:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 186
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Дупница си призна за частния общински съвет

Кметът на Дупница Атанас Янев прекрати вчера гражданския договор за правни услуги между общината и съветничката от БСП Йорданка Божкова. Заради скандалния случай на конфликт на интереси бившият градоначалник и общински съветник Първан Дангов обяви публично преди два месеца, че Дупница има "частен общински съвет", с което си навлече гнева както на опоненти, така и на съпартийци. Две трети от колегите му заведоха частни дела срещу него за клевета и обида и поискаха обезщетения от по 10 000 лв. С прекратяването на незаконния договор настоящият кмет, избран с подкрепата на скандално известните дупнишките братя Галеви, на практика признава правотата на Дангов.

В мотивите си кметът изтъква, че се е съобразил със становището на общинската комисия за предотвратяване на конфликт на интереси, която на последната декемврийска сесия препоръчала договорът да бъде прекратен. По неофициални данни общинската съветничка от БСП Божкова е взимала по 800 лв. месечно за предоставяне на правни услуги на общината.

Въпреки че Първан Дангов е член на БСП, партията отказа да го защити от атаките на чужди и свои в Дупница и остави на съда да реши споровете. Местната организация дори сне политическото си доверие от него.
1
1836
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Януари 2010 12:29
Толкова са принципни червените другаре!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД