:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 163
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Летище "София" вдига разходите за почистване 19 пъти

Прокуратурата се заема с проверка на договор за почистване на

летище "София", чиято стойност се оказва 19 пъти по-висока от разходите за почистване преди това. Това съобщи вчера в НС транспортният министър Александър Цветков. Проверка на ведомството е показало, че в тази и в още една обществена поръчка е имало нарушения, с които трябва да се заемат магистратите.

Проверката е установила, че поръчката за почистване на сградите на летището е спечелена от фирмата "Джиза бг", като разходите за тази дейност са се увеличили 19.8 пъти. Ръководството на летището обяснило, че причината е разлика между използваната техника, консумативите и т.н. Видимо на софийското летище обаче няма подобрение в почистването на новия аеропорт. Когато падна снегът веднага след Нова година, се видя, че няма кой да чисти дори снега пред пътническия терминал.

Според "Дакси" и регистъра на Агенцията за обществени поръчки същата фирма е избрана и от РВД за почистване на почивната станция в "Камчия". Тя се е явявала на конкурс за същата дейност и в АЕЦ "Козлодуй", но е отхвърлена. "Джиза бг" е собственост на едноименен италиански консорциум, който е свързан и с "Примагаз" АД. Последната фирма се опитва от години насам да газифицира три варненски квартала, но не е успяла да свърже нито 1 битов абонат.

Според Цветков проверката на министерство е установила и още една компания, която е подписала договор с летището в нарушение на правилата. Той отказа да я назове, но каза, че без да има необходимите документи, е спечелила търг за изграждане на шумозащитен екран на площадката за изпробване на двигателите. Била е единствен кандидат.

ИНОВАЦИИ

Летището започна от вчера да дава информация за полетите и през sms. За целта потребителят трябва да прати съобщение, което се таксува по 1.20 лв., и да напише номера на полета или града, от който пристига самолетът. От транспортното министерство се похвалиха, че идеята за sms-ите е на министър Александър Цветков.
4
2464
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
22 Януари 2010 23:35
Няма нищо чудно, летище София е най-чистото и най-скъпо за поддържане летище в света, а кафето и сандвичите са почти без пари, какво му плащаш, ... но еще пять рублей добавил ... индийского слона можно купить ...
23 Януари 2010 15:05
Откъде е този цитат?
23 Януари 2010 20:37
При тази мръсотия там как не ги е срам! По-мръсно национално летище просто няма.
24 Януари 2010 17:30
http://www.gisabg.com
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД