:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бутилка твърд алкохол ще струва 7,50 лв.

Бутилка твърд алкохол ще струва около 7,50 лв. след въвеждането на по-високите акцизи върху алкохола от 2006 г. Това изчислиха от Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки. Сдружението обединява директори и собственици на големи предприятия в бранша у нас и е против решението на финансовото министерство за изпреварващо увеличение на акциза върху спиртните напитки. То предвижда акцизът да стане 0,11 лв. за литър от следващата година вместо от 2007 г.

Според асоциацията бутилка водка или джин с цена под 7 лв. ще бъде със съмнително качество и съдържанието й може да е опасно за хората. Асоциацията смята, че с мярката си финансовото министерство ще облагодетелства контрабандата и производството на фалшив алкохол и че в бюджета няма да влязат очакваните 60 млн. лв. На последното си заседание депутатите от бюджетната комисия гласуваха домашните казани да произвеждат годишно до 10 хектолитра чист спирт.
5
829
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
17 Октомври 2005 23:22
Хайде де, че цената ли е атестат за качество!Нищо не пречи тогава псичко да струва над 7 лева!
18 Октомври 2005 09:14
Ще минаме тогава на МЕК алкохол
18 Октомври 2005 10:45
Лаком гъз - лапа пръст!


Със сегашните 2 левчета акциз за шише купешка ракия все някакви постъпления влизаха в бездънната хазна. Но от догодина хората ще покажат на властимащите един голям и тлъст, среден пръст. Всички ще минат изцяло на домашна ракийка. А тя, както добре е известно, е по-добра от заводската и няма начин да бъде обложена с данъци, макар, че имаше някакви ялови напъни в тази посока.
18 Октомври 2005 18:30
Варенето на ракия при домашни условия е елементарна работа. Ферментиралия продукт се поставя в съд под налягане, на който от капака излиза медна серпентина , охлаждана с вода от чешмата. Процесът протича по време когато можеш да си слушаш музика или гледаш телевизия. По тоя начин трябва само да се избегне наличието на метилов алкохол, което става при второ преваряване. След процедурата има дребни подробности, които подобряват качеството. Така приготвената течност се консумира сполучливо с всякакъв вид мезета в компания. Наздраве!!!!

18 Октомври 2005 19:51
Срещу скромно възнаграждение лекувам главоболие.
Имам предвид майсторите на дестилацията в домашни условия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД