:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 324
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БФС не знае, че ГДБОП разследва съмнителен мач

---
По сигнал на УЕФА е започнало разследване в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) на 1/8-финала за Купата на България "Марек" - "Калиакра" (1:5) от 12 декември 2009 г.

От европейската футболна централа са дали сигнали за няколко двубоя в България, за които специална система е сигнализирала за необичайно големи залози в големите букмейкърски къщи, но специално за този мач вече са започнали разпити.

Президентът на "Калиакра" Венцислав Василев призна, че е викан в ГДБОП и поясни пред livesport.bg: "Казах им, че ние сме абсолютно чисти и не сме правили нищо нередно. Никой не ни е предлагал пари. Нашите футболисти играха за премии при победа и си ги заработиха на терена".

Тогавашният шеф на "Марек" Йордан Андреев, който неведнъж е бил упрекван от футболни функционери, че не играе феърплей, също отрече уговорки. Той отдаде голямата загуба на травмата на вратаря Даниел Белчев и слабата игра на резервата му Калин Ивчев, както и цялата защита. Андреев даже стигна по-далеч: "УЕФА трябва да спре да търси в България под вола теле, а да следи и другите първенства. Защо не разследват "Барселона" - "Манчестър Юнайтед" примерно, ами са тръгнали да се занимават с нас".

Най-фрапиращото е, че вчера двама отговорни фактори в БФС не знаеха нищо по въпроса. Изпълнителният директор Борислав Попов заяви, че само се говорели празни приказки за уговорки без доказателства. "За 4 години, откакто аз съм в БФС, сме получили само един сигнал за манипулиран мач от "Б" група и един от букмейкър. Няма разкрит уговорен мач", обяви Попов. А шефът на комисията "Феърплей, ред и сигурност" ген. Васил Василев допълни, че при него не са достигали сигнали за този мач, нито информация от УЕФА.
2
1392
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Ноември 2010 22:57
А шефът на комисията "Феърплей, ред и сигурност" ген. Васил Василев допълни, че при него не са достигали сигнали за този мач, нито информация от УЕФА.

А, за тоя сме сигурни, че нищо не знае. Гаранция!
12 Ноември 2010 13:41
Те па намерили кой мач да разследват!Смешници!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД