари 2010 13:06
"Оказа се, че малка България е пълна с момчета, които са готови срещу два сребърника да извършват убийства"
Лайсна, това е като македонска фаланга, пада първата редица, след нея идва другата и т. н. Това значи, че каквито и титанични усилия да полага МВР в тази посока, всички те са предварително обречени на неуспех, ако не се работи едновременно и в други посоки- работещ съд, ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ в затворническата администрация( визирам ген. Петър Василев-комунист 3-то поколение), ДЪЛГОГОДИШЕН КОНТРОЛ след излежаване на наказанието и КОНТРОЛ НА ДОХОДИТЕ.Образователна система-безкрайна тема, не ми се говори.И още, и още...! И не на последно място-тая "демокрация" трябва да се поокастри малко, щото е заприличала на овощно дръвче, което не е подрязвано 20 години и цялото е обрасло филизи, които не дават плод.За огромно съжаление, нашите политици това не могат да го направят, защото на тях акъла и силите им стигнаха да разградят двора, но да го подредят, виж това не могат.
07 Януари 2010 13:27
Хайде да ви кажа и моето мнение по въпроса.
Първо. За лъжи не се убива. Така, че какъвто и измамник да е бил въпросната жертва, ТОЙ Е ЗНАЕЛ И НЕЩО КОЕТО НОСИ ГОЛЕМИ ПОСЛЕДСТВИЯ. Сиреч нещо с цената на доказателство.
Второ. Търсете хора от МВР и богати бизнесмени в дъното на коридора. Всички останали са кокошкари готови да жертват задниците си за жълти стотинки. НИКАКВА ДРУГА ЛОГИКА НЕ ИЗДЪРЖА В ЦЯЛОСТНАТА КАРТИНА. Защо? Защото да осъществиш и половината от такава по същество терористична операция трябва да има МОЗЪК, а мозъците не се срещат на улицата или на всеки ъгъл и не си цапат ръцете. Те стоят в сянка и изчисляват минимални присъди за себе си от всеки вероятен провал. И затова се отклонявам - ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ сиреч мозъците ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВАТ С ЕДНА ТРЕТА ПО ВИСОКА ПРИСЪДА ОТ МАКСИМАЛНАТА ПРЕДВИДЕНА ЗА ДЕЯНИЕТО. Е такъв закон трябва, господа. (и други мога да ви кажа - проверени от световната практика). В България трябва да се въведе понятието две или три доживотни присъди, за да се избегне евентуална амнистия. Това не е излишна жестокост а необходимост за обществото в тежки времена. Нека големият МОЗЪК знае, че този дето е изпратил да върши гнусотии, ще излезе преди него, ако въобще излезе.
Трето. Симбиозата на властници и престъпници, бизнесмени и полицаи, магистрати и други велможи е преминала отдавна санитарната граница и държавата доказва живот само с мърдане на клепачите си.
ЗАТОВА НЯМА ОСЪДЕНИ ДЕПУТАТИ, ПРОКУРОРИ, МАГИСТРАТИ, ВИСШИ И СРЕДНИ ПОЛИЦАИ И ПРОЧЕЕ.
Е затова! И няма да има защото мрежата е организирана така, че да се спасяват един друг, а обществото да блее с отворена уста.
Заключение. Докато не вкарате горепосочените никакъв ефект няма да има всяка една ваша стъпка новоуправляващи. И като допълнение - моето мнение, е че това убийство е погрешна стъпка на партията-курва БСП. Тя изнасилваше българския народ в продължение на половин век, тя създаде организираната престъпност чрез генералитета от ДС, тя убива и сега. И не стигнете ли до главата, смазвайки я, отчаяният народ е непредвидим и ще се обърне срещу самите вас.Всчики ченгесарски застрахователни компании и други бизнеси с бивши са свързани с невидими конци с престъпността. И като доказателство ви казвам, че вие няма да намерите парите, защото те вече са в белите якички с кървави ръце. А тези са взели трохичките.И момчето си отиде именно заради това, че знае брънка от веригата на тези бели якички, а не че ще издаде какво са правили Сульо Моркова и Гуньо праза.
Благодаря за вниманието!
07 Януари 2010 13:43
Да бе , точно така , ходеше , насила вземаше микрофоните , парите влизаха в неговите потури ?А това дето го е писал е клевета , няма ги , не съществува и затова обидени са го гръмнали?
Приказки за детската градина?
Даже и ранените се оказаха - граждани , , криминални и на едно и също криминално място, ама след като направиха огромните внушения?
07 Януари 2010 13:46
Автора е длъжен да знае , че парите са по- малко от милиард , престъпността включително и тежката е нараснала с десетки и стотици пъти за 20 години , заплатите на полицията илюзорни , смешни.И т.н. и т.н.

Такива внушения са недопустими?
, , И не е ли време всички служби с няколко милиарда лева бюджет да поработят. Ама истински, а не само за ПР!”

07 Януари 2010 13:49
Закъсняла и зле написана статия.
На всичко отгоре авторът явно още не е разбрал, че системата на МВР ( заедно с кривосъдната такава) е продънена.
"Наглите" беше продукт на 4-5 човека. Другите са на заплата по съвместителство познайте при кого.
07 Януари 2010 13:52
Кога МВР ще отговори сериозно на наглите провокации на престъпността?



Когато спре да се храни от корупция и рекет, осигурявани от престъпността.
Демек - няма да е скоро.
07 Януари 2010 13:54
МВР ако трябва да се разправи с някой кокошкар, такъв екшън ще му спретне, като по учебник със всичките му салтанати. Обаче когато става въпрос да извие врата на големите бандити и на подстрекателите, никакво го няма, с куче не можеш да го намериш!!! Ооооооооооо ......... забравих и PR акциите им са специалитет!!!
07 Януари 2010 14:13
Съгласен съм, че Боби не е никакъв журналист, а прост измамник, аферист, шалатанин. Но никой няма право да го убива. Ако още имаше смъртно наказание, държавата щеше да има това право. А сега - никой.
Бих искал впрочем да се изредят имената на собственици на радиа, които му даваха ефир, за да мята своите мрежи за наивници. Защото тези прилични уж люде са чисто и просто негови съучастници.
И в момента Нова ТВ и други медии постоянно въртят зле прикрити хазартни игри, въпреки изричната забрана на закона. И всички се правят, че не забелязват. Как да не се говори, че сме мафиотска държава? Бойко, Бойко, няма да ти е лесно...
07 Януари 2010 14:21
Чудя се да вярвам ли, че хора, които са подсъдими, пуснати са под гаранция, всеки месец има насрочени дати за дело, гледат ги под лупа - болни ли са, здрави ли са, не слизат от страниците на вестниците и въобще на медиите, та да вярвам ли, че тези хора ще поръчат убийство, после физическите извършители ще им върнат обратно оръжията , Маргините ще си ги почистят и приберат, че пак може да потрябват, след което чинно се оставят да ги хванат с тези оръжия буквално часове след престъплението

Чел съм сигурно стотици кримки, гледал съм сигурно и толкова криминални филми, ама даже и в най-тъпите комедии няма чак такава въпиюща тъпотия


Освен ако Маргините, отчаяни, че процесът им се точи толкова дълго, да са решили да се набутат зорлем сами в затвора, белким ги оставят на мира
07 Януари 2010 14:41
Б. Велчев: МВР и прокуратурата актуализират списъка на криминалния контингент
07.01.2010 09:42
Цяла България ги знае , МВР ги анализира?
Ножа е опрял в кокала? Адекватни трябва да са мерките-като за Блато?
Или това?
-Пълна инвентаризация на имуществото и парите .
-Криминалните досиета да се разкрият.
-Досиетата от приватизацията да се отворят.
-Превантивна забрана за упражняване на дейности с големи мащаби , трябва да се наложи върху криминалните сган .
-На всички журналисти , представяли криминалната орда , като жертва на полицията , трябва да се забрани да се упражнява професията.
-Старата норма-криминален тип да няма право да пътува и да няма право да сменя местоживеенето си, трябва да се възроди.
Проверени от живота неща трябва да се правят.

Или това?
Като не се прави се премахват законите , като главно право се въвежда самоохраната и самозащитата.По добре старите норми от средновековието -око за две , зъб за чене , глава за много , отколкото свободата да те тероризират , пък да си длъжен да се съобразяваш със закона.Кой закон , този пазещ и защитаващ криминалните типове?Брей да му се не види?


Какво пискат апашите в тази криминална държава , е съвсем друг въпрос , но нормалните хора искат да чуват истината и да се респектира криминалната сган , особено ГОЛЯМАТА , наглата , необразованата , мошеническата.
Властта на криминалните типове заграбили ресурсите в тази страна , прави социума извратен –извратен чрез насилие?
По добре беззаконие , така поне някаква надежда мъжделее , отколкото власт на криминалната сган и подчиняване на тяхното насилие?
07 Януари 2010 15:03
Не се тревожете! Държавата взима мерки. Ще регистрира сигналните пистолети.
07 Януари 2010 15:05
Първо да се разберем - убийството на Боби Цанков е лошо нещо. Бог да го прости, не можех да му понасям нахалната мутра, но никой няма право да трепе без съд и присъда. Второ нещо - сигурно има момент на провокация към властта в това убийство. Както имаше и силен ПР момент в отвличанията(които не почнаха при ББ), както имаше и силен ПР момент в Наглите 1, 2 и пр. Тъпото е, че като обраха апартамента на Попангелов, 3 коли на негови комшии и безброй други българи нямаше момент на провокация към властта. Нямаше особен такъв и като окрадоха еврофондовете, източиха Софийски имоти, правеха безобразни заменки, издаваха строителни разрешителни на места без канализация и зелени площи, когато приватизираха заводи и фирми за милиарди за по 1 долар, продадоха Халите за 5 хиляди долара и т.н., и т.н.
Просто престъпността у нас е организарана и контролирана у нас чрез МВР, парламента, правителството, прокуратурата и съда. Това е и огромният ни проблем. Наглите 1, 2 и 3 и сто и първия арест на Маргините не могат да го решат.
Те решават социалнопсихологически проблеми. Станал ли е моят дом по-несигурен, като убиха Боби Цанков и респективно по-сигурен, като арестуваха Маргините? Едва ли. Трябва реформа - на съда, на полицията, на образованието, на университетите. Реформа, чийто резултат да е следният:
- добре платени и строго контолирани специалисти работят в тези институции и си вършат работата без да се страхуват от смяна на властта.
Не стане ли това - ще продължават до безкрай тези циркове и безбройните ежедневни престъпления, в които сме затънали.
07 Януари 2010 16:13
Кога МВР ще отговори сериозно на наглите провокации на престъпността?
С няколко изстрела в центъра на София бяха убити всички хвалби на управляващите, че са се справили с бандитите
Основна грешка - няма някакво разделение на управляващи и престъпници. Огромна част от хората в управлението на държавата работи за престъпниците, вкл. и огромна част от МВР. В случая даже може би става нещо още по-страшно - може би държавата, като представител на едни кланове на демократите, се е разправила с други кланове на демократите, които сега не са на власт.
07 Януари 2010 16:41
Ако някой си спомня далечните 1993-94 год. и ако се е интересувал, ще си припомни че през този период имаше доста предупредителни публикации във все още тогава относително свободната преса, че в МВР се внедряват представители на престъпни групировки /да не ги изброявам сега-всички ги знаят/. Е, след 15 год. тези внедрени хора са вече на високи позиции. Изводите са ясни. Спирам дотук.
07 Януари 2010 16:42
Едно голямо лаи...но ни напусна завинаги, Амин !
07 Януари 2010 16:43
Попангелов, така е !
07 Януари 2010 18:46
Тъпото е, че като обраха апартамента на Попангелов, 3 коли на негови комшии и безброй други българи нямаше момент на провокация към властта.
Ми, приятелю, Попангелов не е Властта! Ерго, няма провокация!
07 Януари 2010 19:34
К, ва стана тя, чалга мафия, чалга джурнализъм, чалга криза, чалга правителство..., чалга форуми...Темпора мутантур...?!
07 Януари 2010 20:08
Каналето току що съобщи че властта прави "инвентаризация на престъпността" Най-вероятно изводът ще е че всичко си е на мястото
07 Януари 2010 21:06
Не, milcho, приземяване .
07 Януари 2010 21:10
Спомням си навремето един филм на Андрей Кончаловский - Откраднатия влак, там трудно се разбираше кой е престъпник и кой полицай...извинете... асоциации..., но пък едва ли убийците на този простиме господи палячо-мошенник са имали наум точно да провокират властта..., такива като него с лопата да ги ринеш, вземете игрите по телевизията, шоуто на Слави на тея мъничета Иван и Андрей от к, во си тъпчат гушките...от есемеси и реклами...та на някои и управляващи и опозиция им се иска да е провокация и го засилват с мъдрите си изявления и коментари, особено пък на тоя телемен Кокинов...Елементарно Ватсън, целта е: да ни отвлекат вниманието, да ни подплашат, та да не виждаме к, ви ги творят...От кого се учат?! отголемия брат..., по Коледа ни проглушиха с един нигерийски палячо...та да засилят полицейщината, а дали ще фанат бандитите, колай работа...Пфу-у-у.
07 Януари 2010 21:35
Очевдно въпросът не е до желание, а до възможности. И отговорът е: когато полицията и съдебната система имат ресурс! Желание очевидно имат и се стараят... и резултатите са налице.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД