:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,576
Активни 472
Страници 2,021
За един ден 1,302,066

Писмо от интернет забърка ГЕРБ в кадрови скандал

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Димитър Лазаров (вляво) призна, че е получил имейл от шефката на общинската служба "Земеделие" в Пловдив Велина Панчева, но не й отвърнал, защото не бил съгласен с част от написаното.
Депутатът от БСП Корнелия Нинова извади скандален документ от електронната поща на шефката на общинската служба "Земеделие" в Пловдив Велина Панчева до местната организация на ГЕРБ в града, който уличава партията на Бойко Борисов в кадрови игри. Самата Нинова получила данните в своята кутия в НС. От писмото става ясно, че Панчева се договаря с народния представител Димитър Лазаров как да се направи чистка в службата. Панчева категорично отрече да е писала имейла, депутатът на ГЕРБ обаче призна за кореспонденцията и дори уточни, че е от 18 февруари. Лазаров допълни, че не е отговорил, защото не е бил съгласен с някои от нещата в писмото. То било написано след среща с депутатите, "на която сме казали нашето мнение кои служби да се укрепят, да се назначат нови хора, защото има много натоварване в тези служби, работи се бавно и се правят грешки".

В имейла до Лазаров се говори, че съкращенията вървят след съгласуване в партията. Става ясно, че неподходящите чиновници се притискат сами да напуснат. Панчева докладва, че в Брезово например "след направеното съгласуване на последната ни среща съкращаваме щатна бройка зам.-началник". Същото е направено и в Първомай. Тя дори признава, че за "новооткритата щатна бройка има предложено лице от г-жа Атанасова".

За общинска служба по земеделие "Родопи" тя обяснява, че е открила сериозна грешка на началника и той подал молба за напускане по взаимно съгласие. "Моля ви да предложите човек за назначаване на мястото му. Длъжността е конкурсна и за нея ще има конкурс, но това няма да е проблем", пише Панчева. Тя настоява ГЕРБ да предостави списък на службите, в които ръководството трябва да се подмени, както и да се дадат предложения за нови назначения.

Разглеждали се и варианти за освобождаване от неудобните кадри. Първият е чрез прекратяване на служебното правоотношение с риск то да бъде обжалвано пред ВАС. Панчева се интересува дали ГЕРБ ще прокарат замислените промени в закона за опазване на земеделските земи така, че уволнените служители да не могат да бъдат възстановени, ако спечелят делата.

БСП сезира прокуратурата да провери дали има данни за престъпление. Червените изпратиха и сигнал до комисията по етика в НС за действията на депутата Димитър Лазаров.
30
2879
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
25 Март 2010 23:56
Хе, хе, мейл значи? Еми таз Курнелия сигурно си го е разпечатала и то така си се превръща в ИСТИНСКО писмо, ДА! А стига тъпотии!

ПП. С горното не казвам, че ГЕРБ не правят големи грешки в кадровата си политика, като слагат предимно верни и удобни хора, за сметка на истинските професионалисти... правят, и това ще им изяде главите. Но това е друга тема.
26 Март 2010 01:26
един от тези заплашени от изритване или от мъдрата кадрова политика на онези боклуци от ГЕРБ е баща ми....човек с научни титли и изобретения, за съжаление един от малкото, който разбира от работата си....аз гласувах за тия новите с надеждата за нещо по-добро, но те се оказана по-голям боклук от ДПС , комунистите и царедворците.....горко ни!!!!
26 Март 2010 06:53
Да се закрие интернет!
-------------------------------
Блогът на Генек
26 Март 2010 07:56
Цоциалистите не бяха ли против следенето в интернет?
Благодаря на вестникът, че не е публикувал снимка на Нинова или някой друг червен траш. Като им видя мръсните мутри и ми идва да се издрайфам върху монитора
26 Март 2010 08:10
(снимка: натиснете тук)
26 Март 2010 08:56
Това се е като за първа страница, но айде нали имаме директива да не настъпваме Пожарникаря по мазола...
26 Март 2010 09:06
Енчо,
това ли е мацето - Ауууу - Може и пепелянка да е, ама е хубава.
26 Март 2010 09:07
мда Енчо - вървежна е пи.ката...

бат Бойко се такива натокани си ги избира - справка: шефката на фонд "Земеделие"... а че тия .унди мотика не са виждали и освен на задната седалка на комбайн (по Слави Трифонов) не са се возили - голем праз...
26 Март 2010 09:42

А някои още верват, че ГЕРБ ще са по-различни от предишните...
26 Март 2010 09:57
Стандартната "кадрова политика" за БГ, известна като шуро-баджанащина.
Нищо ново - ГЕРБ са поредите мръсници и на косъм не съм по различни от предходната шайка идиоти.
26 Март 2010 09:58
ГЕРБ-Граждани за Експресно Разграбване на България е тва ми хареса от коментарите под снимката дето препостна Енчо и верно ли само на 28 г. , че тя кога събрала стаж и раснала по рангове за да заеме тази служба-длъжност (съгласно закона за държавен служител) , горкото момиче сигурно още от ученичка работи
26 Март 2010 10:08
Ами тя К Нинова по стар си тертип каза че там на някой си сестра му била к..рва.
Ама да покаже, докаже и пр - не! Важното е да се каже там нещо таковата дето нали разбираш - абе с думи прости: Курнелия Нинова = новото лице на БСП
26 Март 2010 11:52
Любопитно е какви постове са обещани на форумните агитатори.
26 Март 2010 12:05
Ха-ха! Нямало подслушване в нета!
А по същество: ако ГЕРБ не разгонят средния ешалон на БСП-ДПС - спукана им е работата! Това си е въпрос на оцеляване. Не напразно БСП-арчетата надават такъв вой срещу политическите уволнения! За тях това също е въпрос на оцеляване...
26 Март 2010 12:32
Любопитно е какви постове са обещани на форумните агитатори

Признавам без бой - кандидатирал съм се за МММР (министър на много малките работи). Ако бях по-млад, щях да се кандидатирам за министър на оная работа.
---------------------
Но един колега по-горе постави много сериозен въпрос.
Ако Курнелия вдига аларма заради нещо, случайно попаднало в нейната пощенска кутия, без поне да направи усилие да провери дали е така - а един депутат има такиав възможности - бем ти и депутатката!
Ако такъв мейл наистина съществува, може да бъде получен само по един начин - чрез неофициално и незаконно ровене в електронната кореспонденция.
Настоявам:
А) Обвинената да отговори наистина ли има такъв мейл.
Б) Курнелия да отговори - има ли връзки със структури за тайно следене на гражданите. Ако ли не - откъде получава информация.
В) Да се уволни охраната на Народното събрание. Не може някакви тъмни личности да имат достъп до пощенските кутии и да подвеждат горката Курнелия.

Редактирано от - Сократ-май на 26/3/2010 г/ 12:34:04

26 Март 2010 13:32
Ако такъв мейл наистина съществува, може да бъде получен само по един начин - чрез неофициално и незаконно ровене в електронната кореспонденция

Много, много други начини има, човече. Наистина голяма наивност се проявява (наивност е с добро чувство). Ако мейлът е истински, вероятно е подхвърлен или от някой който иска да заеме мястото на изпращача или на получателя или е обиден дълбоко на някоя от двете страни, вероятно заради "недооценяване". Съдържанието е интересно, защото всички знаем и имаме твърдо убеждение, че в България (нашите) политици такива неща не правят.
26 Март 2010 13:47
Хийт,
С други думи - вариантът кражба върху писмен или електронен носител?
Пак не е много ласкателно за К. Н.
26 Март 2010 13:57
Ако мейлът е истински, наистина в някакъв смисъл може да се говори за кражба, но вероятно не от К.Н а от някой прикрит гад с партиен билет.
Все пак за по-интересната част, че нашите такива работи (като описаните в писмото) не правят, май имаме единомислие.
26 Март 2010 13:58
ХИЙТ,
26 Март 2010 14:58
Че нащте депутати са тъпи, тъпи са, ама на всичкото отгоре и са технически некадърни
Нещастници, даже и не знаят колко лесно и просто е да се провери не какво е съдържанието на писмото, а кой кога на кого в колко часа от кое IP е писал нещо си. Варвари с 3 думи

Редактирано от - A.ristotel на 26/3/2010 г/ 15:03:27

26 Март 2010 15:02
Сократ-май
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 10978
Скрий: Име, IP

Любопитно е какви постове са обещани на форумните агитатори

Признавам без бой - кандидатирал съм се за МММР (министър на много малките работи). Ако бях по-млад, щях да се кандидатирам за министър на оная работа.
---------------------
Но един колега по-горе постави много сериозен въпрос.
Ако Курнелия вдига аларма заради нещо, случайно попаднало в нейната пощенска кутия, без поне да направи усилие да провери дали е така - а един депутат има такиав възможности - бем ти и депутатката!
Ако такъв мейл наистина съществува, може да бъде получен само по един начин - чрез неофициално и незаконно ровене в електронната кореспонденция.
Настоявам:
А) Обвинената да отговори наистина ли има такъв мейл.
Б) Курнелия да отговори - има ли връзки със структури за тайно следене на гражданите. Ако ли не - откъде получава информация.
В) Да се уволни охраната на Народното събрание. Не може някакви тъмни личности да имат достъп до пощенските кутии и да подвеждат горката Курнелия.

Еееехххх Сократе, ми как, ей така, събужда се и хоп, ИМАТЕ ПОЩА
Как е получено няма никакво значение, да не говориме че за този за който има значение, той трябва да докаже че е било получено незаконно. Да не говориме че след самото прочитане на писмото, въпросът вече се отмества в съвсем друга плоскост........... Демократи, даже и не знаят кво е това демокрация
А ето ти и един интересен сайт: Натиснете тук
Веднъж вече се опитаха да го затворят затова че публикуваха тайни документчета от една офшорка.........с много краткотраен интерес
Ама наистина сократе, вземи прочети кво значи това "СВОБОДА НА СЛОВОТО", че само се излагаш напоследък

Редактирано от - A.ristotel на 26/3/2010 г/ 15:06:07

26 Март 2010 15:08
Поради това, че фокусът на тукашните прения е връз начина на придобиване на писмото, а не връз съдържанието му, да разбирам ли, че поддръжниците на днешните управляващи са съгласни с методите?

Редактирано от - Simplified Solutions на 26/3/2010 г/ 15:09:43

26 Март 2010 15:13
И само между другото, едно ярко доказателство за силата на "СВОБОДАТА НА СЛОВОТО": youtube.com
26 Март 2010 15:47
Преди време джобното генерал на гаргамел размахвае едни "анонимно получени" СРСта и доклади.
Тогава помните ли какво обсъждахме?
26 Март 2010 15:48
Какво се пените бе? Мацето си е супер /Велинчето, не корнелията/ - сложих си я тапет на компа. М-м-м ...
26 Март 2010 16:31
я вижте какво намерих тук: Натиснете тук не знам дали е тая мацката - не мога дори да го отворя от офиса - има ли нещо интересно?
26 Март 2010 16:33
Ама наистина сократе, вземи прочети кво значи това "СВОБОДА НА СЛОВОТО", че само се излагаш напоследък

Разбирам те, А. Ристотел.
Означава ли казаното от теб, че одобряваш и подвеждането на С. Станишев под съдебна отговорност заради секретен доклад, намерен от "съвестен гражданин"?
Както казваш ти - ей така - хоп, имате секретен доклад. И пак както казваш ти - С. Станишев да доказва, че сестра му не е...

Редактирано от - Сократ-май на 26/3/2010 г/ 16:35:29

26 Март 2010 16:37
Ако се докаже, и има съмнения че е виновен, разбира се Но самият съвестен гражданин, "намерил" въпросният секретен доклад не подлежи на преследване и съдене
26 Март 2010 16:41
А-а-а, ако се докаже.
И какво е доказано в случая?
Доколкото разбирам, К. Нинова си намерила нещо в пощенската кутия.
Отсреща викат не е вярно.
Къде са доказателствата?
26 Март 2010 16:43
Говориме за различни неща отново, гражданинът намерил секретният доклад, и предоставил го на обществото, НЕ подлежи на преследване. А виновните за теча разбира се че трябва да бъдат наказани, ако се намерят, и се докаже че са виновни Макар че в този случай е кристално ясно че Станишката е виновен, но карай да върви.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД