:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 552
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Юшченко: Виждам Украйна до 3 г. в ЕС

Украйна ще влезе в ЕС до три години, предвижда президентът Виктор Юшченко в интервю за руската секция на Би Би Си. Той смята, че Русия е изправена пред революция и споделя, че десетки хиляди са подпомогнали парично Оранжевата революция в Украйна.

"Въпросът за свободата и демокрацията в Русия остава открит, а революцията там е въпрос на време", казва още Юшченко. Оранжевата революция в родината му била пример в това отношение. Тя показала на света решимостта на страната да скъса с миналото и да стане равноправен член на европейското семейство.

Спирайки се на отношенията между Киев и Москва, Юшченко подчертал, че те се развиват в добра посока. Доказателство за това бил ръстът на двустранния търговски стокообмен, достигнал цифрата от близо 20 милиарда долара.

Украинският лидер заявил също, че Киев се надява скоро да получи покана и за членство в НАТО. Държавният глава обаче пояснил, че нейният стремеж към евроинтеграция и присъединяване към Североатлантическия пакт не е насочен срещу интересите на Русия или трета страна.

Наблюдателите отбелязват, че Юшченко е твърде умерен и няма никакво намерение публично да се кара с Кремъл. Откакто седна в президентското кресло, между Киев и Москва не е имало нито един сериозен политически конфликт на най-висше ниво. Сблъсъци са възниквали между аналитици, депутати и политици от средни нива, но президентите на Украйна и Русия нито веднъж досега не са вземали лично отношение по проблемите.
29
533
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
17 Октомври 2005 22:11
Много по-важно е дали ЕС виждам Украйна до 3 г. в ЕС!

Редактирано от - American bastard! на 15/6/2008 г/ 15:50:42

17 Октомври 2005 22:14
Още един "виждащ"
(тоа има ли некъф талифон*, че да му се обадим да ми фърли едни карти... или на боп)
*ако, че е скъп, то аслъ само от мен да пичели...
17 Октомври 2005 22:18
Аз пък го виждам този до три години в затвора.
17 Октомври 2005 22:58
Мееечтиии.
И за Юшченко, и за Друг.Няма, бе, няма да стане вашата да се върне отново Украйна като безгласен придатък на Империята. Няма. Няма да стане и другото, което някои си мислят - Украйна да стане враг на Русия и да скъса връзките напълно. Няма - не може, а и не иска.
Какво им злорадствате, оставете ги да се оправят...
17 Октомври 2005 23:00
Оранжевия ЦИРКняма да спре да ни разсмива. [/b][/size=2][/orange]

Редактирано от - bot на 18/10/2005 г/ 10:03:16

17 Октомври 2005 23:32
Току виж ни предварили... баси и ЕС се очертава, Турция, Украйна... Кипър, Малта, да не вземат най-накрая германците и французите да напуснат ЕС и да наложат строги визови ограничения на гражданите му
17 Октомври 2005 23:42
рижко, малкия понеже го раздаваш много начетен по въпросите на демокрацията и особено в раздела приложение към бившия съветски съюз, республиките и борбата на всякаква паплач уж за независимост (визирам наи-вече постинга ти адресиран до мен и параграфа във връзка с чеченските борци за слободия) държа да ти съобща, че претендирам с основание да знам достатачно за Украина и то в много по-голяма степен отколкото някои тук може да очаква. Инсинуациите, които се опитваш да ми пришиеш ("...няма да стане вашата да се върне отново Украйна като безгласен придатък на Империята" са доста гнуснички и ти обещавам, че няма да ги оставя без последствия. А с лумпени, като твоя милост не само БГ, но и Украина ще стане "враг на Русия и ще скъса връзките напълно".
*
Все още не злорадствувам, но ще го направия с удоволствие, когато бащицата бъде изправен пред съд да отговаря за делата си, които не се различават особено от тези на синчето му.
18 Октомври 2005 00:58
Аз бих се радвал ако България влезе до три години в ЕС. На украинците успех.
18 Октомври 2005 02:10
Според мен, юзчето вижда нещо, вперил поглед в третата си бутилка водка...
18 Октомври 2005 02:40
Спукана й е работата на Русия.
18 Октомври 2005 08:45
Мъчно ми е за "старите българи" - украинците! Толкова са затънали в мафия и корупция, че не ги виждам в ЕС не след 3, но дори и след 33 години. Остави това, ами питам се, за какво са й на Европа 50 милиона босяци, зависими енергийно и идеологически от Русия, въоръжени до зъби със съветско ядрено и стратегическо оръжие, охранявано от одрипавели офицери, дето само се озъртат кой пръв ще им предложи пачка, за да го шитнат...
18 Октомври 2005 10:54
Пикачу, въпреки, че ЕС няма да почне да преговаря с Украина в близките 3 годони, украинците не са босяци. Колкото до енергийната зависимост - Германия, Франция, прибалтийските, България - ко ще стане ако спре руското кранче?
А това за ядренотото оръжие е показател, колко си запознат с Украина - тя няма ядрено оръжие.
18 Октомври 2005 11:10
Тоя Юшченко е пълен дебил. ЕС в близкото бъдеще за тях няма да има. Отношенията с Русия се развивали в добра насока, а в същото време иска да влезе в НАТО и ги критикува, че нямали демокрация. Бахти и оранжоида!
18 Октомври 2005 11:39
Този верно е за затвора, но за три години няма да успеят да го приберат...
18 Октомври 2005 11:53
Мене ми е по-интепесно какво стана там с Юлия ... че опущих нещо нишката. Нея къде я вижда.

Оракъл
18 Октомври 2005 12:37
Пикачу страшно ме развесели с "откритието" си за украинците. Драги Пикачу, в Украйна действително живеят българи, изселили се там по време на Руско-турскта война от 1829г. Но генезисът на украинците е по скоро източнославянски отколкото южнославянски. Недей да смесваш двете неща.
18 Октомври 2005 12:42
Абе че Украйна се движи напред с добри темпове е верно, ама ми се чени че е сбъркал само 10 пъти.
18 Октомври 2005 14:04
Ми що да не вижда Украйна в ЕС човека?Те откак го тровиха той непрекъснато вижда разни неща(летящи розови слонове, гигантски паяци, малки зелени(пардон оранжеви) човечета, нека гледа нека се радва
18 Октомври 2005 14:52
Абе драмата на скар-фейс много пъти сме я бистрили - направи човека преврат, а иска да го пробута като революция за да му придаде легитимност. И той, и бившето му и настоящо обкръжения са си чада на страната агромная и плюят срещу нея колкото да си създадат база за претенциите си към властта. Иначе ще продължат да водят политика в типичния си стил на соц-апаратчици - с много корпуция и безхаберие и поръсено обилно с плоска пропаганда.
Колкото до икономическия растеж - за да не ме обвините в пристрастия към русия идете на сайта на цру и вижте какво е писал биг брадър по темата. Украйна изпада в криза, когато при разпада на ссср се опитва да скъса с русия, а след това, в началото на 21-и век започва да бележи по 10-ина % растеж на година покрай това че икономиката и почва пак да прави това за което е проектирана - да обслужва потребностите на русия. България от друга страна изпи горчивата чаша до дъно - опитахме се да се съревноваваме на световния пазар с икономика създадена да обслужва потребностите на СИВ и така и не разбрахме защо при променени изисквания към продукта и нови условия на сдобиване със суровини само изгледахме безпомощно икономиката си как бива окраден и се срива за има няма 2 петилетки. Това в Украйна няма да се случи по ред причини. А иначе рижия е прав - украйна няма да бъде вече интегрална част от империята, но не само защото не иска, а и защото на русия са и много по-изгодни подобни съюзници които може да манипулира и експолатира на воля, без това да се брои като злоупотреба със собствено население.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 18/10/2005 г/ 14:56:12

18 Октомври 2005 16:38
Давте, историата на рода български не започва от 681 г., както вече стана добре известно. Понятието Украина се появявадесет века по-късна, а преди това тя е "Киевская Русь" т.е. същинската Русия. Българското царство указва решаващо влияние върху тая опърпана славянска пасмина първо с държавността на Велика България, съществуваща по тези земи и после с налагането на писменост, религия и книжнина. Значи и генетически и духовно шепата днешни българи сме създатели на Украйна, а всички изкривявания идват от полското и литовското влияния върху населението. За каква 1827 г. ми говориш, че това е било вчера!
18 Октомври 2005 16:46
Пикачу, по същата логика украинците могат да твърдят, че българите са украинци (същото руснаци) - все пак от там е тръглало, а не от територията на сегашна България. Ако се гледа от де са тръгнали - всичките сме индийци. Може да се причислиш към кавказците (пак по тази логика).
Ако се върнем още по-назад- всичките сме негри.
18 Октомври 2005 17:03
Киев прие на първо четене мораториум върху продажбата на Криворожстал 18 Октомври 2005

Постановление за мораториум върху приватизацията на металургичния комбинат Криворожстал в Днепропетровска област прие украинският парламент на първо четене във вторник, предаде ИТАР-ТАСС. 256 депутати подкрепиха предложението на опозиционната Партия на регионите, чийто лидер е бившият премиер Виктор Янукович. За одобрението бяха достатъчни 226 гласа...
Търгът за продажбата на 93, 02 процента от акциите на Криворожстал бе обявен на 10 август. Началната цена е 1, 98 млрд. долара. Предприятието бе купено миналата година на цена, по-ниска от неговата стойност, от двама приближени на режима на тогавашния президент Леонид Кучма. Единият бе неговият зет Виктор Пинчук.
Препродажбата на предприятието, за която взе решение бившият премиер Юлия Тимошенко, се възприема от инвеститорите като политически тест за правителството след спорните приватизационни сделки на предишния режим, коментира наскоро “Файненшъл таймс”.




18 Октомври 2005 17:40
А правата върху символите на "оранжевата революция"? Нещо не споменават по въпроса. Дали още са на синчето?
18 Октомври 2005 20:19
Локи,
като спре руското кранче и руснаците ще умрат от гладна смърт. Това ще стане. Не могат да си позволят дори да избършат праха на крана.
18 Октомври 2005 20:47
Павлик, първо мерси. Второ:
"не може, а и не иска". Цитирай точно. Теорията ти за "руското спасение в икономиката" яко издиша, но не ми се спори. Не вярвай едно към едно на глупостите, че понеже някой си Ганев Стоенчо бил казал, че ще съди СССР и затова те били спрели да ни купуват лошокачествените стоки. И въобще - този огромен гарантиран и с ниски изисквания пазар е нож с две остриета. Както показва практиката. Ядохме му меда, ядохме му и жилото. Мерси! По-добре добри партньори с Русия, но не чак толкова "братски". Ще ни задушат в преградката меча. От любов, де!
18 Октомври 2005 20:49
За да предвардя нападение на стършели-русофили уточнявам:
"Огромен, но с ниски изисквания пазар" се отнасяше до бившия СССР.
18 Октомври 2005 21:12
кабо де колор наранха, и аз няма да повтарям стари спорове. само ще си синтезирам позицията - трябваше да измислим къде ще се закрепим като се счупи клона на който седяхме. а не вместо това на зор да го режем с настървение, а после да се чудим като си паднахме на задниците къде сме сбъркали. да действаш прибързано и необмислено не е равносилно на решителност и действие в свой интерес, а по-скоро те движи в обратната посока. точно заради глупаво проведения преход БГ още не може да излезе от сянката на русия. защото пропиляхме шанса си за по-плавен преход затова още ни стискат за топките руските частни и държавни мафиоти.

18 Октомври 2005 21:37
Съгласен!
18 Октомври 2005 22:06
Павка, проблемът е не само че ви стискат за топките руските частни и държавни мафиоти. Проблемът е че ви стискат за топките всички подред, кои-откъдето доиде. Огледаи се из БГ и ще се увериш - от азятци, албанци, араби и израелци до синекръвни и не чак толкова синекръвни европеици. И не ми казваи, че някои от тях ви е виновен. Виновни са тези "българи", на които това изнася. Виновни са и драскачите, които осигуряват комфорта на местни и чужди мафйоти, вкл. в този форум. Само не ми казваи, че всички сме виновни или че имало и честни бизнесмени, щото няма, поне в БГ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД