:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,555
Активни 484
Страници 2,000
За един ден 1,302,066

"Левски" бе посрещнат със заря в Каварна

Христо Йовов взима №10 в "Стяуа", обявиха в Румъния
Нетрадиционно посрещане устроиха на "Левски" негови фенове от Разград. Шампионите са в Каварна за първия си подготвителен лагер. Преди началото на вчерашното занимание играчите и треньорският щаб бяха изненадани от заря и фойерверки, възпламенени от "ултрасите". Те не спряха да скандират през цялото време, а след заниманието се снимаха с мениджъра на тима Георги Иванов-Гонзо.

На два различни стадиона се готвят "сините" в крайморския град. Сутрин тренират на изкуствен терен, като наблягат предимно на беговата подготовка. Заниманията с топка пък се провеждат на стадиона, използван от местния "Калиакра". Кметът на Каварна Цонко Цонев бе категоричен, че може да предостави още два терена на левскарите.

Двама футболисти не тренират с останалите от тима - Владимир Гаджев и Христо Йовов. Халфът Гаджев само прави кросове, без да участва в заниманията с топка, понеже се възстановява от операция на коляното и ще пропусне началото на пролетния сезон. В лагера още го няма и Христо Йовов, когото в "Левски" продължават да броят за свой футболист. Официалната версия е, че той е болен, но не така мислят в Румъния. Там медиите вече обявиха нападателя за играч на "Стяуа" (Букурещ) и даже уточняват, че българинът ще получи №10. Досега с него играеше полякът Рафаел Гржелак, който обаче напуска. Според в. "Проспорт" Йовов ще дебютира за "Стяуа" на 27 февруари в дербито срещу "Клуж".

Собственикът на бившия европейски клубен шампион Джиджи Бекали бе още по-краен: "В сряда ще подпишем договор с Йовов, той вече е наш играч", каза той пред местни журналисти. Бекали изчакал завръщането на треньора Михайл Стойкица, който бе в България за последни преговори с българския футболист.

От своя страна Стойкица съобщи, че на Йовов му предстоят последни разговори с ръководството на "Левски", след които трансферът трябва да се финализира. "Разбирам го напълно - той може да загуби позициите си в България заради един експеримент в Румъния", обясни специалистът.
33
1572
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
33
 Видими 
11 Януари 2010 23:52
Тук вече подреждат статийте според мястото на отборите в класирането......затова и патакламата на резаните Разградски ултраси е толкова назад.
12 Януари 2010 00:15
Борко , Боркооо!
Сякаш Бай Желязко те е правил !
12 Януари 2010 00:20
Отборът на Народа навсякъде е приет подобаващо
Докато при фирмения тим на пернишките боклукчии всичко е вятър и мъгла. Натиснете тук
От тясноведомствена г.т. ще да е жалко ако Чичовото го тръгнат сега.
За разтуха, вижте как действа зад микрофона сеньор Трамонтана
Натиснете тук

Редактирано от - Dokich на 12/1/2010 г/ 00:21:35

12 Януари 2010 00:32
На добър път момчета и на лятос да се върнете по-силни и можещи у дома. Натиснете тук

Редактирано от - Dokich на 12/1/2010 г/ 00:33:48

12 Януари 2010 00:44
Младите пак пратени на обиграване тук и таме, а при нас идват по-старите и вкарали по-малко голове през есента... Всяка година все същия порочен кръг.
12 Януари 2010 01:40
Джоинт, щом посягаш на вените си зле!Мнооо зле!

12 Януари 2010 09:28
Отборът на Народа без заплати Натиснете тук
А в ЦСКА мъглата се разсейва Натиснете тук
12 Януари 2010 10:11
Просто на него му стана ясно, че тази година ни трябва трофей. ЦСКА повече няма да чака нищо. Клубът не е в такава позиция. Който си го мисли, си прави грешно сметката.

Пак ще има трофей на всяка цена и с всякакви средства........
12 Януари 2010 10:18
- Нямам намерение да ставам треньор на Левски, нямам представа откъде се появиха тези информации - обясни Бардон пред Novsport.com. - Честно казано, малко съм учуден. Искам да продължа да играя в клуба, както вече казах на няколко пъти. Ще продължа договора си с Левски и ще играя още поне една година минимум. После ще видим какво ще стане - завърши французинът.

Толкова за вчерашната партенка
12 Януари 2010 11:12
А днешните партенки малко ли са?
Шестима подготвят бунт за пари.Един иска да го продадът в два бедни италиянски отбора.Всичките московски обори се наредиха с оферти за Жо.И оо страхотия, още ден два и ще започне война през Дунава за Йовов.
При червените - ще сменят СуЛюПе, сигурация според добре запознати журналисти.Изпълнителният им директор рече:ще вземем много нови...
Ами то за другите отбори играчи не останаха, само "Левски" и "ЦСКА" ли ще вземат?А с кого ще играят?
12 Януари 2010 11:16
Колегите, в трансферния прозорец, съчетен с пауза на първенството е така - няма реално за какво да се пише, а трябва вестници да се продават и посещения да се трупат по сайтовете. И те така - те.
12 Януари 2010 11:35
Сега му е времето да се упражняват да пишат прилични анализи, да чертаят схеми и да отразяват подготовки. А те - дай да "имаме новина"
12 Януари 2010 12:09
Ico 7:2 докато чакаме журналистите да изпълнят препоръките ти виж какво открих в друг форум. Авторът на долното е известен във виртуалният свят с две неща. Разбира играта и е максимално обективен дотолкова-доколкото може да бъде един фен на футбола изпитващ непоносимост към двата гранда. Та, по повод за и против евентуалното уволнение на Чичовото вижте как ги виждат нещата той. Пак 1:1 го пускам.
Аз не искам да сменят Пенев, ама мога да ви посоча няколко факта, които сочат неумолително вратата:

1.Кретенска трансферна политика:
- За мачовете в ЛЕ се обиграваха играчи на 22-25 години (наречени от повечето червени журналисти млади супер-таланти) - резултатите 48/48
- За пролетния дял при финансови затруднения се взимат ветерани със заплати до определения преди сезона таван и допълнителни лични договорки. За мачовете с Миньор и Локо Пловдив се вземат ветерани!
- Цяло лято само Пенев не разбра, че в отбора няма нито един качествен атакуващ халф с организаторски функции и резултатите не закъсняха.
- Продължава да купува нападатели, при условие, че вече има предостатъчно дори и за дублиращия отбор.
- Броят на футболистите с проф. договори в ЦСКА е на път да запише рекорд.

2.Тактическа неграмотност:
- Реши да се прави на справедлив и вместо да обиграва двама вратари и да даде шанс на по-опитен вратар на старта на ЛЕ, той заложи на неопитния и въвлечен в гей-скандал младеж.
- Изигра няколко мача с 3 централни нападателя, което е пълен абсурд в модерния футбол.
- Продължи да налага изчерпаните (поне за ЦСКА) Манчев и Тодоров дори и в решени мачове без никакъв план.

3.Меките хватки от края на полусезона:
- Опита се да изнудва ръководството и да си даде сам вот на доверие в момент, в който заслужаваше да му бъде бит шута, но въпреки това благородно бе оставен на работа
- Разсипа настроението на ядрото на отбора с неадекватните си реакции
- Позволи си да се приравни и да се сложи на една везна с две млади келемета поради неувереност и комплекси

Нормално е да се обсъжда оставката му, но не виждам кой да го замести без пари.
12 Януари 2010 13:21
Тоя "виртуалния", явно нещо не е наред. Приписаните неща на Пенев, са точно проблема на перничани, срещу които скача Любо
12 Януари 2010 13:23
Я виж ти, къде е заровено манарчето:
Бойкот за пари в Левски коментари/112 януари 2010, 11:24БГ Футбол

София, България
изпрати на приятел Тарторите не били съгласни са им се намаляват заплатите Футболистите на Левски не са посрещнали с особен ентусиазъм идеята да им бъдат орязани парите. Преди няколко дни ръководството потвърди, че ще бъдат намалени заплатите на футболистите и персонала. За целта трябва да бъдат преподписани договорите на играчите, които имат получават по-високи възнаграждения.

Тарторите обаче нямат никакво намерение да правят това. Сред участниците във финансовия бойкот са Христо Йовов, Седрик Бардон, Георги Петков, Димитър Телкийски, Юсеф Рабех, Дарко Тасевски, пише “Меридиан мач”. Христо Йовов вече потърси спасение в Стяуа.

В същото време, стана ясно, че футболистите не са получили заплатите си за декември. Ръководството обещало да им даде парите след празниците. Това не е станало, а новата дата е след връщането от лагера в Каварна./БЛИЦ

Затова ли била зарята
12 Януари 2010 13:42
Добри ден. Пак съм тук, така че бройкаджиите да си записват . К'во става сега? Любо май е пътник . Не съм съвсем сигурен дали да съжалявам или да се радвам. Ще стане ясно като видим кой ще го замести. Аз лично съм твърдо против Йешич. Ако ще е той, по-добре да оставят Любо да се учи. При всички положения голямото его на Любо има пръст в "разваления климат" в отбора. Пък и някои негови решения относно реденето на състава, будят дори и у мен лаика недоумение. Важното е каквото има да става, да става СЕГА. Преди началото на подготовката. Много ще бъде тъпо ако Титан копират грешките на Ганьо. Ако са решили да го махат - да го махат веднага. Останалото са глупости...ЦСКА може без всеки, включително и Любо Пенев. А както и да свърши тая сага, той остава завинаги един от нас. Може би и за самия него е по-добре да ходи да се пробва в отбор с по-малки амбиции. Да поизучи занаята, пък да се върне един ден, по-ерудиран и "помъдрял".
12 Януари 2010 13:55
Васлуй за Лески Натиснете тук
12 Януари 2010 13:56
Lowec, че чорбаджиите едно на ръка, както съм го писал нееднократно нямат нито интелектуален, нито финансов ресурс за клуб с претенциите на ЦСКА но и Чичовото я кара през просото. Преди време Твирем правилно отбеляза, че на него отборът му е хоби. Между другото, съпътстващи упражнения на неособено успешно вървящия му бизнес. Е, не става така. Прочети внимателно пак мнението на "виртуалния"и ще видиш много правилно забелязани грешки, големи и малки в работата му.
Тигърче, само да ти светна. За егото на СуперЛюбо, сегашния му отбор е възможно най-малкия за който той би се навил да води. Готов съм да туря бас, че в обозримото бъдеще като го тръгнат от градинката, няма нито да му предложат, нито да се цани да бъде треньор на когото и да е.
12 Януари 2010 14:11
Докич, аз па да ти светна ако искаш нещо. Попето май беше задал въпрос тука на някой готов ли е да повтори написаното тук за някого в негово присъствие. Та и аз така да те попитам ти какви данни имаш за интелектуалното и финансово ниво на собствениците на ЦСКА? От първа ръка ли са? Или са като "информацията" ти за чашките с божоле. А да говориш за финансовия потенциал на собствениците, при положение че вече идва инфо за бойкот и забавени плащания при вас си е направо автогол. От твойте любимите
12 Януари 2010 14:19
Официално Натиснете тук. Толкоз за това кой какви възможности има
12 Януари 2010 16:39
а относно вчерашната ни мини тема явно някой си я е харесал та си е спретнал и материЯлче Натиснете тук и да не съм ви чул повече че сте били пренаселени
12 Януари 2010 16:43
Бончо, понамали малце патоса Галчев е футболист с прилични умения.За мачовете с отбори от втората половина на таблицата навярно ще покаже добри игри.Но за там, за където са ви надеждите в Европа, успехът му ще е колкото на Спас Делев и Николай Димитров.
12 Януари 2010 16:53
Пешев, снощи накрая ти пуснах един материал, не знам дали си го чел, сега ето ти една част он едно друго нещо -може да ти е интересно...Ти ще кажеш...
++ЕТИМОЛОГИЯ И СЕМАНТИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЗВАНИЯ

ТЪМАТАРКАН, ТУТРАКАН И АСТРАХАН

Иван Танев Иванов


Страница за прабългарите. Език, произход, история и религия в статии, книги и музика. Повечето изследователи търсят сходна етимология на названията Тъматаркан и Тутракан. Причината е очевидната близка морфология на тези две думи, а също и пространствената и хронологична близост на двата града. Обикновено не се взема пред вид, че и двете названия са тясно свързани с историята на древните българи. Друг голям недостатък на досегашните хипотези е, че тази етимология се търси на тюркска и татарска почва, а не на индоиранска. Като резултат – досега няма предложена убедителна, непротиворечива етимология и семантика на тези топоними.

Град ТЪМАТАРКАН, днешният ТАМАН е разположен на Таманския полуостров. Споменат е за пръв път през 988 г. Според М. Фасмер и И. Г. Добромиров, ТЪМАТАРКАН е наследник на град Фанагория, център на античното гръцко княжество Фанагория. Срещат се названията Тмуторокан (руско, 1068 г.), Tama Tarca (ср. гръцко), Tamantarkanu (черк.).

ТУТРАКАН е български топоним от времето на първото българско канство и царство. Названието няма ясна семантика, но етимологията му определено се свързва с езика на прабългарите. Семантиката на ТУТРАКАН се търси обикновено около думата “кан” (а защо не любимото “хан”?) и в добавка се привлича някоя тюркска дума, морфологично близка до ТУТРА. Най-често, от тюркския глагол tutmak – "да държа", се измисля дума, подобна на ТУТРА със значение “крепост” [Симеонов Б. 1988. Тутракан. Произход, структура, значение. Български език. XXXVIII, кн.4]. От тук, ТУТРАКАН ще означава “малка крепост, крепостчица” или “крепостта на хана”. Обаче, Моско Москов [Оними от български произход. Материали от юбилейната научна конференция в чест на 100-годишнината на чл.-кор. проф. Д-р Веселин Бешевлиев, Велико Търново, 12-15 май 2000 г. Стр. 476 - 489], който беше известен тюркист и добър познавач на тюркските езици, намира тези етимологии за изкуствени, езиково невъзможни на тюркска почва и ги отхвърля. Той самият обаче предлага още по-неубедителна хипотеза, приемайки, че ТУТРАКАН е тюркски фонетичен вариант на ТЪМАТАРКАН, а ТЪМАТАРКАН произлизало от личното име на някой си ТАМАН, който бил таркан, от тук ТАМАН ТАРКАН -- ТМАТАРКАН!

В тази връзка, друга хипотеза е изказана от съветски “учени”, които приемат, че ТУТРАКАН е основан от татарски колонисти, произхождащи от “татарския” град ТЪМАТАРКАН, при което те фалшифицират ТЪМАТАРКАН до Тимуртаракан и го извеждат от името на един известен татарски пълководец Тимур. По тези причини засега няма убедителна хипотеза обясняваща смисъла на двата топонима. Интересно е, че тази руска “хипотеза” с готовност се поддържа от много български изследователи (П. Мутафчиев, Й. Заимов, Р. Змеев, Б. Илиев и др.).

Днес вече е добре установено, че ТЪМАТАРКАН (ТМУТАРАКАН) е прабългарски град на източното крайбрежие на Азовско море, съществувал от времето на Стара Велика България до около XIII-ти век. Според най-нови данни на руски археолози, след разпада на Стара Велика България, Тъматаркан е градски център на обширна област заселена с прабългари. По това време източната част на полуостров Крим и западната част на Кубан са плътно населени от древни българи. Град ТЪМАТАРКАН е точно в средата на това обширно българско землище и негов естествен градски център. Това са исторически засвидетелствените “черни българи”, наследници на българите на бат Баян, заемащи западния край на Хазария. Според български историци още преди разпада на Кубратова България населението на областта е българско, а градът е резиденция на българския кан.
12 Януари 2010 16:59
И що да намалявам патоса бре байко? Искахме ли го? Искахме го. Взехме ли го? Взехме го. Значи от ръководството са си свършили работата. А колко и какво ще покаже - бъдещето е пред нас, ще видим.
12 Януари 2010 17:05
Точно заради бъдещето, очакванията ви са по-големи от възможностите на момчето и това може да се каже фатално за футболиста.
12 Януари 2010 17:12
А с това съм съгласен. Аз няма как да преценя възможностите на тоя пич от 2-3 мача на Пирин дето съм гледал. Но се надявам тия които това работят и за това взимат пари да са го следили внимателно. Факт е че му се играе при нас. Аз му казвам добре дошъл. Останалото предстои.
12 Януари 2010 17:45
Тигърче, за интелектуалния капацитет на пернишиките боклукчии съдя по публичните им изяви. Мекo казано-неадекватни, фенски. Мои възприятия. Ако ти в тях си виждаш новите духовни пастири, проблемът не е при мен. За финансовите им възможности след като досега не е намерен поне един на когото се дължи нещо да е бил удолетворен в първоначалния срок, няма как да приема, че са поне на нивото на Черепа. И при него имаше някои забавяния на плащанията но мотивите бяха съвсем други. Не е от нямане. С две думи, нерде Стамбул, нерде Ямбол. И начинът да спориш сравнявайки бройката на чашите божоле с квалификации като горната, хич не говорят добре за качествата ти на полемист. Кон за кокошка! ВЕрвай ми!

Редактирано от - Dokich на 12/1/2010 г/ 17:52:11

12 Януари 2010 17:50
Я да дадем думата на хора които си уважават професията. Истината преди всичко.
Футболистът на Левски Христо Йовов кацна във Варна. От морската ни столица Бижутера ще се насочи към Каварна, където ще се присъедини към лагера на шампионите.
Гонг
12 Януари 2010 18:11
Ако си на голем зор да обсъдиме личните си качества дай да се преместим някъде по на тихичко. Ако пък си мислиш, че твоите оценки влияят на форумната ми и житейска съдба - бая си се объркал. Фактите са си факти. Най-крупния производител на несъстоятелни партенки тука си ти . Безусловно . Божолето беше просто пример за качеството на информацията която поднасяш обикновенно, с голямо самочувствие и предизвиквайки кикот сред тези които наистина имат понятие от обсъжданата проблематика. Моля без да приемаш горните редове лично. Аз говоря за виртуалът ти. Не за качествата ти в живота Просто не се познаваме и аз за разлика от теб няма да се втурна в квалификации...а бих могъл .
12 Януари 2010 19:21
Минавам да кажа едно-Само Левски.
12 Януари 2010 19:46
Тигърче и кои са тия партенки За разлика от тебе който клъвна на мига, първосигнално, че Джиджи Бекали ви купува и ми предрече "тежки форумни дни", при мене грешките са от типа на приятно-забавните. Като тази с чашите Божоле на Батков. Ако искаш думата да ти слуша, вади архива и давай. В противен случай я караш по жоржганчевски "дрън-дрън ярина".
Ясен ли съм или да вадя моливите и чертежите на лицето Атлетико.
12 Януари 2010 21:38
Тежките ти форумни дни ще станат факт някъде около затварянето на трансферния прозорец, когато неминуемото ще стане факт . Който има качествени футболисти(това сме ние ) ще е продал няколко и ще е вързал бюджета, който няма(това сте вие) ще подсмърча и ще вади кеф от факта, че човека с раницата и разните други смешници ще си ги гледа как се претат по терена до пенсия .
12 Януари 2010 23:41
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД