:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 537
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СДС: Кабинетът ще натовари хазната с още 9 млрд. лв.

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Мартин Димитров е убеден, че кабинетът на Бойко Борисов връща лошите практики отпреди 1989 г.
СДС втвърди сериозно тона към кабинета на Бойко Борисов и обяви, че до края на мандата си правителството ще е принудено да вземе заеми от близо 9 млрд. лв. при високи и непосилни лихви, за да финансира дефицита. Тази прогноза направи лидерът Мартин Димитров след заседание на НИС на синята партия. "Икономиката не просто е заспала, тя става все по-гладна и този глад ще се засили през 2011 г.", бе категоричен той.

Синият лидер нападна остро кабинета, че е първият, който "планира до края на мандата да вземе толкова кредити, колкото нито едно друго правителство". "Подобни кредити взимаше Тодор Живков преди 1989 г.", допълни Мартин Димитров. Според него балансът в този бюджет е много крехък. Има много очаквания и ако те не се случат, дефицитът ще е огромен - ще надхвърли 3% при заложен 2.5%. А това неизбежно ще провокира протести през следващата година. Димитров очаква недоволство в сферите на здравеопазване и образование, както и проблеми за малкия и средния бизнес. Той не изключи възможността догодина и МВФ да се намеси в България.
13
1560
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
21 Септември 2010 20:12
Да - този път Димитров е прав.
-------------------------------------
Блогът на Генек
21 Септември 2010 20:44
Кое му е правото на Алелуята- че повтаря след дъжд качулка, това , което във форума отдавна сме коментирали - че, без споразумение с фонда / за съжаление / от 2.5 млрд .дол. до 6 млрд./ най- верятно / - изход няма. И което Парама, Хърсев и други авторитети им светкаха още преди 6-7 месеца. За тази си прогноза, такива спамещи в политиката като терминатора на СДС, искаха главата на Парама и ББ го отстрани като съветник след 24 часа. Що - щото каза това , което днес този смешник хвърля като политическа новина.......
Свобода за СДС !
21 Септември 2010 20:47
Заеми 9 млрд. лева - дано има журналистическа грешка.
21 Септември 2010 21:53
Правителството планира да вземе толкова заеми до края на мандата си, колкото никое друго не е взимало от Тодор Живков насам.

Това прогнозира лидерът на СДС и съпредседател на “Синята коалиция” Мартин Димитров вчера. В идеите за бюджета за 2011 г. са заложени около 3 млрд. лв. заеми, а нивото до 2013 г. можело да стигне 9 млрд. лв. Идеята била с парите да се финансира бюджетен дефицит. Това обаче значело държавният ни дълг да се удвои.
Натиснете тук
21 Септември 2010 21:54
Ама, Юниверс, Парама е политически неправилен...как така ще го слушаме?
Не може то тъй...не е важно дали е добър икономист, важно е да е наш.
А той и друго думаше - неизбежните заеми или облигации да се вземат тогава, когато лЬошия Орешарски беше оставил 2 млрд. артък над задължителния резерв и можехме да спорим за условията. И това, че смъкнахме законово резерва до 4, 5 млрд. не е останало незабелязано от МВФ и сие, както и че догодина ще ни трябват пари за осигуряване съществуването на държавността и които няма откъде да вземем, освен от тях. И условията ще са убийствени. Но пък ще ни ги докара "правилният" най-добър в Изт. Европа.
21 Септември 2010 22:05
Нали за това ни изпратиха бРадат Пит
21 Септември 2010 22:48
Универс,
Димитров е много, много далеч от симпатиите ми. Но повтаря или не - нека ОЩЕ веднъж се каже!
--------------------------------
Блогът на Генек
22 Септември 2010 02:10
Естествено, че само бай Тошо си позволяваше такива волности, като достоен негов бодигард и възпитаник съвесм нормално е Боко да копира управлението и поведението на бившия първи, а за стила на изказване направо са си кото две капки вода.
Цели проводници, шменти капели, Бонжуари и темп. подобни бисери се ръсят с ентусиазъм от всяка медия, от всяка точка на света, но това е комичният момент, който може да се преглътне... Трагичният е, че и неродените ми още деца ще изплащат държавни заеми и дългове до живот, заради невежеството на тази сбирщина от "капацитети"...
22 Септември 2010 04:57
Да са живи и здрави нарушителите.Те ще спасят БГ бюджет и хазната.Вечна им слава.....
22 Септември 2010 06:32
дефицитът ще е огромен - ще надхвърли 3% при заложен 2.5%. А това неизбежно ще провокира протести през следващата година.

Е това са откровенни глупости.
Колко от вас, форумни мъдреци, ще си надигнат гъ*овете и ще идат да протестират, когато излесе статистиката, че дефицитът не е 2.5%, а над 3%?
Аз вече знам отговора - НУЛА. Просто народът, особено нашия свръх притръпнал, търпелив и изстрадал народец, не протестира за подобни неща. В Гърция се чупиха да протестират точно за обратната причина - че намаляват държавните харчове.
22 Септември 2010 09:25
А те взимат заемите без даже и да казват, после ТОЙ идва с усмивка и ведро настроение и се почват едни реклами и планове, те ги спират ТОЙ ги пуска, ние сме най, щото видите ли М. Ю. е нищо без Бербатов. Европа без нас ще загине, не бойте се.
-
Лятото ходеше едни фотограф по плажа с една змия и викаше -небойте се. Видя едни госпожици и им вика - пипни го, хвани го за главичката, небой те се!
22 Септември 2010 09:47
Божидар Димитров ще се окаже прав,
че този господин си е чиста проба
лилипут парекселанс.
Нали помните какво беше казал навремето
Тодор Колев?
... всяко малко гущерче иска да стане
голям крокодил ...
Мартинчо бил прогнозирал.
Те и БАН-цкалии прогнозираха, че
София няма да се друса повече от
земетресения, ама ... накрая
обърнаха палачинката.

22 Септември 2010 11:01
Орлине, като си почнал с тази градация, довърши я докрай:
М. Ю. е нищо без Бербатов. Европа без нас ще загине, България ще се срути, ако пратят Цеца във "В" група
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД