:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 406
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите започват работа с военния закон

Първата седмица от втората си сесия депутатите ще започнат с окончателното обсъждане на отложения закон за отбраната и въоръжените сили, съобщи за "Сега" съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Възможност за приемане на закона имаше и в края на м.г., когато депутатите работиха извънредно на 22 декември, но го отложиха за 13 януари. Промените ще спрат харчовете за покупка на апартаменти за военните. Министърът ще има право да оперира с не повече от 20 млн. лв. За сделки и разходи, изискващи повече пари, ще се иска разрешение от МС или парламента.

На първо обсъждане ще бъдат подложени и измененията в закона за потребителския кредит. Според тях в 14-дневен срок потребителят ще може да се откаже от сключения договор за кредит, без да дължи обезщетение или неустойка. Поправките в ГПК, засягащи запорираните сметки на общините, и промените в закона за развитие на културата са сред другите задачи пред парламента.

На второ четене трябва да бъдат обсъдени поправките в закона за електронните съобщения.

-----ПРОГРАМА

Сред законопроектите, които ГЕРБ ще внесе в НС до края на януари, са поправките в законите за държавната и за общинската собственост. Те ще облекчат процедурите по отчуждаване по отношение на националните инфраструктурни обекти. Въпросните обекти ще се изброят поименно. По същия начин ще се даде приоритет и на водещите инфраструктурни обекти от регионално значение. Ще се изчистят и проблемите с оценките при отчуждителните процедури, за което ще се подготвят и промени в закона за устройство на територията.
1809
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД