:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Полицията спря търг на средновековни български монети,



обявен в интернет страницата на аукционна къща, регистрирана в Лондон. Срокът за наддаване за нумизматичната колекция от български монети в интернет страницата на аукционната къща CHG - Classical Numismatic Group, Inc. бил на 10 ноември. По данни на криминалистите за една от средновековните монети има достатъчно основания да се смята, че е идентична с изключително рядка монета - сребърен грош на Деспот Добротица от монетарница в Калиакра, обявена в "Каталог на Българските средновековни монети IX - XV век". Каталогът бил издаден през 1999 г. в София. Осем години по-късно - на 20 март 2007 г., колекция от 500 средновековни кръста и от 2000 средновековни български монети, сред които и монетата, представена в аукциона, била открадната от дома на единия от авторите на каталога. По случая тогава в столичното Шесто районно управление на полицията било заведено досъдебно производство, посочват от МВР.



МВР откри сребро, отмъкнато от арестуваните при



акция "Комбинаторите". Част от метала били остатъци от претопено сребро, а друга - във формата на две сребърни кюлчета. Кюлчетата - с тежина 20.4 кг и 30.4 кг, били поставени в кашони. Столичните криминалисти са претърсили сграда, близо до язовир "Искър". В нея и в лек автомобил е открит металът. Той е бил опакован в същите чували, в които са били в митническия склад, заявиха от МВР. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че има достатъчно информация, която да сочи, че част от златото, среброто и платината е изнесено и извън страната.
1008
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД