:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ФИФА сменя регламента за Мондиал `14

Президентът на ФИФА Сеп Блатер обяви намерението си за няколко промени в регламента на световните първенства, които целят да направят турнирите по-атрактивни. Идеята е от Мондиал `14 в Бразилия шампионатите да започват по-късно - от средата на юни и пак да продължат 1 месец, за да могат футболистите да си починат от изминалите тежки сезони.

За да се избегне опасността от скучни мачове в групите, пък ще се бият дузпи веднага след края на редовното време, ако резултатът е равен. Това ще мотивира отборите да играят задължително за победа.

Блатер изненадващо лансира и идеята Мондиал `22 да не се проведе само в Катар, а и в съседните арабски държави. Азиатската конфедерация предлага турнирът да се проведе през януари или февруари, когато температурите са поносими. Иначе през лятото стигат до 40 градуса, макар от Катар да уверяват, че с технологии ще поддържат 27 градуса на стадионите.
5
935
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
10 Декември 2010 19:50
Блатер прави всичко възможно да обърне футбола на още по-голяма машина за пари, та дори и да заприлича на цирк. Не знам дали все още се намира някой, който да вярва на приказките му за разширяването на влиянието на футбола. Това се прави много по-добре с качество отколкот с предлаганите от него решения. Ако не беше увеличен броят на отборите, които участвуват на първенствата, то те нямаше да са толкова дълги и щеше да има и повече време за почивка. А по-малко отбори обикновено означава и по-добро качество, така че няма нужда и от дузпите след равни мачове. А ако пък прокара наистина идеята и други арабски страни да приемат мачове освен Катар то това е пълно нарушаване на избора и другите кандидати 2022 спокойно могат да съдят федерацията.
11 Декември 2010 09:42
Абе тоя кретен няма ли кой да го застреля за назидание и на останалите?
Продълженията щял да маха, Световното още малко ще го обърне на турнир за Купата на Персийския залив...То бива лакомия и простотия, ама чак толкова не бива.
11 Декември 2010 10:40
Аз пък не виждам нищо лошо в това футболът да завладява нови територии.
Все пак футболът отдавна не е спорт. Той е социално явление, политика, шоу и какво ли още не. Главното зрелище на света през 20 век. Несравнимо с нищо друго съществувало до този момент.
11 Декември 2010 12:33
След Формула 1, световния рали шампионат, DTM и от футбола ще останат само спомените за хубави мачове...
11 Декември 2010 14:10
Блатер почва съвсем да олеква, но като взема пари отвсякъде и не се усеща просто. Какви ли още простоии ни чакат?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД