:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Анев постави рекорд в мъжкия ни биатлон

Българинът се класира 12-и на спринта в Хохфилцен и днес заедно с Михаил Клечеров ще участва в преследването
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Тарей Бьо е рухнал на снега от изтощение след финала на състезанието, в което спечели първата победа за Световната купа в кариерата си.
Най-добрият ни биатлонист в момента - Красимир Анев, затвърди силното си представяне от началото на новия сезон за Световната купа. След като в I кръг в Остерсунд (Шв) бе 18-и на 20 км индивидуално, вчера той направи ново рекордно класиране на българин при мъжете.

На първото състезание от II кръг, в Хохфилцен (Ав) - спринт на 10 км, 23-годишният самоковец се класира 12-и. Той не сбърка нито един от 10-те изстрела и финишира на 1:00.5 мин. след победителя Тарей Бьо (Нор). Отлична стрелба, въпреки гъстия снеговалеж и бурния на моменти вятър, показаха също Михаил Клечеров, който с 2 грешки остана 43-и на 2:18.9 от Бьо, и Владимир Илиев - 1 грешка и 63-и на 2:46.2. В днешното преследване на 12.5 км ще стартират Анев и Клечеров. Илиев остана на 5.6 сек. от 60-ото място, което последно дава това право.

В преследването биатлонистите стартират през разликите, на които са завършили в спринта. Затова и се очаква много оспорвана надпревара, с оглед малките интервали в челото вчера. Бьо (22 г.) завоюва първата победа в кариерата си, като без грешки в стрелбата остави на 27.5 сек. Сергей Седнев (Укр, 1 гр.) и на 33.3 сек. Алексис Бьоф (Фр, 1 гр.). Четвърти на 33.8 сек. се нареди лидерът за Световната купа Емил Хегле Свендсен (Нор, 2 гр.), който победи в първите две състезания. Легендата Оле-Ейнар Бьорндален (Нор, 1 гр.), спечелил третия старт в Остерсунд приключи 10-и, на 5 сек. пред Анев. Така от 4 състезания през сезона и 4-те са спечелени от норвежци. Свендсен остана лидер с 217 т., следван от Бьорндален със 199 и Бьо със 186. Анев вече има 69, с които е 21-ви.

В спринта на 7.5 км при жените, който се състоя час и половина по късно. Победи Анастасия Кузмина (Слвк), следвана от Дария Домрачова (Блрс) и Кейса Мекерайнен (Фин). Нина Кленовска (1 гр.) е 42-ра, а Емилия Йорданова (1 гр.) 59-а и ще стартират в преследването в неделя.
907
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД