:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 548
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът закрива фонд - касичка на предишната власт

Създаденият през 2001 г. Социалноинвестиционен фонд, който по идея следваше да финансира проекти за разкриване на работни места, ще бъде закрит. Това ще стане с нарочен закон, защото фондът е създаван по решение на парламента, разбра се след вчерашното заседание на кабинета.

Според официалните мотиви фондът ще бъде закрит, защото действието му формално се е изчерпало след изтичането през 2006 г. на Националния план за икономическо развитие и Националния план за регионално развитие, а дейността му се припокрива от регионалното и социалното министерство. Фондът бе замислен да подкрепя именно реализирането на мерките в двата плана, като подкрепя малки проекти в райони с висока безработица. За финансирането му бяха изтеглени държавно кредитирани заеми от Световната банка и Международната банка за възстановяване и развитие. Фондът обаче се прочу с множество драстични случаи на конфликт на интереси - и при кабинета Сакскобургготски, и по време на тройната коалиция. Честа практика във фонда бе да финансира неправителствени организации, свързани с властта, както и с чиновници в самия фонд, за което "Сега" направи поредица разследвания.
1471
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД