:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,760
Активни 209
Страници 24,394
За един ден 1,302,066

Катя Михайлова призна грешки и нападна враговете

СДС загуби изборите заради клиентелизма, призна лидерът на сините Екатерина Михайлова в отчетния си доклад пред националната конференция. Според всеобщото мнение на журналисти и делегати Екатерина Михайлова успя да направи много силна реч, в която се спря не само на събития от периода, в който тя е лидер, но и на факти от периода 1997-2002 г.

Както се очакваше, тя определи управлението на Костов като "най-успешното управление в България от 1989 г. досега". Управлението на ОДС обаче не отговорило на очакването на хората, "което бе не само за нова политика, но и за нов стил в политиката - открит, диалогичен, морален", обясни Михайлова. При преструктурирането на коалицията в партия безпроблемно проникнали кариеристи. Те превземали партийните постове, за да ги използват за икономически интереси. Клиентелизъм, консумиране, лоша кадрова политика, кадруване по места, парвенюшко поведение, облагодетелстване на партийни другари - всичко това довело до загуба на обществено доверие и до капсулация на партията. "Можеха да се купуват позиции чрез раздаване на постове", каза тя. Така правели "най-добре плащащите велможи".

Катя Михайлова, както и мнозина от по-късно изказалите се делегати, многократно споменаваше имената на Бакърджиев, Бисеров и Цонев, Богомил Бонев и Стефан Софиянски като хора, спомогнали за упадъка на СДС, създавайки после свои, клиентелистки партии. "Не съжалявам, че след президентските избори поисках изключването на Евгений Бакърджиев, защото на изпитание беше изправена каузата срещу клиентелизма", заяви досегашната синя лидерка. Тя призна: "На най-високо ниво в ръководството и администрацията на СДС бяха създадени лобистки кръгове, защитавани от икономически и корпоративни интереси". И добави: "Мнозина от управляващите не успяха да устоят на изкушението на властта и не успяхме да запазим образа на политическа сила, която не прекрачва границата на моралните норми. Не се разграничавахме от хората, които се бяха превърнали в емблема на непочтеността".
671
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД