:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 430,311,162
Активни 66
Страници 10,698
За един ден 1,302,066

Отговори

Отговор на шах-задачатаВ партията Гимеши-Широв последва 1...Дf4! 2.Ке2 (Или 2.Кf7+ Тхf7 3.Оxf7 Оh3!) 2...Дхh4 3.Кf7+ Тхf7 4.Охf7 Оh3 5.Th2 Kxe4 6.Дd3 Od2+ и белите са пред гибел. Втората партия Крамник-Широв завършва с решаваща пешечна диверсия. 1...g3! 2.fxg3 Та1. Белите се предават(Ако 3.Тхh2, то 3...Та2 шах-топ).

Бридж

Играта за 8-ата взятка силно зависи от първия ви ход. Трябва да се проведе т. нар. двоен скуиз, което изисква добра преценка и критична пресметливост. Или: играе се от Юг малка купа, цакана от мора (важен начален ход!); от Север се изиграва коз. Още сега Изток е притеснен-трябва да съхранява 3 купи (иначе с едно цакане в Север на купа от ръка, то четвъртата купа на Юг е взятка). Изток чисти минорна карта-напр. трефа 7. следва трефа от мора - от ръка (Юг) е чистена също трефа (съществен момент!)-Изток е вече шикан. Сега-купа Асо, от Север каро, трета купа, която се цака от Север, така Изток е редуциран до сек купа. Играе се и последният коз на Север - убийствен ход и за защитата: Изток не може да чисти купата (явно!), поради което се разделя с каро. От Юг е чистена купата, свършила вече работата си (и вече ненужно), а какво се получава с ръката на Запад? Забележете, че в 3-картовия финал той е в гибелна хватка! Север е с коз, който е изигран, 1 трефа и 1 каро; Юг - с 2 кари (Ах) и купа, която чисти на коза; Запад е с 2 кари и трефа, а това значи че или малката трефа на Север, или каро 5 на Юг е 8-ма взятка. Красив финал! На практика с тези карти, такава 8-картова ситуация едва ли е възможна, но етюдът илюстрира логично мислене и силата на Асата като бързи взятки и рантрета (влизания).Тест

Ако сумата е равна на 17 и повече т., вие притежавате всички необходими качества на предприемач. Вашата целеустременост, енергия и вяра в успеха ще ви помогнат да реализирате всяка ценна идея - главното е идеите наистина да си заслужават.

От 13 до 17 т. Шансовете ви за успех като предприемач не са толкова големи. Но вие можете да станете добър борсов спекулант, търговец. По-малко от 13 т. От вас едва ли ще стане добър предприемач. Постарайте се да натрупате опит и преди да се заемете със свободно предприемачество, многократно да съпоставите своите интереси и желания със своите възможности.

Отговор на криминалната задача:Марлов не отговаря на въпроса на Стоицов Трети какво точно е откраднато. Малко след това Стоицов Трети вече говори за открадната масичка. Значи нещо не му е чиста работата.
369
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД