:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,580
Активни 473
Страници 2,025
За един ден 1,302,066

Барчовски: Купата е самочувствие

Подготовката за евроквалификациите върви по план, обяви баскетболният селекционер след триумфа на приятелския турнир в Италия
СНИМКА: FIP.IT
Деян Иванов, който реализира 18 т. за българския тим, този път е изпреварен под коша от италианеца Марко Белинели (с топката в ръце).
Спечеленият приятелски турнир в Италия ще донесе ново самочувствие на баскетболните национали и това ще стимулира отбора в квалификациите за Евро '11. Това обяви селекционерът на "А" тима Росен Барчовски, след като възпитаниците му спечелиха купата "Нелсън Мандела Форум" във Флоренция. В неделя нашите надиграха домакина Италия с 84:83 и след успехите над Полша и Македония заслужиха титлата.

"Доволен съм и смятам, че може да го отчетем като успех - заяви Барчовски при завръщането на тима в София. - Нашата цел бе да изиграем 1-2 силни мача и да изчистим някои неща по отношение на играта ни. Но в течение на турнира отборът започна да играе все по-добре и станахме първи."

Според наставника представянето през първото полувреме в мача срещу Италия е едно от най-силните на отбора в последните години. След първите две четвъртини България водеше с 48:34. В третата част "скуадра адзура" изравни на 62:62, а в последната резултатът вървеше кош за кош. Филип Виденов донесе успеха с два успешни наказателни удара 10 сек. преди сирената. Виденов завърши с 19 т., Деян Иванов добави 18, а чакащият български паспорт американец Ърл Калоуей вкара 11.

"В крайна сметка истинските резултати ще са ясни на 29 август, когато приключват квалификациите за Евробаскет 2011 - добави Барчовски. - Имаме още време да се подготвим и се надявам, че тези победи ще ни помогнат. Победата над Полша дойде в момент, в който техни основни играчи ги нямаше. Официалните срещи са нещо доста по-различно и тепърва ще видим какво сме постигнали."



РАЗГРОМ

Победа със 104:59 срещу Швейцария постигна младежкият ни отбор (до 20 г.) в последния мач от първата групова фаза на европейското в дивизия "Б" в Австрия. Възпитаниците на Георги Младенов спечелиха гр. "В" и снощи започнаха участието си в гр. "Е" с мач срещу Унгария. Останалите противници в новосформирания поток са Швеция и Израел. Резултатите от I фаза се зачитат, а първите два тима в крайното класиране ще играят на 1/2-финалите.

След I фаза Александър Янев е втори сред реализаторите със средно 23.7 т. на мач (лидер е израелецът Якоб Коен с 25.7) и на първо място по борби със средно 10 на мач.
820
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД