:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите се скараха за одити и топломери

Два въпроса - кой да плаща за проверките на енергийните фирми и чия собственост да са топломерите по радиаторите, скараха вчера ГЕРБ с другите депутати в енергийната комисия в парламента при обсъждането на промени в Закона за енергетиката.

Валентин Николов от ГЕРБ защити искането на ДКЕВР в закона да се впише, че проверяваните фирми трябва да плащат на проверяващите. Идеята бе лансирана заради извънредните одити, които текат в електрокомпаниите (ЕРП-тата). ДКЕВР няма нужните 100 000 лв., за да плати на външните одитори, а финансовият министър вече отказа да даде пари.

С гласовете на ГЕРБ комисията прие текста въпреки възраженията на опозицията и "Синята коалиция", че ако ЕРП-тата дават парите, одитите ще са "блестящи". Според Иван Иванов от ДСБ трябва да се търси друго финансиране, за да са обективни проверките. "Явно лобирате за ваши одиторски фирми, поне ги назовете да знаем!", скара се Рамадан Аталай. Николов от ГЕРБ контрира с думите: "Може би сте близки до определени енергофирми и искате да им спестите разходите и нервите".

Спор предизвика и идеята абонатите да могат да взимат под наем уредите за отчитане на парното, вместо да ги купуват. "Това е глупост - не сте написали как да стане това, да не накарате хората да слагат скъпи електронни и дистанционни уреди, а после да плащат 10 години наеми за тях", коментира Аталай.
5
1793
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
03 Юни 2010 09:45
Да се направи референдум.
03 Юни 2010 11:01
То и аз искам държавата да ми плаща, че трябва да нося нейни лични документи, ама ...
03 Юни 2010 12:53
По радиаторите НЯМА! топломери! Има някакви джаджи, наричани разпределители, които не е ясно какво и как отчитат и разпределят /разпределението на парите по сметките го правят всъщност хората от т.нар. фирми за дялово разпределение въз основа на произволни прогнозни/?/, а не реални сметки, които преизчисляват също произволно единствено в края на отоплителния сезон с оглед да си осигурят печалбата - те работят за себе си, за печалба, а не за да не настинем ние през зимата/. Цялата система на топлоснабдяването и на неговото осчетоводяване трябва да бъде променена в интерес на гражданите потребители, а паразитите - политици, чиновници, посредници и т.н да бъдат отрязани от нея. И това трябва да го направи на първо място парламентът, но депутатите очевидно са между паразитите или са техни лобисти, както се наричат хората, които вземат пари от някого, за да защитават интересите му.
03 Юни 2010 14:34
Търговеца трябва да ми плаща наем, че съм му предоставил място и го пускам да си измерва стоката която ми доставя и аз му я плащам!
03 Юни 2010 17:07
То само Ангелчо е взел под масата 100 000 ами другите лапачи. Я го вижте какви бузки е отпрал маминия ненагледен, а сега видите ли пари нема.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД