:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиронкова удължи шеметния поход

Първата ракета на България за пръв път ще играе тенис във II кръг в Маями
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Аржентинецът Давид Налбандиан отиграва топката от бекхенд в мача срещу Лукаш Кубот (Пол) от I кръг в основната схема при мъжете на тенис турнира в Маями. Бившият №3 и настоящ №140 в света победи с 6:3, 6:2 и ще срещне поставения под №30 Виктор Троицки (Сър) във II кръг.
Цветана Пиронкова окончателно затвърди впечатлението, че най-сетне е открила своята топформа на тенис корта. 22-годишната пловдивчанка разгроми с 6:4, 6:2 участващата с "уайлд кард" Хедър Уотсън (Вбр) и се класира за II кръг на елитния турнир в Маями (САЩ, $4.5 млн.).

Това бе трета поредна победа за Цвети в предградието Кий Бискейн след двата й успеха в квалификациите, където също не загуби сет. В предварителната схема Пиронкова отметна две от поставените - №15 Акгул Аманмурадова (Узб) с 6:2, 6:2 и №11 Каролина Шпрем (Хър) със 7:6 (3), 6:1. В рамките на последните три седмици първата ракета на България (№117 в света) постигна общо 9 победи във Флорида - по 3 в Индиън Уелс (в квалификациите и I кръг) и във Форт Уолтън Бийч (където стигна 1/2-финал), преди да продължи похода си в Маями.

Следващото препятствие пред Пиронкова е от висша трудност. Във II кръг тази вечер българката ще се изправи срещу световната №2 Каролин Вожняцки (Дан), която като поставена под №2 в схемата почива на старта. И в двете предишни срещи помежду им триумфира датчанката - с 6:4, 7:5 на твърд корт в Маями през март 2008 г. и с 6:3, 6:2 на трева в Ийстбърн (Анг) през юни същата година.

С достигането до II кръг Пиронкова си гарантира 80 т. за световната ранглиста и $11 500 от наградния фонд. Това е изобщо първият път в кариерата на Цвети, в който тя записа победа в I кръг на престижната надпревара от календара на WTA.

Сред тенисистките, които преодоляха първия етап в основната схема, е и бившата №1 в света Жюстин Енен. 27-годишната белгийка, която получи "уайлд кард" от организаторите, разби с 6:2, 6:2 Джил Крейбас (САЩ). Следващата съперничка на Енен е №5 в схемата Елена Дементиева (Рус).
1255
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД