:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,278,105
Активни 189
Страници 29,800
За един ден 1,302,066
документ

Хашим Тачи - кръвожадният стопанин на Жълтата къща

Доклад на ПАСЕ уличи премиера на Косово като бос на жестока престъпна група, а водещите западни демокрации - за негови ментори и мълчаливи съучастници
Бившият президент на САЩ Бил Клинтън се ръкува радушно с премиера на Косово Хашим Тачи в Прищина преди година. В средата е тогавашният президент Фатмир Сейдиу. В Прищина откриха статуя на Клинтън и прекръстиха бул. "Ленин" на бул. "Клинтън" заради ролята му за операцията срещу режима на Милошевич в подкрепа на косовските албанци.
Министър-председателят на Косово Хашим Тачи е оглавявал мафиотска организация в края на 90-те години, която е замесена в убийства, побои, трафик на органи, наркотици и проститутки. Това твърди доклад на специалния докладчик на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Дик Марти. Швейцарският политик е разследвал твърдения от мемоарите на бившия главен прокурор на юготрибунала в Хага Карла дел Понте по поръка на ПАСЕ и е изготвил доклад, който става основа за проекторезолюция.

Докладът на Марти ще бъде представен официално днес в Париж пред дипломати от всичките 47 държави в Съвета на Европа. Ако бъде одобрен в комисия, докладът ще бъде обсъден догодина в пленарната зала.

Марти прави скандални разкрития за мащаба на престъпната дейност на Тачи и водещи фигури в правителството на обявилата независимост през 2008 г. нова държава. Скандалът избухна ден след като избирателната комисия в Косово обяви партията на Тачи за победител в първите избори след обявяването на косовската независимост.

Докладчикът установява, че с явното знание, съгласие и насърчение от САЩ и водещи западни демокрации в Европа лидери и активисти на Армията за освобождение на Косово са оставени напълно безнаказано да развиват престъпна дейност и да подлагат на терор сърби и албанци след прекратяване на конфликта в бившата сръбска провинция през юни 1999 г. Същите тези страни упражниха натиск за признаване на независимостта на Косово след едностранното й обявяване на 17 февруари 2008 г. Сред основните въпроси, които се поставят пряко или косвено в доклада на Марти, са защо съмненията на Карла дел Понте за организиран трафик на органи от АОК не са разследвани по време на мандата й като главен прокурор на юготрибунала, как и защо доказателствата, събрани от неформална мисия на юготрибунала, са унищожени впоследствие, защо правителства на демократични държави, членки на Съвета на Европа, не съдействат на разследващите органи на европейската мисия ЕУЛЕКС в Косово и позволяват и на косовските власти да препятстват тези разследвания.

-----------------------------------------Един премиер на европейска държава, който се радва на широка международна подкрепа и закрилата на водещите западни демокрации, е истинският стопанин на Жълтата къща - кланица за хора, нелегална клиника за извличане на човешки органи за незаконна продажба и трансплантации, лаборатория, публичен дом, заведения за консумация на алкохол и всякакви опиати. Стопанинът е "може би международно най-признатата личност от Армията за освобождението на Косово" Хашим Тачи, уличен от доклада на Дик Марти за "бос" на "групата от Дреница", престъпна групировка на косовски албанци, част от АОК. Жълтата къща е имотът на някой си К. в албанското с. Рипе, една от 6-те бази на групата от Дреница. В нея са държани, измъчвани и убивани косовски сърби или албанци, заподозрени, че са "колаборационисти" на сърбите или просто врагове на групата. Над 6000 души са обявени за издирване по данни на Червения кръст в Косово след конфликта там. От тях 1400 са намерени живи, открити и идентифицирани са телата на 2500 души. 1900 души все още се водят за изчезнали по време на войната, но поне 500 души са изчезнали след пристигането на натовските сили на КФОР на 12 юни 1999 г. От тях 100 са косовски албанци, останалите са предимно сърби, пише в доклада.За Жълтата къща заговори Карла дел ПонтеЮготрибуналът започва разследване по подозренията за търговия с човешки органи, но бързо се отказва и изоставя разследването. Доказателственият материал, събран от къщата на К., е унищожен и не може да се използва за нови анализи, установява Марти. През февруари 2004 г., след като медиите подхващат разкритията за Жълтата къща, екип на трибунала, силите на ООН и един журналист отиват да инспектират имота. Те обаче не го правят по правилата и при спазване на всички технически изисквания за разследване, отбелязва Марти. Откриват петна от кръв в къщата, в пристройките. Членовете на семейството, което я обитава, дават противоречиви обяснения. Патриархът на семейството обяснява, че кръвта е от заклани животни, които си отглеждат за прехрана. Членове на семейството говорят, че кръвта по масата в дневната на къщата е на една от жените във фамилията, която била родила едно от децата си тъкмо на тази маса. След това почти неформално посещение не следва нищо. Нито трибуналът, нито ЮНМИК, нито албанската прокуратура започват разследване. Събраните материални доказателства са фотографирани и унищожени. Позволяваме си да изразим удивлението си от това, пише в доклада.

На базата на свидетелства на бивши членове на АОК, свидетели, съобщения на ЕУЛЕКС и журналистически разследвания Марти дава ясна картина за структурата, действията и движещите фигури в престъпната мрежа. Той идентифицира Хашим Тачи като водач на престъпна организация, която съществува на базата на отцепило се крило от АОК. Марти отбелязва клановата йерархия на косовското албанско общество, която е отразена в структурата на АОК, и матрицата, по която тя се разпада на престъпни кланове. Разследването му е фокусирано върху трафика на органи, който е сред основните бизнеси на групата от Дреница. Но тя се занимава също с трафик на наркотици, проститутки, изнудване, убийства. Дейността разцъфтява след влизането на КФОР в Косово и се благоприятства тъкмо от него, установява докладът. Международните сили влизат в една хаотична обстановка, в която контролът на място и в голяма част от Албания се държи от АОК. Именно АОК е припозната като партньор на натовските сили на земята след бомбардировките срещу Сърбия през 1999 г.

Докато международната общност осъждаше сръбските зверства, тяизбра да пренебрегне военните престъпления на АОК"в името на това да се постигне някаква степен на краткосрочна стабилност", подчертава Марти в доклада си.

Потресаващи са детайлите от установената дейност на групата на Тачи. Оказва се, че прочутата в медийните публикации на Балканите Жълта къща съвсем не е изолиран случай, а само брънка, нещо като "гара разпределителна" по пътя към клиниките на смъртта на бандитите. Всички те се намират на територията на Албания, която по никакъв начин не съдейства за разследване на престъпленията, става ясно от доклада. В Жълтата къща в селцето в Централна Албания на докараните отвлечени жертви се вземат кръвни проби и се подбират по пол, здравословно състояние и възраст. По правило всички биват разпитвани, мъчени и бити, но очевидно избраните да бъдат "донори" получават друго отношение. В къщата известно време ги хранят добре и ги оставят да спят на спокойствие. После ги товарят в камиони, чиито шофьори разкрили, че често "стоката" вътре стенела и се задушавала, докато я карали завързана с километри по албанските пътища. Крайната спирка била къща във Фуше Круя, градче, прочуло се с това, че иска да вдигне паметник на Джордж Буш. Друга негова особеност и очевидно предимство е близостта до летището на Тирана. В къщата на ужасите във Фуше Круя "донорите" изчаквали да пристигнат лекарите. Когато екипът за експлантации бил готов, извеждали избраните един по един, разстрелвали ги от упор и веднага след това били предавани на хирурзите, които изваждали органите. Най-често ставало дума за бъбреци. От тайната клиника органите очевидно поемали за трансплантации в чужбина. За трафика на органи докладът разкрива мрежа в Северна Албания, състояща се от 6 бази за задържане на отвлечените и подобен на затвор център в покрайнините на Тирана, в който са убивани арестувани етнически сърби, за да бъдат вземани бъбреците им и продавани на черния пазар. Марти отбелязва, че не е изключено престъпната дейност да има отношение към нелегалните трансплантации на органи в клиниката "Медикус" в Прищина, където през 2008 г. бяха арестувани трима лекари за незаконна трансплантация на органи. Следствието се води от ЕУЛЕКС и местните власти оттогава и се очакваше вчера да влезе в съда.

Марти твърди още, че по време на войната в Косово и в продължение на следващите близо 12 месеца Хашим Тачи и четирима членове на неговата групировка от Дреница, назовани поименно в доклада,са извършвали "убийства, отвличания, побои и разпити"Един от тях бе министър на транспорта в правителството на Тачи до изборите, друг му е политически съветник. Същият кръг от хора държи значителна част от косовското управление през последните 10 години, и то с подкрепата на западните сили.

"Разузнавателни анализатори на НАТО и на поне четири независими чуждестранни правителства - Германия (БНД), Италия (Сисми), Великобритания (МИ6) и Гърция (EYP), намират удивителни неща по време на набирането на сведения непосредствено след края на конфликта през 1999 г. Тачи е идентифициран и цитиран в тайни разузнавателни доклади като най-опасния "престъпен бос" на АОК", пише в доклада.

Разследването на Марти започна преди 2 години, след като бившият главен прокурор на трибунала за бивша Югославия Карла дел Понте заяви, че й е било пречено да разследва висши представители на АОК. Докладът на Марти изрично посочва, че това не е криминално разследване и не може да обвини или оневини някого от споменатите в него.каре

Шефът на Съвета на Европа: Нужно е разследванеИмах възможността на прочета доклада на Асамблеята на Съвета на Европа за нехуманно отношение към хора и незаконна търговия с органи в Косово, подготвена от докладчика на ПАСЕ Дик Марти. Това заявява генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд. Позицията му бе огласена на сайта на СЕ.

"Проектодокладът съдържа множество много сериозни обвинения. Загрижен съм за изводите и вярвам, че тези обвинения не бива да останат без отговор. Те трябва да бъдат потвърдени или отхвърлени чрез подходящо криминално разследване. Ето защо призовавам компетентните органи, включително и международни, да направят всичко по силите и възможностите си, за да установят истината за случилото се."каре

Прищина обвини СЕ в клеветаПрищина и Белград единствени вчера реагираха публично на огласения доклад на Дик Марти.

В Прищина правителството на Тачи отхвърли тези данни като изфабрикувани с цел да злепоставят лидерите на новосъздадената държава. "Правителството на Косово и министър-председателят Хашим Тачи ще предприемат всички необходими стъпки и действия да отхвърли клеветите на Дик Марти", се казва в официално изявление. "Ясно е, че някой иска да накърни премиера Хашим Тачи, след като гражданите на Косово му гласуваха ясно своето доверие, за да продължи програмата за развитие и управлението на държавата", продължава заявлението.

Сръбският външен министър Вук Йеремич постави под съмнение бъдещето на премиера на Косово Хашим Тачи след появилата се информация, че той е бил замесен в трафика на органи на сръбски затворници.

"Нямам намерение да се срещам с този човек (Тачи)", заяви Йеремич след разговори с руския си колега Сергей Лавров. "Не знам какво бъдеще има той, ако някой отчете записаното в доклада на Съвета на Европа", заяви Йеремич пред журналисти.
СНИМКИ ЕПА/БГНЕС
Швейцарският депутат Дик Марти е автор на доклада на ПАСЕ. Той беше автор и на доклада за наличието на тайни затвори на ЦРУ в Европа през януари 2006.
173
6702
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
173
 Видими 
15 Декември 2010 20:27
ООООООоо, милата западно диплмация, колко е свенлива!???
15 Декември 2010 20:36
Това ли са демокрациите и северноатлантическите им ценности? Плюя на лицемерните бюрократи и кървави дипломати... ще гният в ада или където и да е в другия живот... възмездие има...
15 Декември 2010 20:38
В Прищина откриха статуя на Клинтън
a Моника?
15 Декември 2010 20:42
Хашиш Тачи ще достави много Моники да правят фелацио на статУята, не се безпокой
15 Декември 2010 20:52
Като съпоставя тази статия със статията от вчерашния брой (какво иска Европа от България) доста се съмнявам в обективността на Съвета на Европа. Спомних си и как Карла Понти откри че органи за трансплантиране се взимани в една плевня (!). Не случайно казват че при война първата жертва е истината...
Сетих се че медиите в Македония разказват как българските войници набучвали бебета на щик за да ги пекат.
15 Декември 2010 20:53
И наш Фичо е в кюпа.
Ей сега ще довтаса да се изходи с похвално слово за Клинтън, Холбрук и Тачи.15 Декември 2010 20:57
ще достави много Моники да
Моника е само една, и тя заслужава да я Тачат, наравно Бил.
15 Декември 2010 21:02
... с явното знание, съгласие и насърчение от САЩ и водещи западни демокрации в Европа лидери и активисти на Армията за освобождение на Косово са оставени напълно безнаказано да развиват престъпна дейност и да подлагат на терор сърби и албанци след прекратяване на конфликта в бившата сръбска провинция през юни 1999 г.
15 Декември 2010 21:05
Де го Фичо да каже какъф дзвер бил Слоба и колко важно за българските интереси било пръкването на държавата на АОК, а пък и да попее на котарака ми?
15 Декември 2010 21:06
Абе моника е едно на ред, ама и оная пейле да ми кацне!!!
15 Декември 2010 21:18
Чакайте, имате грешка, само сърбите са "кръвожадни убийци". Албанците са "борци за свобода".
15 Декември 2010 21:21
Защо чак сега? Питам журналистите от "Сега", питам и форумците. От години беше известно за башибозушките човекоядци. Защо нямаше журналисти да събудят общественото мнение, да предотвратят признаването на тия людоеди от Станишев и правителството му. И да са на майната си тия изроди - както и да е. Не са, на две крачки са.
Правителството трябва да отпризнае тия животни веднага. По добре късно, отколкото по-късно да казваш, че такива били времената.
Срам за ЕС, срам за БГ, позор за купените български големци.
15 Декември 2010 21:23

И същите тия "европейци" отвориха война срещу Сърбия под предлог, че се нарушавали човешки права?
15 Декември 2010 21:28

Да, единственото измиващо лицето на България решение може да бъде подвеждането на Тачи под наказателна отговорност. Това, рабира се, влече след себе си, а може би и преди това, отмяна на признаването на Косово като отделна държава.
Смесицата между арнаутска нравственост и ислямски морал може да бъде оправдана само от "високите европейски стандарти". Нямащи нищо общо с елементарната човечност.
15 Декември 2010 21:29
Ми де го Пепи-конят да ни обясни за сифилизационния ни избор и....да подхване цикъл лекции из САЩ за атлантическите ни "ценности" и тяхното влияние върху менструацията на кокошките в западните Балкани. Ма 100 000 американски лева на академичен час за тия простотии, дет ги глаголи по десет на седмица, на които присъстват само охраната и някой полузаспал нещастник от протокола на съответния университет, си е напълно добра далавера на ЦРУ-то за майцепродажните ходове на политическия ни "елит"!!! Имената на "елита" вече са публична жен...пардон - тайна!
15 Декември 2010 21:38
За съжаление, Мето, решенията на станишевото правителство, както и на всичките ни останали правителства, никога не са зависели от разни журналистически разкрития, здрав разум или обществени мнения, а единствено от волята на амбасадорина от амбасадата.
15 Декември 2010 21:47
Не, споням си, журналистите в BG общо взето мълчаха, или, с малки изключения, подкрепяха признаването на маймуните.
15 Декември 2010 21:53
Те мълчаха и на 08.08.08. А калфата говореше като насран за "териториална цялост" заедно с медиите, но и те винаги са били подвластни.
15 Декември 2010 22:02
Те говореха за правото на самоопределяне, но не го признаваха на осетинците и абхазците. Косово било уникален случай. За ЮО и Абхазия говореха, че там трябва да се спазва териториалната цялост Грузия.
15 Декември 2010 22:13

Интересно ми е кой амбасадор пръв ще поздрави тази албанска мутра с голямото завоевание на местната демокрация - спечелването на изборите. Няма да се учудя, ако това е масса Ворлик в съслужение със съпругата си.
15 Декември 2010 22:59
.
15 Декември 2010 23:00
Мдааа....

Това, разбира се, се знаеше много добре. Но всеки път, когато някой тук (например аз) се опитва да зачекне темата, върху него се изливаше стандартния поток антикомунистически плювни.

Сега ще си позволя един малък колаж:
"с явното знание, съгласие и насърчение от САЩ и водещи западни демокрации в Европа" режимът на Бойко Борисов и неговия вътрешен министър руши демократичните устои в България и я превръща в полицейска диктатура от олигархичен тип.

Това за сведение и като отговор на аргумента "Ама нали на Запад подкрепят ББ и хвалят ЦвЦв".
15 Декември 2010 23:11
режимът на Бойко Борисов и неговия вътрешен министър руши демократичните устои в България

Ако рушеше само това - с мед да го мажеш. Ама той срути здравната помощ, пенсионната система, заканил се е яко на науката, после ще дойде образованието.
15 Декември 2010 23:31
Всичко това, колкото и зверско да изглежда, ще мине и замине! На Запад на никой вече не му пука за никакъв морал и справедливост. Особено па за някакви диви балкански субекти! Всичките костюмирани и денонощно ухилени господа и дами така са се уловили на общоевро-американското си хоро, че дори и да искат, не могат да се откачат! Няма страшно, пропастта не е далече! Ееейй я там се вижда де е зинала..... Жал ми е за нормалните, обикновените европейци!
16 Декември 2010 00:17
"жал ми е за нормалните, обикновените европейци!"Да не си мислиш за хората по Родопите дето почнаха сами да си вадят зъбите по кръчмите?Е, на кило ракия, ма това са си нормални, обикновени европейци.Е, и комунягите ни окрадоха 45 г, ма и още 20 не им стигат за доовършаване.Но те са си, нормални, обикновени крадци, пардон-европейци.
16 Декември 2010 00:26
И същите тия "европейци" отвориха война срещу Сърбия под предлог, че се нарушавали човешки права?

Под предлог, викаш...

Независимостта на Косово беше извоювана не от АОК, Тачи или кой да е от албанските главатари на въоръжени банди. Те се появиха доста по-късно, като когато Слобо вече им беше отнел автономията, забранил изполването на албански в държавните институции, след като албанците в Косово години наред бойкотираха държавата включително училищата, организирайки паралелна образователна система по къщите.
Всичко това стана по времето на Ругова, а Тачи тогава е бил в Швейцария да "учи философия".

Затова албанската независимост е напълно логична и заслужена. Това може да не се харесва на теб, на мен и особено на сърбоманчетата по форумите, но е факт. Когато отнемеш автономията на 90% от населението на една провинция в Европа и когато това население масово престане да се подчинява, това е единственият възможен резултат.
-
Тачи няма да е първият премиер на дръжава от бивша Югославия обвинен в Хага. Няма да е първият от бивша Сърбия.

Редактирано от - Oraсle на 16/12/2010 г/ 04:37:53

16 Декември 2010 00:36
Що се хабите?! Да не би Европа това да го е научила вчера? Няма смисъл! Казано е– Мръсник, но наш мръсник!
Мен ми е по– интерессно мнението на форумният Касандър(оракулето)
Затова албанската независимост е напълно логична и заслужена

Ахаа! Но на Абхазия и Осетия не е логична и заслужена!
16 Декември 2010 01:31
Когато тук писахме, че признаването на мафиотската територия Косово е голяма грешка и де-факто узаконяване властта на мафиота Тачи, доста хора ритаха, че не било вярно. Ха сега да ги видим, какво ще рекат по въпроса !


Много подозрително е, че този доклад се обявява едва СЛЕД ИЗБОРИТЕ, а не ПРЕДИ това - каква легитимност може да имат те, когато самата партия на Тачи сигурно е пълна с негови сътрудници/съучастници - мафиоти ?!?‌ Гаф след гаф на западните дипломации в тази зона ...
16 Декември 2010 03:02
MARS ATTACK,
/:/ "...Много подозрително е, че този доклад се обявява едва СЛЕД ИЗБОРИТЕ, а не ПРЕДИ това ..."
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
И аз туй питах вчера, ама отговор не чакам!
А и го знам отговора- "демократично Мълчание"!
ПФУ!
16 Декември 2010 03:45
Ахаа! Но на Абхазия и Осетия не е логична и заслужена

"Независимостта" на Северна Осетия и особено на Абхазия е логична, но незаслужена.
Логична, понеже такова беше желанието на Москва, срещу което Грузия, особено по онова време не можеше да направи нищо. Нещо повече, лично грузинският президент по онова време Шевернадзе не предполагаше че Русия ще им погоди тоя номер. (Сърбите пък се смятаха абонирани за подкрепата на великите сили каквото и да правят).
В Северна Осетия обаче населението беше 30-35% грузинци, в Абхазия бяха близо половината, самите абхазци бяха малцинство. В двата автономни района нямаше нищо подобно на етническо разделение в Косово, хората живееха заедно, имаше много смесени бракове. В резултат "освобождението" беше донесено от чеченски доброволци и руска артилерия и с цената на десетки хиляди избити и стотици хиляди прогонени грузинци.
И защо? Защото грузинците са отнели правата на автономните райони както Косово? Не, Тбилиси нямаше ресурс за това, макар и на някои националистически идиоти да им се искало.
Всичко това стана защото може. Поради това Абхазия и Северна Осетия ще останат признати от Русия, Никарагуа и Науру...

16 Декември 2010 04:06
тук е Oraсle е прав, само да смени Северна Осетия с Южна и албанската независимост с независимостта на Косово. За всичко друго е прав, но кат гледам форума, май никой няма да го разбере.
16 Декември 2010 04:17
Вярно че грешка - Южна Осетия. Благoдаря за корекцията.

Редактирано от - Oraсle на 16/12/2010 г/ 04:18:42

16 Декември 2010 04:18
И друго има: чували сме за албанска и за грузинска Мафии, но за абхазка и осетинска не сме чували!
Тъкмо за Косово сега вече най-приляга, че "В някои държави има Мафия, а в други Мафията(албанската) си има държава!"( "независимо" Косово!)!
16 Декември 2010 04:22
А за руската мафия не сте ли чували?
16 Декември 2010 04:29
Чували сме!
И за италианска, и за сащска, и за японска, и за турска и прочие Мафии сме чували! А вие?!
16 Декември 2010 04:34
Напротив, съобщаването на горните факти не е закъсняло, то идва навреме, за да разкрие цялата мръсотия на Американската интервенция, да покаже на какви бандити са заложили “ демократичните “ промени. Това доказва и в каква степен българските режими са васални по отношение на Вашингтон, както с прибързаното и дирижирано признаване на НЕЗАВИСИМО Косова, така и с непрестанната подкрепа на този режим. И цялата тази лудост в абсолютно противоречие с исконните български интереси. За 21 една години демократични напъни, българските правителства не направиха нито един правилен ход, за разлика от турските ни съседи. Към прост човек може и да се прояви снисхождение, но ако освен това е подъл и продажен, има само едно отношение. Това се отнася и до правилества.
16 Декември 2010 04:39
Този военнопрестъпник и наркотрафикант Тачи си имаше закрила от най-високо място - държавният секретар на САЩ Мадлин Обрайт (по интимна линия, според жълтата преса).
16 Декември 2010 04:41
Да използвам, че параграфа е тук и да му задам един въпрос.
Какво би означавало ако тез 400 000 албанци, дето преди десет-единайсе лета бяха натирени от обичаните от параграфа сърби във Вардарската държава, ако тез хора бяха останали за постоянно там, както го искаше Слобо? Какво щеше да последва за България? Става дума за съдбата на Вардарската държава чудо - за нашите братя/братовчеди/"неизмити" сънародници, както искаш ги наричай.
Споменах под рубриката "Горещи новини", че ако Тачи е виновен - да му се търси сметка. Ако обвиненията в тез зловещи престъпления са верни, не трябва да му се размине. Но да не забравяме и какви престъпления извършиха сърбите срещу косоварите. Освен позабравените картини за близо 1 млн. прокудени в Албания и във Вардарската държава, да си припомним кой обезбългари Западните покрайнини? Да ми обясни някой това явление сърбоманството у нас - този садомазохизъм, който игнорира кой, как и защо ни заби нож в гърба през 1885 г.? А кой с радост създаде изкуствената нация у Вардарско?
16 Декември 2010 04:59
НЕАНДЕРТАЛ,
Вече ти отговорих на този въпрос- в друга тема, където също си (ми) го задал!
16 Декември 2010 05:17
Колеги уважаеми, единственото, което интересува българския патриот, е сръбският империализъм да го свири на кавал. Това всъщност би следвало да интересува и истинския сръбски патриот. Тачи, Мачи, Гачи е в случая само средство за реализацията на бълг. национален интерес.

Редактирано от - Чичо Фичо на 16/12/2010 г/ 05:19:58

16 Декември 2010 05:19
Ако някой искрено вярва, че Милошевич е бил по-малко бандюга от Тачи, то той е глупец.
16 Декември 2010 06:45
Колко пластични били интересите на "българския патриот" (по фичо). Па това си има късо име, открай време хората му викат "лайно".
16 Декември 2010 06:45
Вчера се дръвчехме беден ли е българина.Спореха мнозина.Ставаше дума за материалното.Е добре, мнения различни.
Под тази статия се дръвчиме на всички други - тачи, мачи, "демократи"...и май само с изключение на загатването на Марса, никой не обръща внимание на духовната ни и въобще мисловната ни бедност. Къде ти - нищета!
Ми пак питам - има ли още несъгласни че булгаристанеца като цяло е беден отсекъде?Поне за политическата ни класа не е ли това доказано твърдо?
А ся прибавете към манджата и простотия в изобилие и си теглете чертата.
Изводите - секи сам!
16 Декември 2010 07:22
Стига пък вие!
Момчетата, млади, буйни, направили някои грешки, ама в движение се поправят.
Нали властта е в техни ръце, плащат си "васалните"и всичко ще бъде наред.

P.S. А..., щях да забравя.На тоя Марти да му турят електронна гривна!

Редактирано от - Diver N на 16/12/2010 г/ 07:27:11

16 Декември 2010 07:46
Тачи, Мачи, Гачи е в случая само средство за реализацията на бълг. национален интерес.


Моля да се насладите на тази брилянтна логика! По какъв начин убиването и ваденето на човешки органи помага на българския национален интерес? Мислиш ли, например, че на българите в Западните покрайнини им е станало по-добре от това? Или че ако българин се беше оказал в плен на бандата на Тачи щяха да кажат: "Аха, този е наше момче, българче, няма да му вземаме бъбрека". Само човек с тотално замъглено мислене може да направи такава връзка.
16 Декември 2010 08:02
За сведение на неандерталеца оракъл грузинците не само че се опитаха да отнемат автономията на Южна Осетия, Абхазия (да се благодарят на матушка Рус) и Аджария (последната да се благодари на майкя си туркие) ами провеждаха организиран геноцид. Справка в по-ново време левента Гамсахурдия и сичката последвала го демократичност. Ама политнекоректно некак си, по-оракълски.
16 Декември 2010 08:06
Ако някой искрено вярва, че Милошевич е бил по-малко бандюга от Тачи, то той е глупец.

Е, и Тачи е бандюга, ама от нашите
Затова - за единия - бомби, за другия - подкрепа

Редактирано от - engels! на 16/12/2010 г/ 08:09:24

16 Декември 2010 08:13
stuencho, един BG пишман колега на Чичето Фичо просто го пребиха на корзото у Прищина съвсем цивилизовано и пред очите на негови колежки оонисТки. Поискали му сигаро, пък той уж им отговорил на сръбски. Дали са му прибрали органите или не в случая е без значение (поне за мен). Важното за неандерталците български е че независимостта косовска била заслужена. Средствата както винаги са без значение. Пък за целта дори не си струва да говорим - тя пък съвпаднала с българския национален интерес. Демократи откъдето и да ги погледнеш...

16 Декември 2010 09:39
Тачито требе да бъде прибран в Хага . Подир му и другите , колкото биват ...
16 Декември 2010 09:39
Че какво ново? Тия работи ги знаеха и кварталните пияници в "Коньовица", Запада сега разбираш ли проумял. Айде де.
Пак старата песен на нов глас - "може да е кучи син, ама е наш кучи син".
Почнал е да не слушка и покровителите му приятелски го съветват да не прави глуспорти, щото материали да го качат на въжето - бол. Това е всичко.
Пък стигне ли се до там, все ще намерят някой друг бандит за глава на марионетно правителство в измислената им държавица.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД