:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

500 000 квадрата в нови молове още се строят

Почти 0.5 млн. квадратни метра търговски площи в нови молове ще се появят у нас през тази и следващата година. Това става ясно от доклад на консултантската компания GVA Sollers Solutions. Според техните данни само до края на юни 2011 г. у нас ще бъдат завършени 418 хил. кв.м нови търговски площи. Поне 75% от тях ще бъдат въведени в експлоатация още до края на 2010 г. Сред тях са големи търговски центрове в София, Варна, Стара Загора, Бургас, Русе, Плевен и Добрич. Общата площ на строящите се и замразени проекти възлиза на над 552 хил. кв. м.

Тази година у нас вече отвориха врати 5 нови мола - в София, Варна и Пловдив. Огромното предлагане е довело до сериозен спад на наемите, като дори много от старите клиенти са успели да предоговорят до 30% по-ниски цени, посочват от GVA Sollers Solutions.
8
1596
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
19 Юли 2010 20:30
"500 000 квадрата в нови молове още се строят...."
И колко ли още стотин хиляди квадрата индустриална площ ще се съсипят за същия период!?!?!
19 Юли 2010 21:34
ТихОмир-е, с индустриална площ пари не се перат. А ако секнат парите от проституция и наркотици ще лишим родната икономика от най-голямото и перо.
19 Юли 2010 23:13
Затъжих се за милите квартални бакалийки, където собственикът е нещо като Тед Дансън в "Бар Наздраве".
Скоро гъвкавия и отзивчив квартален бакалин ще отиде в историята, заместен от няколко грозновати и недоучили момичета в хипермаркета или в МОЛ-а, които гледат през тебе и дори се опитват да имитират някакъв разговор (за пред всевиждащото око на камерите), а в мислите си оправят чаршафи и мият чинии някъде по Източното крайбрежие на САЩ.
За съседа с омазания работен комбинезон и захабени от машинно масло ръчища няма да говора. Партийното ръководство на завода го направи "съдружник" в РМД , после затвори завода и го продаде на скраб. Сега той е облечен в някакво подобие на полицейска униформа и седи като охранител на портала на същия този МОЛ, а машините дето произвеждаше, сега ги правят в Китай, досущ като истински !
20 Юли 2010 00:06
Аре по-бързо с МОЛ овете, че Боко скоро не е откривал и му ръждяса специалната ножица за МОЛ ове.
20 Юли 2010 04:24
"Затъжих се за милите квартални бакалийки, където собственикът е нещо като Тед Дансън в "Бар Наздраве"."
Не се бой, и в САЩ е така: за да купи хляб, дъщеря ми трябва да се качи на колата и да иде поне на 3 км.
А пък в Мексико не е така: има си и едното, има си и другото. Макар че малките магазинчета фалират ако има наблизо мол.
20 Юли 2010 08:03
в Западна Европа бакалийки нямаВ Германия веригите "Алди", "Норма", Лидл", "Плус", "Кауфланд" и още такива са навсякъде. Те навлизат и у нас - "Плус", "Пени" и "Лидл" ще се появи , при Захарна фабрика + френския гигант "Карфур". Бакалията в нашия блок стене щото съвсем не може да конкурира ниските цени там. Едно е возиш стоки от борсата и МЕТРО със собствената си кола, друго е с огромни камиони да разнасяш из цяла България. Големите магазини отиват при даден производител и му казват ще ти вземем цялата продукция, ама на много по-ниска цена - той казва добре ама за да не ми подбивате цената няма да слагате моята марка, те казват ОК ние си имаме наши: Clever, Aro, Carrefour и др. Тайка е при капитализма - един умира, а друг му го завира. И този, който умира е средната класа. В САЩ малките coffee shops загиват пред гиганта STARBUGS.
20 Юли 2010 09:43
Тц Марксе, не си прав за Германия - малките бакалиики си ги има, може и да са намалели в сравниние с преди 20-30 години, но ги има. И малките квартални пекарни също ги има. Много са приятни. За САЩ - не ги знам какви ги вършат, но знам, че стъпи ли американска компания в Европа, разсипва всичко хубаво...
20 Юли 2010 18:19
Още 500 000 000 ще се изперат през следващата година в новите МОЛ-ове...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД