:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испания на война срещу допинга

Полицията арестува световна шампионка по лека атлетика и нейни съмишленици
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Цивилни полицаи изнасят вещи от дома на Марта Домингес в Паленсия по време на операцията рано вчера. От къщата на атлетката бяха изнесени лаптоп, кутия и куфар.
Общо 14 души, сред които световната шампионка в бягането на 3000 м с препятствия Марта Домингес, бяха арестувани в мащабна акция на испанските власти срещу употребата на допинг в професионалния спорт в страната. Освен 35-годишната атлетка полицията е задържала още нейните лични треньори Сесар Перес и Мануел Пикерас, агента й, както и небезизвестния лекар Еуфемиано Фуентес, който вече веднъж бе в центъра на подобен скандал преди 4 г.

Домингес спечели златен медал на 3000 м стипълчейз на шампионата на планетата в Берлин '09, а този сезон не се е състезавала изобщо, понеже е бременна. Атлетката планираше завръщане за олимпиадата в Лондон '12, но с оглед на последните събития това вече съвсем не е сигурно.

Според информации от испанската преса Домингес ще получи обвинение, че е снабдявала със забранени медикаменти себе си и други професионални спортисти. Като първа санкция шампионката бе освободена от поста вицепрезидент на испанската федерация по лека атлетика.



ОПЕРАЦИЯ "ХРЪТКА"

В операцията с кодово име "Хрътка" полицията е работила съвместно с антидопинговата агенция в Испания. Претърсени са общо 30 домове на спортисти, треньори и лекари в няколко града, включително Мадрид и Лас Палмас. Акцията е по заповед на мадридския съд и третата най-мащабна срещу допинга в страната. Предишната бе през 2006 г., когато д-р Фуентес бе арестуван за първи път.
735
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД