:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 549
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националите избягаха от Дания, Русия и Украйна за следващите квалификации

Хърватите притеснени, че може да ги лишат от участие на Мондиал''06
Снимка: Ройтерс
Класиралият се за финалите на Мондиал''06 отбор на Украйна, както и тези на Дания и Русия са в една урна с "А" тима ни за следващите европейски квалификации, които ще стартират догодина. Това означава, че българите не могат да се паднат срещу някои от тези отбори в борбата за място на финалите на турнира на Стария континент, който ще е през 2008 г. в Австрия и Швейцария.

Освен тези тимове в нашата трета урна са още Сърбия и Черна гора, Словакия и Норвегия. В първа пък са Гърция, Холандия, Англия, Португалия, Чехия, Франция и Швеция, във втора - Германия, Италия, Хърватия, Полша, Турция, Испания и Румъния, в четвърта - Босна и Херцеговина, Латвия, Ирландия, Белгия, Израел, Шотландия и Словения, в пета - Унгария, Финландия, Естония, Уелс, Литва, Албания и Исландия, в шеста - Грузия, Македония, Беларус, Армения, Северна Ирландия, Кипър и Молдова, и в седма -Лихтенщайн, Азербайджан, Андора, Малта, Фарьорски острови, Казахстан, Люксембург.

Жребият е през декември в Нион, като от всяка урна ще бъде изтеглен един отбор. Ще бъдат определени 7 групи - 6 от тях с по 7 отбора и една с 8. За финалите освен двете страни-домакин се класират победителите във всяка група и най-добрият втори. Останалите, класирани на второ място, отиват на бараж.

В същото време пък съперниците ни в завършилите световни квалификации - хърватите, са сериозно притеснени, че тимът им може да бъде лишен от правото да участва на Мондиала догодина. Тимът на Златко Кранчар спечели надпреварата в 8-а група, но феновете му отново се прочуха. По време на мача с Унгария в сряда в Будапеща (0:0) запалянковците първо се сбиха помежду си, след което обсипаха терена с факли и бомбички. Мачът бе прекратен, докато унгарската полиция успее да овладее хаоса.

Това е поредната изцепка на хърватските хулигани в тези квалификации. Те устроиха погром на стадиона в Ла Валета, където пострада дори един от министрите на Малта. На мача в Загреб срещу Швеция пък ултрасите се сбиха с полицията и сега федерацията на страната я очаква сериозна глоба. Според в. "Вийесник" във ФИФА и УЕФА са готови с жестоки санкции за тимове, чиито фенове проявяват насилие, като една от мерките е те да бъдат лишени от правото да участват на големи първенства. Не е ясно обаче, ако се стигне до това, кой ще замени хърватите на Мондиал''06. Най-вероятно това ще бъде тимът на Чехия, който е с най-добри показатели от останалите на второ място в групите (изключение правят класиралите се вече Швеция и Полша).

Вчера бе теглен жребият за баражите, които ще определят последните 3 участника на световните финали от Зона "Европа". Двубоите са Испания-Словакия, Швейцария-Турция и Норвегия-Чехия. Първите мачове са на 12 ноември, а реваншите - на 16-и.
4
896
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
15 Октомври 2005 10:03
ПЕТЪР ЗАХАРИЕВ
Ще бъдат определени 7 групи - 6 от тях с по 7 отбора и една с 8. За финалите освен двете страни-домакин се класират победителите във всяка група и най-добрият втори. Останалите, класирани на второ място, отиват на бараж.

на тъпия драскач мисленето не мууууу се отдава а също и превода и елементарната аритметика
тусин драскач
групите са 7 а свободните визи 14 - класират се директно пърните два отбора - баражи няма да има
15 Октомври 2005 16:25
СТОИЧКОВ ВЪН!!!
16 Октомври 2005 14:12
Zilot, така са му казали Насо мивката и Т. Батков. Че ще има баражи - и той го пише. Какво мислене очакваш от синя подлога? Човека трябва да се пробута някъде, че с тези "умения"....
16 Октомври 2005 14:19
Иначе много го бива да плюе по Стоичков и да дава акъл. Ма като го гледаш как си върши работата, направо да се издрайфаш. Иначе е нахакан, знае да дава акъли. Гиди некадърници, ку*ви смотани и подлоги. Ей заради това няма да имаме спорт в България, щото е пълно с такива
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД