:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,756
Активни 207
Страници 24,390
За един ден 1,302,066
Накратко

Вируси на седмицата

Най-новият пощенски червей VBS/Chick се разпространява чрез електронна поща и в IRC. VBS/Chick е HTML файл. Пристига със subject: "RE: Britney Pics". Ако сте фенове на Бритни Спиърс, не се подлъгвайте от предлаганата разходка из снимковата галерия на певицата и не отваряйте прикачения към писмото файл britney.chm. В текста на съобщението пише "Take a look at these pics". Ако бъде активиран, пощенският вирус се копира в папката Windows като britney.chm и после сам копира файла script.ini в директорията, където е mirc.ini. По този начин пощенският червей се разпространява чрез чат-клиента.



Антивирусните компании предупреждават за нов вирус, написан на популярния за Microsoft език C#. Предназначен е да "инфектира" компютрите, които работят под платформата Microsoft.Net. Червеят се казва "Sharpei" и е класифициран като "средно опасен". Разпространява се отново чрез електронната поща. В subject-а на заразеното писмо пише: "Important: Windows update". Самият вирус е в прикачения файл. В компютрите, които са под Windows XP, Sharpei се копира в няколко фолдера освен естествено MS Outlook. Ако те бъдат отворени, вирусът се активира отново.
1268
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД