:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двумесечен фестивал за 70-годишнината на Джон Ленън

СНИМКА: АРХИВ
Джон Ленън
През есента в Ливърпул ще има двумесечен фестивал, посветен на 70 години от рождението на Джон Ленън, съобщава сайтът Gigwise. Той ще стартира на 9 октомври (деня, в който е роден легендарният бийтъл) и ще завърши на 8 декември (датата, на която е убит преди 30 години). В програмата са включени десетки музикални, поетични и художествени прояви из целия град. Организаторите разчитат в Ливърпул да пристигнат стотици хиляди туристи. "Призивите на Джон за мир и любов с течение на времето стават все по-актуални. Фестивалът ще ни накара още веднъж да си спомним за него, приноса му за световната музика и за културното наследство на нашия град", заявил пред сайта кметът на Ливърпул Майк Стори.

Джон Ленон е роден на 9 октомври 1940 г. В края на 50-те години с Пол Маккартни създава групата The Moondogs, преименувана на The Silver Beatles и най-накрая в The Beatles.

Ленън е убит на 8 декември 1980 г. пред входа на дома си в Дакота билдинг в Ню-Йорк от умопомрачения Марк Дейвид Чапман. Музикантът се връщал от студиото за звукозаписи, където завършвал работата над последния си солов албум "Мляко и мед".
786
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД