:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 501
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стойчев планира олимпийски маратон

33-годишният ветеран зае 9-о място на световното по плуване в открити води
СНИМКА: ROBERVAL2010.COM
Петър Стойчев приема овациите на публиката в Робервал. Българският плувец е любимец на местните заради рекордните си 9 победи в езерото Сен-Жан в състезания за Световната купа и "Гран при" по плувен маратон.
Ветеранът в българското плуване Петър Стойчев има намерение да участва на олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Това намекна сам най-успешният ни състезател в открити води, след като зае 9-о място в олимпийската дисциплина 10 км на световното първенство по маратон в езерото Сен-Жан край Робервал (Кан).

"Много съм доволен от своето представяне - коментира 33-годишният Стойчев пред БНТ. - Мястото в Топ 10 ми дава увереност, защото първите десет от световното първенство в Шанхай догодина ще получат директни визи за олимпиадата. Постижението ми дава основания да мисля, че ще се представя още по-добре в бъдеще. Първите десет сме събрани в 12 секунди, което показва, че силите на върха са изравнени."

Световен шампион на 10 км стана италианецът Валерио Клери с време 2.00:59.3 ч., а почетната тройка допълниха руснаците Евгений Дратцев (2.01:00.6) и Владимир Дятчин (2.01:03.0). Стойчев пресече финала заедно с Игор Червински (Укр) за 2.01:13.0 ч. и бе класиран на 9-о място само защото апелативната комисия разгледа фотофиниша и след едночасови дебати изчисли, че времето на украинеца е 2.01:12.9.

Все пак намекът на Стойчев за евентуално четвърто участие на олимпиада е изненадващ, особено на фона на личните му амбиции в началото на този сезон. През зимата състезателят на "Левски" обяви, че концентрира усилията в подготовката си именно за световното първенство в Робервал, което "ще е последното голямо състезание" в кариерата му.

В четвъртък на Петър Стойчев предстои участие и на 25 км на шампионата на планетата в Робервал.
973
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД