:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 165
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дянков започва да ревизира заплатите на чиновниците

До средата на февруари излиза анализ за реформа в администрацията
Симеон Дянков
Най-сетне властта ще се заеме с ревизия на принципите на заплащане в държавната администрация. "До средата на февруари очаквам да е готова първата разработка за реформи в заплащането в администрацията в България", обяви на конференция пред дипломати вчера вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Според него това е една от нужните реформи, които целят повишаване на доверието на европейските партньори в България и ще допринесат за приемането й в еврозоната.

Финансист №1 нееднократно е подчертавал колко непрозрачно и несправедливо е заплащането в администрацията. Хиляди чиновници например взимат повече от шефа си - премиера Бойко Борисов, чиято месечна заплата е 3567 лв. От разкритията във външно министерство пък стана ясно, че бившият шеф на "Агенцията дипломатически имоти в страната" (АДИС) Асен Македонов е взел за една година 117 000 лв., т.е. по 9750 лв. средно на месец, докато други експерти в същото ведомство карат на заплата от 250 лв. В други министерства, например финансовото, истинската заплата на чиновниците се получава, като основната се умножи по 2 и се добавят 10%, обясни наскоро Дянков. Затова до няколко седмици той ще излезе с идеи как заплащането на чиновниците да стане по-справедливо и прозрачно.

ОЩЕ РЕФОРМИ

Другите реформи, които страната трябва да извърви по пътя към еврозоната, са тези в здравеопазването, във висшето образование и науката, в НАП и митниците, в пенсионната система, в управлението на държавната собственост и на еврофондовете, подчерта вицепремиерът. Той прогнозира, че ако България продължи с добрата си фискална дисциплина, в края на 2010 г. тя ще е единствената страна в ЕС, която ще изпълнява всички критерии за влизането в еврозоната.
14
2573
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
23 Януари 2010 07:07
Време е заедно с Михаля да върнат единните щатни таблици
23 Януари 2010 09:50
Дянков започва да реализира заплахите на сановниците
23 Януари 2010 11:04

Дянков изглежда свестен тип. Не знам защо толкова не го харесват, навярно основно заради гласа му... Или защото най-накря изглежда има някой, който се опитва наистина да прави реформи, а не само пунтажи и това засяга доста интереси...



23 Януари 2010 11:41
@Сирена:
Дянков изглежда свестен тип. Не знам защо толкова не го харесват, навярно основно заради гласа му...

И не се и усмихва, не се усмихва. Поне да се полуусмихваше...
А той - не, та не.
Не става!
23 Януари 2010 12:08
Dundaky:
И не се и усмихва, не се усмихва. Поне да се полуусмихваше...

"...Сгазеният излизаше изпод трамвая полуусмихнат, защото трамваят - заедно с половината от тялото му, - беше отнесъл и половината от усмивката му..."
23 Януари 2010 12:19
България продължи с добрата си фискална дисциплина, в края на 2010 г. тя ще е единствената страна в ЕС, която ще изпълнява всички критерии за влизането в еврозоната.

Как не се намери още управник, който да стопли, че обикновения гражданин не ще да изпълнява еврокритерии, а просто иска да живее достойно.
23 Януари 2010 13:27
Сирена,
Не го харесват поради един ключов за родната действителност недостатък - той говори това, което мисли. Как мисли е друг въпрос. Но у нас описаната по-горе реакция не върви...
23 Януари 2010 13:47
Дянков започва да ревизира заплатите на чиновниците


А ще се намери ли някой да ревизира работата им? Това ми се струва много по-важно.Щото за нищонеправене и минимална заплата би била щета! Ама смее ли... Или "чиновник чиновнику око не вади"?

Редактирано от - myrmorko на 23/1/2010 г/ 13:50:32

23 Януари 2010 15:02
Добре! Усещам как Еврозоната става новият ни външен стимул за реформи. СЛед като влязохме в ЕС вече изглеждаше, че сме се отпуснали напълно. Казвам това, защото сферите, които посочва Дянков, всъщност са много по-широки от фискалните.
23 Януари 2010 15:13
Този за да покаже добра мкроикономическа рамка и да се покажем, че сме за еврозоната ье разсипе цялата икономика, повечето фирми ще фалират. Инак макрорамката ще е отлична.
23 Януари 2010 15:15
а в макрорамката нЕма нищо. А пУтрета от стената, в макрорамка, а в джобовите ни микрорамките празни.
23 Януари 2010 15:50
Stern, а аз пък не мога да разбера как масово българина не си дава сметка, че няма как да живее достойно, при неизпълнение на еврокритерии, с нисък морал и други такива обективни необходими условия. Добре, че се намери мозък като тебе, да прозре, че друго нищо не ни интересува, може направо да ставаме богати.
24 Януари 2010 02:21
Бюрокрацията в БГ е огромна, но с тенденция към нарастване.
Само хер Флик с желязната си хватка може да я озапти...

Това ще го повярвам, когато броят на чиновниците у нас се върне отново под 100 000.
24 Януари 2010 11:38
Хората, които останаха в България и работят, са толкова малко, че е уместен въпросът "Защо им трябва такава мощна администрация?"!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД