:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Строежът на метрото затвори частично 2 големи булеварда

Изграждането на втория лъч на метрото затвори частично движението по два основни булеварда в столицата. Добрата новина за софиянци е, че няма да се затварят цели булеварди и ще се оставя по една свободна за коли лента, обясни пред "Сега" шефът на метрополитена Стоян Братоев. Първоначалният проект за строеж на метрото предвиждаше за около 3-4 месеца да бъде изцяло затворен бул. "Черни връх", но след протести на жителите на кв. Лозенец проектът се измени, така че движението да се затваря поетапно.

Новите ограничения, заради които има изменения и в маршрута на градския транспорт, се очаква да утежнят допълнително натоварения трафик. От 9 януари е забранено движението по източното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Майор Томпсън" и ул. "Люботрън". Ограничението е в сила до 21 февруари. От следващия ден - 22 февруари, се затваря следващият участък от булеварда между улиците "3латен рог" и "Елин връх".

Заради ограниченията трамвайна линия 2 се закрива. За сметка на това трамваите по линия 18 и колите по временната автобусна линия 9ТМ се увеличават.

До края на годината остават и ограниченията при "Хемус". Заради изграждането на тунела на метрото по бул. "Черни връх" между булевардите "Арсеналски" и "Джеймс Баучер" там вече не се движи трамвай 9, който е заменен от временната автобусна линия. На още едно място по "Черни връх" се забранява движението - между Околовръстния път и новоизградената пътна връзка от бул. "Черни връх" към Околовръстния път в посока Пловдив. Заради това автобуси 64, 93 и 98 се движат по променен маршрут.

От събота има ограничения и по друг ключов столичен булевард - "Цариградско шосе", заради строежа на метростанцията до Интер Експо Център. До края на януари се забранява влизането на коли по локалното платно на бул. "Цариградско шосе" към центъра в участъка при Интер Експо Център. Там се закриват временно всички спирки на градския транспорт, като се променя и маршрутът на автобусна линия 114.
2
2572
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Януари 2010 09:35
От 9 януари е забранено движението по източното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Майор Томпсън" и ул. "Люботрън". Ограничението е в сила до 21 февруари. От следващия ден - 22 февруари, се затваря следващият участък от булеварда между улиците "3латен рог" и "Елин връх".
Какъв следващ участък?! Това, което сега е затворено /първото в статията/ изцяло влиза в по-големия участък/втория/, който предстои да се затвори.
12 Януари 2010 12:45
Забранява се, Ограничава се, Спира се - жив е езиковия стил на тоталитаризма. Някъде да е написано "Извинявайте за безпокойствето което Ви причиняваме"? Щото на други места по стара Европа това пише. Освен това пешеходците са за отстрел. Преминаването от Мола до хотел Хемус си е военен подвиг. Заслужаваше си да се направи временен надлез над улицата. Но това е все едно да говориш на китайски на кметицата. Един път за тези три месеца видях полицията да раздава справедливост - и то на кого на таксиджиите спрели на пешеходната пътека пред Мола. От другата страна, по диагонала пред Хемус, полицията не смее да респектира джиповете с еднакви номера. Хубаво, след като Хемус е гангстерския Лас Вегас, що не са си направили подземен паркинг ами позват обществен терен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД