:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,554
Активни 485
Страници 1,999
За един ден 1,302,066

Того все пак реши да играе в Ангола

Организаторите на турнира за Купата на Африка обаче отказаха разрешение
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Халфът на Мали Усман Берт (отгоре) е смачкал анголския защитник Локо в спор за топката по време на атрактивния мач на откриването в Луанда, завършил 4:4.
Поредният обрат около състава на Того не доведе до сензационното завръщане на отбора в турнира за Купата на африканските нации в Ангола. Тимът се прибра с правителствен самолет в родината си заедно с телата на загиналите при терористичната атака срещу футболистите в петък. Тогава куршуми отнеха живота на единия помощник-треньор и пресаташето.

След завръщането обаче капитанът Еманюел Адебайор ("Манчестър С") и останалите играчи поискали все пак да участват на турнира. За това лобира и спортният министър на Того Кристоф Каф. Желанието обаче бе първо да бъде отложен за друга дата мачът с Гана, насрочен за снощи. Но организаторите на надпреварата този път бяха непреклонни и отказаха да върнат тогоанците, след като преди това нееднократно ги уговаряха да не напускат.

Въпреки трагичния инцидент турнирът започна. В първия мач от гр. "А" Ангола допусна сензационно Мали да изравни до 4:4, след като водеше до 79-ата мин. с 4:0. В другия двубой от групата Малави убедително би с 3:0 Алжир, който е финалист на Мондиал `10.
1
1249
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Януари 2010 02:41
Тия са железни! Особено с шофьора на рейса, дето една седмица викаха, че е убит на място, а човекът се оказа в болницата при другите ранени тогоанци. А президентът на Ангола помоли да му посочат поне една причина в Кабинда да не се играят мачове от турнира.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД