:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Творци и чиновници

Както за населението цяла година било референдум (министър Тотю, цитиран от "После"), така пък - "Цяла година Дядо Коледа бил в Пътното", четем в "Земя". В Агенция "Пътна инфраструктура" всеки месец си раздавали по 300 000 лв. бонуси. Избрани чиновници слагали върху скромната си заплата по 9000 лв. отгоре, разправя Ваньо Шарков, цитиран от вестника.

Агенция "Пътна инфраструктура" е с най-ниските заплати от агенциите", възразяват пътищарите пред "Стандарт". И доказват, че всъщност тристате хиляди от горния абзац са разпределени на съвсем друг принцип. Поуката е, че хората строят магистрали и им се полага.

И всъщност къде е казано, че чиновникът не трябва да има голяма заплата? Казано е друго, и то е казано от новия зам.-министър по киното: "Една твърда заплатичка, макар и малка, превръща твореца в чиновник", рече замът пред "Дарик" и нарече заплатата "архаизъм". Подобно схващане съществува сред управляващите и по отношение на наукотворците. Сергей Игнатов, цитиран от "Монитор", разправя, че най-готините учени не разчитали на БАН-ската заплата: "Около 20% от тях дори нямат нужда от заплатите от бюджетната сфера. Това са изключително активни наши учени, които имат стабилни проекти, осигуряващи им финансиране".

Дядо Коледа, има си хас, здраво е настъпил пресата. Освен в Пътното, оказва се, се е отбил и при преподавателското тяло - макар и не за цяла година. "Дядо Коледа за учителите", позитивира "Стандарт" - "Раздават 13-а заплата от икономии в школата." Междувременно брадатият старец е сколасал да мине и през ЦСКА, видяхме в същия вестник, ама не се задълбочихме много.

Целокупното население пък се сдоби с 4 Х 4, съобщават два вестника. Не защото всеки си е закупил офроуд машина, а защото - "Кабинетът реши за 2011 г. 4 Х 4 почива народът", както пише "24 часа", или - "4х4 ваканция за народа догодина", както информира "Стандарт".

От всичко гореописано на прелитащия творец-чиновник най биха му допаднали едни 4 Х 4 13-и заплати...
908
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД