:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 197
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Еколози, борещи се срещу избиването на китовете, обвиниха вчера японски китоловен кораб, че е нападнал катера им. Двата плавателни съда се сблъскаха край бреговете на Антарктида. Защитниците на китовете от организацията "Морски пастир" твърдят, че при удара е бил отрязан носът на техния катер "Ади Джил" (на преден план). Всичките шестима членове на екипажа са останали невредими. Еколозите са хвърляли срещу китобойния кораб химикали, за да попречат на морския лов. От японската агенция по риболов твърдят, че природозащитниците са пречели на работата на китоловците.
Полска строителна компания поиска от Брюксел

да предприеме действия срещу китайска компания, спечелила обществена поръчка за реконструкция на участък от 49 км от магистралата, свързваща Варшава и Берлин, писа електронното издание "ИЮ Обзъврър". Полският строителен консорциум OIGD изпрати писмо до шефа на ЕК Жозе Барозу, в което обвинява китайската компания COVEC в нелоялна конкуренция, тъй като получава субсидии от Пекин. Цената за пътните участъци, която COVEC поиска, е 319 млн. евро, а това е с 48% по-малко от предварително определената минимална сума за получаване на проекта, твърдят поляците.



9 страни от ЕС планират изграждането

на гигантска подводна енергийна мрежа в Северно море, свързваща вятърни паркове и хидроелектрически централи, предаде "ИЮ Обзървър". Проектът е на стойност 30 млрд. евро, а в него участват Норвегия, Дания, Белгия, Франция Германия, Великобритания, Холандия, Ейре и Люксембург. В следващите 10 години хиляди километри електрически кабели по дъното на Северно море ще свържат вятърните ферми на германския и британския бряг с хидроелектрическите станции в Норвегия, Дания и Белгия. Представители на 9-те държави ще се срещнат през февруари и до края на 2010 г. се очаква да сключат договор.



Иран укрива ядрените си дейности в лабиринт от тунели

и бункери, разположени по територията на цялата страна, разкрива в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на независими експерти и на специалисти от американското правителство. С разполагането на ядрени съоръжения под земята Иран не само че ги защитава от вражески военни удари, но и увеличава неизвестността около мащабите и характера на ядрени дейности, които развива.
1289
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД