:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ЕДНО КЪМ ЕДНО

Надежда Михайлова:

Никога не съм си мислила преди 12 г., че ще дойде такъв миг и затова ще ви кажа нещо много лично. Приготвих си изказване, но вчера се убедих, че преди да се боря за лидер на СДС, аз преди всички трява да се боря за лицето си. Вчера аз разбрах, че нямам кураж, че не мога да нося отговорност, че подкрепата за мен може да бъде сделка. Чух го и не можах да повярвам.

Чух да говорят за клиентелизъм хора, които през всичките тези години не воювха срещу клиентелизма. За смелост - тези, които не са се преборвали.

За 12 г. вградих живота си в СДС. Не е нужно да доказвам в какво вярвам пред вас. Бях говорител в първото демократично правителство. Бях два пъти депутат, два пъти зам-шеф на СДС, външен министър, зам.-шеф на ЕНП. 12 г. работех честно за СДС. Не откраднах и не предадох никого. Защитавах каузата ни. Но явно не съм била достатъчно убедителна, щом внушенията и спекулациите се оказаха по силни от делата ми.

Първо - не съм с Евгений Бакърджиев, защото по времето, когато той бе облечен с доверие, аз търпях обиди от него и безуспещно се опитвах да убедя колегите си що за човек е той. Не съм с Бисеров и Бонев, защото на 11-тата конференция не допусках, че с напускането на НИС ще отворя място за хора като тях. Не съм със Стефан Софиянски, защото ако търсех лесния път, щях да създам поредното икономческо лоби вътре или вън от СДС.

Не съм с НДСВ, защото ако исках да предам СДС, щях да го направя, когато НДСВ бяха на върха, а не когато са на дъното. Не деля хората на свои и чужди и не съм правила сделки с никого.

Ще ви отговоря на въпроса, който най-често ми задавахте: "Защо отказах преди изборите и защо приех днес". Защото СДС не се нуждае не просто от смяна на лидера, а от промяна и силата на тази промяна може да я даде конференцията.

Не се кандидатирам заради власт. Защото власт няма. Не се кандидатирам заради популярност, защото знам колко е преходна.

Единственото, което искам е да помогна на СДС и да спечелим следващите избори. СДС трябва да се превърне в партия на хора, които дават на обществото, а не които вземат. Каквото и да решите, винаги ще остана част от СДС. Тук съм не с партийната си книжка, а с душата си. Заставам зад почтените хора в СДС.
763
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД