:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 393
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Автобусни превозвачи искат субсидии от държавата

Съюзът на автобусните превозвачи поиска вчера държавата да дава субсидии за преференциални превози на студенти, пенсионери и ученици. Става въпрос за карти с намаления до 25%, които частните превозвачи твърдят, че правят за междуградски превози на тези социални групи.

"Длъжни сме по закон да предлагаме намаления на няколко групи граждани. За това обаче държавата трябва да компенсира разликата до пълната цена на билета плюс до 5% печалба", каза председателят на съюза и собственик на "Юнион Ивкони" Ивайло Константинов. Той се оплака, че в последните години автобусните превозвачи масово фалирали, а пазарът на вътрешните автобусни превози се е свил с 4% т.г. Според Константинов в 80 общини в Североизточна България, Пазарджишко и Ямболско въобще нямало превозвачи.

Ивайло Константинов бе сред най-напористите привърженици за скандалните промени в закона за автомобилните превози, които целяха да прекратят директните превози до градове с под 30 000 души население. Преди дни по-мекия вариант за промени бе гласуван на второ четене в ресорната комисия в парламента.



ПРИВИЛЕГИИ

9.655 млн.лв. годишно струват на данъкоплатеца карти за безплатно пътуване с влак на служителите на БДЖ и на техните семейства. Това призна вчера в интервю за агенция "Фокус" директорът на "Корпоративни дейности" в "Холдинг БДЖ" Велик Занчев. Той привежда тази сума като доказателство, че железниците провеждали "добре балансирана социална политика" по отношение на служителите си. За сравнение държавната субсидия за жп карти с намаление на всички пенсионери, студенти и ученици в страната е около 20 млн.лв. годишно.
996
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД