:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,762
Активни 210
Страници 24,396
За един ден 1,302,066
Все пак подписаха рамковия договор, 2-ма се въздържаха

Здравната каса с ново ръководство до 2 месеца

Управата на НЗОК начело със Софиянски подава оставка
Снимка : Александър Михайлов
"Може с колегите от Управителния съвет на здравната каса да помислим за оттегляне. За целта обаче трябва да се насрочи заседание на общото събрание на представителите на НЗОК", обяви шефът на УС на касата Стефан Софиянски. Според него до месец-два ще има такова заседание, на което ще се приеме бюждетът на касата за 2002 г.

По закон събранието приема оставките на управата и избира нова. Запознати твърдят, че до два месеца със сигурност Софиянски и останалите членове на управата на касата ще подадат оставки. Възможно е някои от членовете на сегашния УС да останат или дори да оглавят бъдещата управа.

Идната седмица УС на касата трябва да обяви конкурс за директор на НЗОК, съобщи главният й секретар Веселин Иванов. По закон месец след обявяването на конкурс касата трябва да има нов шеф. Вероятно сегашният и.д. директор Никола Василев няма да се кандидатира за поста. Не е ясно кои ще са кандидатите за мястото му.

Смяната на ръководството на касата ще съвпадне и с промени в Закона за здравното осигуряване. Вероятно ще бъде намален съставът на УС и на общото събрание, каза министър Божидар Финков. На неговото ведомство ще бъде възложен и контролът на качеството на медицинските услуги. МЗ ще може да отнема частично или напълно лицензите за работа на лекарите при нарушения. Обмисля се и повишение на здравната вноска, но то не може да влезе в сила преди 2004 г., смята Финков.

Касата, съюзите на лекарите и стоматолозите и здравният министър подписаха вчера рамковия договор за 2002 г. Веорятно тази седмица той ще бъде публикуван в "Държавен вестник", после ще почне подписването на договорите с медици, поликлиники и болници.

Зам. шефът на лекарския съюз Андрей Кехайов и и.д. директорът на касата Никола Василев не подписаха договора.
731
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД