:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Операция "Октопод" стигна до стара ламарина

Пламен Стоянов- Дамбовеца се закани да изгори като факла заради полицейски произвол
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Пламен Стоянов (в средата) обяснява, че малко му трябва, преди да пристъпи към крайни мерки заради терора на полицията.
И "октоподът" Пламен Стоянов се нареди вчера сред жертвите на полицейски произвол и свика медиите, за да заяви, че е готов да стигне до крайности. "Изобщо не ми пука, ще отида, ще се нагълтам с бензин и ще се запаля като факла. Това вече е подигравка със 7 млн. души", отсече той.

Името на Стоянов нашумя около операция "Октопод". Той и брат му Йордан бяха задържани, а по-късно освободени срещу подписка заради липса на доказателства. Обвинението бе, че са участвали в организирана въоръжена престъпна група за рекет, изнудвания, данъчни измами с ДДС и проституция. Пламен Стоянов, популярен като големия Дамбовец, от години се свързва с източване на металургичния гигант "Кремиковци" чрез дружеството му "Екометал инженеринг". То преработва шлаката от комбината.

Оплакванията на Стоянов дойдоха след акция на НСБОП и прокуратурата в "Екометал инженеринг" в събота. Същия ден вътрешният министър Цветан Цветанов загатна, че тече операция по сигнал за източване на "Кремиковци" от братята - двамата изнасяли скрап в камиони, покрити с шлака.

Версията на фирмата бе друга. Оттам разказаха, че служители на МВР, както и наблюдаващ прокурор и следовател по делото "Октопод", задържали 5 товарни камиона, които извозват шлака, и в един от тях открили "парче желязо". "Няма престъпление, парчето метал е извадено с багер, собственост на "Екометал", от табана на фирмата ни и е натоварено на автомобил, собственост на нашата фирма. Въпреки това бяха задържани за 72 часа багеристът и шофьорът и им бе повдигнато обвинение за квалифицирана кражба", обясни адвокат Людмил Рангелов. След това той добави, че в обосновката на наблюдаващия прокурор е посочена "някаква връзка" с останалите участници от "Октопод"-а.

"С полицейските операции срещу "Екометал" се търси завземане на печеливша пазарна ниша - с рециклирането на отпадъци от бита", заяви другият адвокат Сашо Чобанов.

Пламен Стоянов и вчера заяви, че никога не е познавал другия участник в "Октопод"-а - Алексей Петров, и не знае да е отговарял за охраната на "Кремиковци". "С добри впечатления съм от него за няколкото дни, които прекарахме в килията", допълни той.

-----ЗАПОР

Миналата седмица от комисията "Кушлев" заявиха, че са запорирали имоти и имущество на 6-има от задържаните при "Октопод". Сред тях Пламен Стоянов-Дамбовеца се оказа най-богат. Той има ниви, ливади, пасища, градини и гори в 40 общини, панелен блок в район "Кремиковци". Край връх Мургаш в Стара планина фирмата му строи огромен ветроенергиен парк. Адвокат Петя Милкова уточни вчера, че 90% от имуществото не било негово, а на дружеството му "Екометал инженеринг", и е придобито с банкови средства.
18
4157
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
17 Май 2010 00:36
Във всеки случай това със 700-те кила ламорина, скрита в 5 самосвала с 50 тона шлака е доста смешно - все едно да преровиш купчината боклук на лелката, която мете улицата, да откриеш в него 5 стотинки и да я обвиниш, че ги е откраднала и се опитва да ги скрие.
17 Май 2010 00:51
Ако му затребва я кибрит я запалка да се обади. Насреща съм.

17 Май 2010 04:19
А, от мен бензиня!
17 Май 2010 04:38
Браво на Цецо!


Гледката как голем, могъщ и страшен мафиот реве във фустите на невръстни репортерки е неповторима. Резил, резил.


Бе, нашата мафия излезе много кекава - един с болно сърце, друг с ишиас, трети куца с бастун. Аре, който ще се пали да се пали. Омръзнахте ни.
17 Май 2010 06:49
Имам усещането, че ченгетата НАРОЧНО попадат все в глупави ситуации. Успешно, полезно и печелившо.
Как пък един път не хванаха някого на местопрестъплението?
----------------
Блогът на Генек

17 Май 2010 07:04
Що, бе, Генек, не е нарочно...

Редактирано от - хикса на 17/5/2010 г/ 07:26:03

17 Май 2010 08:01
Ако сте пропуснали Сашо Диков тези дни - изгубили сте.
Най-смешното беше, когато в офиса си Дамбовеца заведе журналистите до една стена, зад тапета на която беше тайна блиндирана стая със законно притежавано оръжие и обясни, че ченгетата не са я открили след три претърсвания и 20 часа в офиса.
17 Май 2010 08:07
oIo, този път в десятката!
17 Май 2010 08:46
Дааа, ама за тая ламарина човеко е готов да се пали!
И 7 милиона души страдат
17 Май 2010 09:47
Йори, вярно? Има ли къде да се види или прочете?
17 Май 2010 11:43
Гледах и аз 2-те интервюта с Дамбовеца и пресконференцията.
Смятам, че мотивите за действията на МВР са доста съмнителни.
17 Май 2010 11:49
Канал 3 не предлага записани предаванията на сайта си, а и те траят часове.
Но беше уникално.
Дамбовеца повтаряше, че един луд управлява държавата и че ченгетата са смешници.
Но с този външен вид кой да го слуша.
П.П. Доколкото познавам Диков, той ще повтаря кадри поне седмица.
17 Май 2010 12:34
Бел. на модератора: Моля, не помествайте постинги с големи букви, които затрудняват зареждането на страницата и четенето от другите потребители.

Редактирано от - sybil на 17/5/2010 г/ 13:09:49

17 Май 2010 13:56
Хора каквото и да форумствате, не сте наясно (поне не прочетох нито един пост да бъде по темата) съдружник съм в една съседска фирма, а темата е - просто немам думи - както вика самия дамбо. познавам го и брат му от години, работим с тяхната фирма и то доволно, но . . . по-големи бандюги от тях в нашия район - просто няма. мани физиономията му че е бандитска. познават се със сашо диков отпреди. но просто прекалено късно ги опандизиха. няма да ви обяснявам как за последните 15-ина години имаше една голяма планина от шлака на източния вход на комбината и как тея измамници взеха поръчка (от алексей де) да "преработят" шлаката на кремиковци демек да освободят комбината от нея - и цялата планина - милиони кубици я извозиха за дни със стотици камиони - и хем зеха пари от кремиковци (алексей) хем продадоха шлаката на асфалтовта база във враждебна и те пък ще я вложат в пътни насипи (но нейните качествени показатели, според главния технолог на базата пак познат от нашия район, са далеч по ниски от тези на чакъла и по-едрите фракции) и асфалта - к.рец, ще поддаде.няма да ви разправям за далаверите им със старите коли и мошенически им схеми с бившия шеф на кат - ония измамник дето го даваха по нова тв със сина му дето фалшифицираха номерата на рамите(за сегашния не съм чул още). супер супер бандит. а за ветроенергийния парк - по добре да не говоря и за това че може румен овчаров да ме застреля и мене а и него познавам - нали това е неговия избир. район и преди всички избори ни идва на крака по фирмите в района да ни се умилква. невероятни места са това на мургап където им харизаха по стара изпипана схема за без пара и тоя дебелак налива десетки милиони сега за турбини - не може така - прекалиха. и го пита тая по бтв одеве " а първия ви милион откъде ви е" - и адвоката му вика - абе нали знаете - винаги първия милион е обвит в тайнственост и мъгла - не питайте за това, не за това сме дошли..... така че който го защитава тук във форума или по която и да е тв или вестник или сашо диков - (айде не на мене тия)- да знаете - просто е платено ...и моля ви недейте да плюете цв. цветанов (може да не е цвете) но точно това трябва да се случва с такива наглеци ояли се до пръсване като тоя - само го вижте. само така цецо - ние по-запознатите знаем за кво става въпрос - просто 10х евала. и точно такива като тоя пищят - "полицейски произвол, военна хунта и т.н." e те - да, имат право бандюгите, ама вие обикновените хора да го викате тва - не върви, все едно приканвате пак да дойдат комунягите и тотално да ви загробят, а затова повярвайте ми чувал съм ги да си говорят (миналата година преди изборите) "Само още 4 години ни требат и нема повече да има нужда да работиме" каза Д.Д. - член на ВС на БСП, 4 -тия човек в партията - вие се сещайте кой е той, на К.Д. младшия вожд...аре стига съм ви отварял че се отплеснах бая но поне пиша веднъж годишно по такива места
17 Май 2010 15:46
Това което е написал Коко Тайсъна по-горе ми прилича най на истина!!
Гледах и пресконференцията и интервюто на Сашо Диков. Това което ми направи впечатление беше, че всички танцуваха някакъв странен балет ОКОЛО темата и НИКОЙ не зададе въпроси като:
1. Кой ти продаде правата за табаните и шлаката?
2. Защо точно на теб?
3. На каква цена, и кога?
4. Ти откъде намери пари за да платиш?
5. От къде и кога спечели първия (и втория, третия) милион? Той потвърди пред Диков, че е "милиардер". На живо пред камера.

Не ми хареса, че се приравнява с 7те милиона българи! Нека сам се пАли!!

-------------------------------
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Д-р Тони Филипов
-------------------------------
17 Май 2010 16:03
Тайсъна пределно просто обясни акцията. "Работя в една съседна фирма..." и пр.
17 Май 2010 16:11
Абе и една покана отправи директно към бате Бойко да се разберат по мъжки на отсрещния тротоар.За американския посланик обаче е прав.Много агресивно почна да се меси.То не бяха натиски за ГМО, инструкции на Цецо още преди изборите, разпределение на "овакантени" пазарни ниши..все пак има и мислещи хора и това наистина ..дразни.
17 Май 2010 16:15
Неверния Тома, искаш да кажеш, че у нас "законите на конкуренцията" са по-силни от "законите на наш"то момче"?
Това не го веееервам!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД