:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 186
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

650 пенсионери работят във военното министерство

Около 650 пенсионирани военни работят в системата на Министерството на отбраната, научи "Сега". Голяма част от тях са на ключови позиции.

Преди Нова година директорът на дирекция "Човешки ресурси" Иван Иванов даде отговор, че в МО работят 48 души с придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Той отказа да отговори колко са държавните служители, които са пенсионирани военни и взимат и заплата, и пенсия.

По времето на бившия военен министър Николай Свинаров имаше идея да бъде въведена формула трима цивилни срещу един военен в структурите на ведомството. Тогава голям брой униформени се пенсионираха, взеха си 20-те заплати и след това бяха назначени на цивилен щат.

През пролетта се очакват големи съкращения в структурите на МО. Ръководството изчаква да бъдат приети поправките в Закона за отбрана, който влиза в парламента за гласуване на второ четене през тази седмица. Очаква се с около 20% да бъде съкратен броят на чиновниците, които в момента са 1400. Драстични съкращения ще има и в ИА "Социални дейности", където работят 800 души.

Преди Нова година МО преустанови и назначаването на нови бойци заради липса на пари. В двумесечна принудителна ваканция заради натрупан дълг от над 1.5 млн. лева излезе от вчера Националният военен университет "Васил Левски" във Велико Търново. Намерението е да се спестят разходи с тази безпрецедентна ваканция.
9
3358
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
11 Януари 2010 23:58
Около 650 пенсионирани военни работят в системата на Министерството на отбраната, научи "Сега". Голяма част от тях са на ключови позиции.

А аз от кога ви пея, че требе да ме назначите за форУМен Овенен пророк.
- - -
И да кажа на автора на публикацията да се обърне към г-н Тодор Богданов Воденов, председател на Национален Синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа", за да научи ОЩЕ истини по въпроса, тъй като моя милост е в разход.
12 Януари 2010 06:37
А, в бригада Логистика назначават пенсионирани генерали като цивилни специалисти!!!!! Дори и след 01.01.2010 г.- Г-н Министър, къде стееее?
12 Януари 2010 07:20
Още дълго ще се търси границата м/у право на труд и злоупотреба с правото на труд същото е и с демокрация и злоупотреба с демокрация.
Зоупотребата с правото на труд има подчертано демографски последици.
12 Януари 2010 08:42
Не може да има право на труд за пенсионираните ! Правото на труд е за тези в трудоспособна възраст и тази позиция трябва да се защитава, но нЕма кой ! Пенсионирането означава, че Е ИЗЧЕРПАНА изцяло възможността за нормално влагане на определен човешки капацитет в определена дейност т.е . касае се до непълноценни служители, които се държат на административни длъжности и получават заплати на НАШ ГРЪБ Генералите, като не им стигат парите ( горкичките !... ) да стават охранители... Много е лесно да се " трудят" в логистика и социални дейности ...
12 Януари 2010 09:00
За тяхната "работа" и сто годишни бабички да сложат пак няма да сбъркат, ама горчките бабета нямат толкова връзки, че да се уредят.
12 Януари 2010 09:19
И тука феодални старци куманизи.
Да гонят всичко над 40 години - чумаво е!
12 Януари 2010 11:05
sirnted, нека си работят пенсионерите щом могат.
Обаче да ходят в частния бизнес. А не с моите осигуровки и данъци да им плащам и пенсия, и заплата.
Щом получаваш държавна пенсия - без право и на държавна заплата.
12 Януари 2010 12:22
интересно е какво говори законодателството в случая.
StrikeEagle ,
куманиз-ТИЧЕСКО е да се турят етикети. и всичко под един знаменател. щото се видя кои са най-здравите ЧАСТНИЦИ
12 Януари 2010 15:39
Редакцията, позаинтересувайте се как е И в МВР!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД