:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНИС

Пиронкова е на косъм от поставените в Мелбърн

Цветана Пиронкова (№35 в света) е 33-а в списъка на тенисистките, заявили участие в първия за годината турнир от Големия шлем - Аustralian Open в Мелбърн от 17 януари 2011 г. Това означава, че българката има шанс да попадне за втори път в кариерата си сред поставените в най-елитната верига, но ако някоя от по-предно класираните състезателки се откаже.

Това вече сториха контузената №4 Серена Уилямс (САЩ) и №9 Елена Дементиева (Рус), която сложи край на кариерата си. Пиронкова за първи път бе сред 32-те поставени в Шлема на последния турнир тази година - US Open през септември.

Засега Цвети е единствената ни сигурна участничка в Мелбърн, понеже най-добрият ни тенисист при мъжете - Григор Димитров (№106 в света), се оказа едва 4-а резерва за основната схема. Това означава, че към момента Гришо има право единствено да поставен под №4 в квалификациите. Шанс за предварителните кръгове при жените има Елица Костова (№232).

Същевременно приключи българското участие в неофициалното световно първенство за юноши и девойки "Ориндж Боул". В мач от 1/8-финалите при 18-годишните момчета Димитър Кузманов (17 г.) отстъпи на №4 в схемата Роберто Кирос (Екв) с 6:3, 4:6, 6:7 (4).
706
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД